Cevap: ♦__Maç Anıları__♦
80'li yılların başlarıydı ..Sivasspor o zamanlar 2. ligdeydi...O yıl Sivas'ta özel bir turnuva düzenlenmişti..Turnuvanın geliri KaraKuvvetlerini Güçlendirme Vakfına verilecekti..Turnuvya sivassporun dışında 3. ligden Tokatspor,1. ligden ise G.antepspor ve Boluspor takımları katıldılar...Turnuva kışın devre arasında düzenlendi..Sivas'ta herkes çok heyecanlıydı..Çünkü Sivas'a 1. ligde oynayan hem de 2 tane takım geliyordu..Biletler çıkar çıkmaz tükenmişti..4 Eylül Stadı tıklım tıklımdı..Statta iğne atsan yere düşmeyecek kadar seyirci vardı..Ben stattaydım..Maçları 2 gün boyunca izledim...Ozamanlar amatörde takımda oynadığım için kulüp bize maçlara serbest giriş kartı çıkarmıştı..Bölge müd. özel bir turnuva olmasına rağmen amatör oyunlara kıyak geçerek bizzim maçlara bedava girmemize izin vermişti..Hayatımda ilk defa 1. ligden hem 2 tane takım izleyeceğim için çok heyecanlıydım..Maçları şu anda Maratonun yeri olan açık tribünden izledim..O zamanki Boluspor ve G.antep takımları 1. ligde fırtına gibi esiyorlardı..Bolusporda Türk Futbolunun gözbebeği Halil İbrahim de oynuyordu..Halil İbrahim'in 22-23 yaşlarındaki en iyi zamanıydı..H.İbrahim bu zaman kadar gördüğüm en iyi forvet oyuncularından biridir..Maç sonuçlarını tam hatırlamıyorum am finalde G.Antep ve Bolusporun oynadığını bizimde Tokat ile 3. lük maçı oynadığımızı hatırlıyorum..G.Antep de ise İngiltere'Den 8 tane gol yiyen F.B. nin meşhur kalecisi Kova Yaşar vardı..Yine G.antep takımında F.B. ye transfer olacak olan rahmetl,i Hüseyin de oynuyordu..Sivassporun g.antep maçında hepimiz çok heyecanlanmış;hop oturup hop kalkmıştık ama o zmanlar 1.lig ile 2. lig takımları arasında çok fatrk olduğu için maçı kaybettik ama Sivassporla 1. ligden bir takımı izlemek hepimizi çok mutlu etmişti..Mçlar kar altında oynamıştı...Maçlar bittiğinde stataki herkes katılan takımları o kadar alkışlamıştı ; stattatki herkes sivassporun stadında 1.lig takımlarını izlemenin zevkini ve gurunu yaşamıştı...
|