Cevap: BÜLENT UYGUN İLE ÇAY SOHBETİ
tarih: 20 mart 2010
röportaj: referans gazetesi
başlık: SİVASLILAR NANKÖRLÜK ETTİ, kalbimden vurulmuşa döndüm!
röportajdan pasajlar:
- Sivasspor'a şampiyonluk rüyası gördüren Bülent Uygun ile Bursa'daki çiftliğinde "paslaşmak" için buluşuyoruz. Çoğu midilli olmak üzere 22 at ve bir o kadar da kedi ve köpeği var. Hele ki "Baron": Müthiş bir kangal...
Fotoğrafçı arkadaşım Hasan Altınışık, Uygun'u ilk devrede at binmeye ikna edemiyor. Ama "güzel paslaşmalar"ın sonunda, o fotoğraf da çekiliyor; ikinci devrede.
Yakası açılmadık hiç konu bırakmıyoruz: Sivas'tan Milli Takım'a, mafyadan cemaat ilişkilerine, siyasetten ticarete kadar; her mevzuda top sektiriyoruz.
- "Tarihi başarılar kazandırdık ama 3 maç sonra işler iyi gitmeyince unutuldu. Statta istifa sesini duyduğumda, açıkçası kalbinden vurulmuşa döndüm. Yenilgide bile sorumluluğu üstüne almış, giyotinine âşık bir adam olarak başarısızlığı üstüne alacak kadar yürekli bir insanım."
- Uygun gideli Odyakmaz da pek görünmüyor medyada. Uygun, şifreyi çözen paslar atıyor: "Sivas'ın kapısına kilit vurulurken aldı. Trilyonlar harcadı. Ama statta bir gün olsun ‘İmparator Mecnun' diye bağrılmadı. ‘Kalbimizdesin' diyorlar. Öyle sevmeyin! Göremeyecekleri hayalleri yaşattı. Sorgulanması gerekenler o yüzden Sivas'tadır.." "Sivaslılar Odyakmaz'a nankörlük mü yaptı" diyerek küçük bir ara topu atıyorum ama Uygun, topu filelere gönderiyor: "Nankörlüğü ona yapmadılar da bize yaptılar..."
- Bülent Uygun, "kan kardeşim" dediği Hakan Şükür ile ticarette de "kan bağı" kurdu: "HES ve çimento işine gireceğiz. Birkaç ay içinde başlayacağız. Bir fanus içinde çimento üreteceğiz. Tozlarını bile kullanacağız. Çin'den getirilecek bu teknoloji Türkiye'de bir ilk olacak. Hakan, ben ve Alpay isimli bir arkadaşımızla ‘HBA' isimli şirket kurduk. Yaklaşık 10 milyon dolarlık bir sermaye ile işe başlıyoruz. 60 milyon dolar da kredi alacağız. Hakan ile Ankara'da fast-food işimiz var bir de."
şahsi fikrim: bu güzel şehrin insanlarına bu güzel(!) lafları kol gibi soktuktan sonra senle işimiz olmaz uygun!!!!!!!!!!! yaylan!
|