Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Transferde son 3 gün
Alt 28.08.2010, 23:36   #21
rmznshn
Acemi Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 10.06.2007
Mesajlar: 123
Thanks: 49
68 Mesajına 228 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 706 rmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Transferde son 3 gün

HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR
Sözlerime geçen sezonun devre arasında Başkan Mecnun Odyakmazın bir röportajından alıntıyla başlamak istiyorum. O gün Başkana sordular: Yanlış yaptığınızı düşündüğünüz neler var? Başkan dedi ki: ….. keşke Anderletch maçını yenmeseydik. Yenince takımımız iyi yolda dedik ve transfer yapmaktan vazgeçtik.
İşte bugün oynadığımız ve yenildiğimiz Bursa maçından kulübümüz adına çıkarabileceğimiz ders bu doğrultuda olmalı. Yani bu takımın transfere ihtiyacı olduğu gün gibi ortada. Belki transferin son günleri ama mutlaka yönetimin elinde alınabilecek oyuncuların listesi vardır. Bunların içinden biri orta saha (ki bence bu Tshabalala olmalı) biri forvete iki isim alınmalı. Bu futbolcuların hem ilk onbire direkt oynayacak isimler olması hem de kadro derinliği sağlayacak isimler olması gerekir.
Bu maç için futbolcuların performansları tek tek değerlendirmeye gerek yoktur. Zira herkes takımdaki oynayan futbolcuların Galatasaray maçındaki performanslarına ulaşmasını istiyor. En azından o maçtaki mücadeleyi göstermelerini bekliyor. Aslında mücadele anlamında sahada bugün en iyisini vermeye çalışan bir Sivasspor vardı. Fakat bir noktada gücü yetmeyen bir Sivasspor izledik. Tamam Bursa ahım şahım bir oyun oynamadı. Ama takım bütünlüğünü sağlamış geçen seneki görüntüsünün biraz üstüne koymuş bir Bursaydı. Attıkları golden 10 dakika önce pozisyon olmasa da gol geliyorum diyordu. Bunu devamlı ayağa pas mantığıyla sağladılar. Maçın hakemi de Bursaspora şampiyon takım mantığıyla yaklaşıp ikili mücadelelerdeki takdir haklarını onlar lehine yaptı. Bu da bir noktada bizim oyundan düşmemizi sağladı.
Son paragrafı sevgili hocamız Mesut Bakkala ayırmak istiyorum. Her maçımızda gerçekten takıma çok olumlu bir motivasyon sağlıyor. Yedek kulübesinde adete maçı kendi oynuyormuş gibi ter döküyor. Başarılı takımı bozmayarak da iyi bir hoca görüntüsü içinde. Ama gel gör ki bu maçta bence bazı noktalarda sınıfta kaldı. İlk yarı 0-0 bitmiş. Bursanın hemen hemen hiç pozisyonu yok. Bizim 1-2 pozisyonumuz var. İkinci yarı ilk on beş dakikadan sonra oyuna ağırlığını koymalıydı. Nasıl mı? Oyuncu değişiklikleriyle. Ama üç haftadır aynı yedeklerle çıkıyoruz maçlara nerdeyse. Değişiklikler de hemen hemen aynı. Zita çıkıyor uğur giriyor. Cihanın yerine Erman. Maçtaki ilk hamleyi iki değişiklikle Ertuğrul Sağlam yaptı. Bence Mesut Hoca Ertuğrul hocadan önce hücuma zenginlik kazandırabilecek değişiklikleri yapmalıydı. Herkes şunu düşünebilir. Kim var ki hocanın elinde bu dediğini yapsın? Doğru bir noktada katılıyorum bu görüşe. Zaten katılmasam takıma transfer şart demem. Ama unutmayalım ki bugün sahada sadece üç yabancımız vardı. Yedekte ise hiç yok. Soruyorum hocaya Suarez nerde? Keita nerde? Taider nerde? Diallo nerde? Bunları eğer yeterli görmüyorsan Mesut hocam bunların yerine düşündüğüm isimleri biz niye transfer olarak göremiyoruz? Bursanın son dakikalarda gol atacağı endişesi yavaş yavaş tribünlere yerleşiyordu. Bu maçı son yarım saat çift forvet oynayıp ta yenilseydik kim ne diyecekti. Herkes Mehmet yıldız iyi değildi. Ceyhun iyi değildi diyor. Tamam haklılar. Ama takım içinde bunların alternatifi olacak isimler var mı? Yok. Peki bunun sorumlusu kim? Bence Mesut Hoca. Belki transferin son günleri ama iş işten hala geçmedi. Zira Zitayı biz geçen sezon transferin son gününde kadromuza katmıştık. HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR düşüncesiyle bu mağlubiyetin altından kalkacağımızı düşünüyorum.
Saygılarımla…
rmznshn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla