Cevap: Taraftar Transferlerden umutlu mu?
Transferlerden umutlu olabilmek için kıstasımız şudur: Geçen sezon nerelerde sıkıntı yaşamıştık, yeni transferler bunlara çare mi?
1) Kalede problem vardı,Ramoviç aradığımız isim mi?
2) Defansta Bilicanın yeri doldurulamadı, halen de öyle.
3) Sol kanatımızda Hayrettine çok yük binmişti,gitti-geldi hatta hatırlayın.Çünkü hem o zamanki hoca oyun içinde buna çare bul(a)mıyordu, hem de önünde oynayan oyuncuların defansif özelliği yoktu. Sola transfer yapıldı mı?
4) Sağda Musa sezon boyu saç baş yoldurdu. Yerine alınan Mehmet Nas mı acaba? Eğer Mehmet Nas sağ açık oynayacaksa tamam,ama orta sahayı toparlayacak,ya da hücumu yönetecekse iş başka. Çünkü Mehmet Nas önlibero da oynayabilir. Fakat adam bir maçta yalnızca bir görevi ifa eder,her şeyi aynı anda yapamaz.
5) Defansif orta saha olarak,daha çok düz oyuncu özellikleri olan Kadir,Keita ve yeni gelen Sedat değişmeli oynarlar,bu mevkide sorun yok.
6) Ceyhun'un 90 dakikalık değil ama 30,45 ya da çok çok 60 dakika için alındığını düşünüyorum. Formda ise oyunun gidişatına göre kullanılabilecek iyi bir yedek olabilir bizim takımda. Mesut Bakkalın genel oyun sistemine de çok
uymuyor. İş yine Mehmete atılacak toplarda bitiyor. Bu da hücumu kısırlaştırıyor. Pedriel iyi oldu ama Tum gibi topu ilerde tutabilecek,golleriyle hızır gibi yetişecek ve fiziğiyle rakip defansı yıpratabilecek mi?
Şimdi eğer siz bu tabloda 'biz geçen yılki sıkıntıları yaşamayız' derseniz saygı duyarım ama ben sizin gibi düşünmüyorum.
Bu sayılan sıkıntılar takımımızı küme düşürüyordu. Gereken tedbirler yeterince alınamamıştır. Bu da bizi bu sezon düşme adayı yapar.Ne derseniz deyin.
|