09.08.2010, 23:17
|
|
|
Usta Yiğido
86 Mesajına 186 Kez Teşekkür Edildi.
|
Cevap: ***HER YERDE BİZ VARIZ..!***
Alıntı:
basayev58 Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim bi kere ortada ironi yok,mantığını anlayamadın heralde. Reklam falan yaptığımız yok,Spilden Sivaslılar geçti diyoruz,bir arkadaşımız belki Denizlide horozun önünde resim çektirecek,birisi Taksim'de,Birisi Boğa heykelinin önünde,birisi Dubai'de,Birisi Almanya'da...vs. Sonuçta biz lafta değil gerçekten her yerdeyiz...Bu atkılar,bu fotolarda bunun güzel bi ispatı olacak.İlerde haftanın en yaratıcı fotosunu falan seçeriz,sonuçta bu öneri katılım olursa güzel bir arşiv çıkar ortaya diye düşünüyorum.
Bu arada ironi kelimesi yanlış kullanılan bir kelime olduğu için ve Türkçe'mizin düzgün kullanılması açısından anlamını yazmak istedim.
ironi; düşündüğünü alay amacıyla tersine söyleme, alaysılama.
|
Açıklama İçin Teşekkürler...
Sanırım Trabzon Taraftarından Esinlenmiş Bu Organizsyon Bütününde...
Bir Bilgilendirmede Ben Yapayım : İroni Türkçe Değildir.Yunanca Bir Kelimedir.Eski Yunanca ''Eironeía'' ; Söylenenin Tam Tersinin Kastedildiği , Söylenen ya da Yapılan Eylem, Ciddi Görüntüsü Altında, Karşıt Söylenceyi ya da Eylemi, Çelişki Noktasına Çekmeyi Hedeflendiği yada Yapılan Eylemin Altında Başka Manalar Yüklenmesi Anlamı Taşır.Mizahdan Farkı Olarak,İroni Daha Eleştirel Yaklaşır.
Benim Önceki Gönderimde Kullandığım İroni Anlamı '' Yapılan Eylemin Altında Başka Manalar Yüklenmesi Anlamı Taşınması'' idi.Yani Bu Eylemi Yapmanızdaki Arka Plan Amacını Sormuştum...
Tekrardan Teşekkürler
|