Cevap: Sivasspor-Trabzonspor maçı tahmin ve yoruml
Konu anketine Sivasspor kazanır dedim. Zira her iki takımın son maçlarını izlediğimde normal şartlar altında Sivasspor'un galip gelmesi gerekiyor. Ancak rakip şampiyonluk mücadelesi veriyor ve takımın başında Şenol Güneş var. Sivasspor çok rahat davranırsa maçı kaybedebilir. Başlama düdüğünden itibaren disiplinli bir futbol sergilemeliyiz.
Rakibin ortasahası mental olarak sıkıntılı bence. Selçuk sezon sonu gitmek istiyor ve sözleşme yenilemiyor. Colman'la Şenol Güneş arasında ise bi huzursuzluk var ve bu medyayada yansıdı. Zaten son maçlarda Colman kayıp. Burak Yılmaz için motivasyon olmazsa olmaz. Onu Manisa'dan da iyi tanıyoruz. İyi gününde iğne değilinden gol atarken, eğer kötü başlarsa,motivasyonu düşerse-ki bunlar 4 Eylül Stadında kurulan baskıya bağlı- 1 metreden topu taca atabilecek bir futbolcu. Engin'in agresif yapısı bizim için avantaj. Yine trübünlere çok iş düşüyor. Psikolojik baskı kurmak lazım.
Bize gelince ben son maçlarda Ziya'da bir düşüş gözlemliyorum. Ayrıca Hayrettin stoperde aksıyor. HAyrettin sola kaydılırsa şaşırmamak lazım. Defansif sıkıntılar aşılırsa diğer bölgelerde pek sıkıntı yok gibi. Özellikle Kadir çok iyi oynuyor ve takımın ataklarını yönlendiriyor. Bu maçtada günün de olur inşallah. Son olarak uzun zamandır yakındığımız Futbolcuların trübüne küsme konusunu Bursa maçında aştık sanırım. Bursa maçında ikinci yarıyı tel örgülerin dibinde en aşağıda izliyordum. Gol olunca bi baktım Kamil bana doğru koşuyor. Döner heralde falan diyorum ama yok. Saolsun sayesinde tüm takımda arkasında trübünlere koştular ve tel örgülere kadar geldiler. Çok güzel bir enstanteneydi. Yıllardır bu takımın formasını giyen futbolculardan değilde devre arasında transfer ettiğimiz bu genç arkadaştan bu inanmışlığı görmek manidardı.
Bizim taraftarımız inandığında ve bu inancı futbolculara yansıttığında bu ligde içte-dışta yenemeyeceğimiz bir takım yok. Sadece inanalım. Eleştirilerimiz yapıcı olsun.
Trabzondan gelen misafirlere Yiğido gibi davranalım. Ağırlayalım. Herkes kendi sevdasının derdinde. Hakaret olmadığı sürece bu herkesin hakkı. Küfüre ortamı germeye gerek yok. Sadece kendi takımımıza konsantre olalım.
İnşallah güzel günlerin arefe günü bu cumartesi olacak...