Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Tek suçlu hoca mı acaba
Alt 27.09.2010, 14:45   #71
ayna26
Tecrübeli Yiğido

278 Mesajına 456 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 672 ayna26 COK SEVILEN BIR KISIayna26 COK SEVILEN BIR KISIayna26 COK SEVILEN BIR KISIayna26 COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Tek suçlu hoca mı acaba

tek suçlu olmaz, suçu ortaya çıkaran dahili ve harici etkenler vardır.suç bir kişiye mal edilemez.tümevarım ilkesini uygulayalım, takımı oluşturan sadece futbolcularmıdır, değil, bunların içinde teknik heyet, yönetim. tarafta bir takımı "takım" olarak görülmesinde etkendir.neden takım oyun demişler, neden takım oyunu var.şimdi futbolculardan sorumlu kim, onları maça kim hazırlar, onları kim idare eder teknik heyet, teknık heyeti kim idare eder yönetim.yönetimi kim idare eder? aslında taraftar diyecem ama bizde değil. yönetim monarşik bir yapıda, ne derse o olur, taraftarın, teknik heyetin sözü kaale alınmaz çoğu zaman.şimdi diyorum ki "tek suçlu hoca değil" suçlu varsa yönetimdir, yönetimdir diyorum çünki:
eğer hoca başarısız ise hocaya, futbolcu formsuz ise futbolcuya gerekli ikazları verecekesin, gerekirse ağır yaptırımlarda bulunacaksın ki işini iyi yapsın, yönetim işini profosyonel yaparsa mahiyetindekiler de işlerini profosyonelce yapar, yapmak zorundadır.