Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Sivas'ı Satsan 55 milyon TL Etmez
Alt 09.05.2011, 23:15   #5
serkan_ozcan58
Yiğido

serkan_ozcan58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

157 Mesajına 222 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 serkan_ozcan58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Sivas'ı Satsan 55 milyon TL Etmez

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sevgili Yiğidolar bu konuda birçok kereler görüşlerimi paylaşmıştım. Söyleneceklerin neredeyse tamamı söylendi. Güneş altında yeni bir şey yok nitekim. Bu yüzden yaklaşık bir ay evvel başka bir forumda yazdığım görüşlerimi buraya taşıyorum. Eski Toki başkanı, şimdi ise Trabzon milletvekili adayı olan Erdoğan Bayraktar'ı ise yapmış olduğu terbiyesizlik ve uygulamış olduğu çifte standartla başbaşa bırakıyorum ve soruyorum:

Ey Erdoğan Bayraktar, Sivas'ı satsan 55 milyon TL etmez belki, peki ya Trabzon'u satsan 800 milyon eder mi?

Bu şehirde yaşayan insanların temel olarak anlayışlarında bazı çok önemli noktalar artık değişmeli. İnsanlar talep etmeyi, hakkını istemeyi, kıyas yapmayı, kendisini daha iyi ve yüksekte olanla mukayese edip, kendisi için daha iyi, güzel ve hayırlı olanı istemeyi bilmeli. Bu anlayış bu şehirde gelişmeli. Kaderci, pasif, pısırık, sessiz, koyun gibi güdülen insanlar olmaktan çıkmalı bu şehrin insanları!

Bu şehire stadyum sözü verilmiş, üzerinden üç yıl geçmiş. Adliye sarayı sözü verilmiş altı yıl sonra bina yarı yarıya küçültülerek ancak temeli atılabilmiş. Bölge hastanesi yapacağız demişler dört-beş yıl evvel, önce 1200 yatak kapasiteli olacak denilmiş, sonra 900'e düşmüş rakam, sonra 600'e kadar indirilmiş. Kültür şehri olduğu iddiasındaki bir şehir üç yıldır kütüphanesiz. Yıkılan kütüphanenin yerine daha iyisi daha büyüğü bir türlü konulamamış. Sivas ölçeğindeki birçok şehir 2. ve 3. Organize Sanayii Bölgelerini kurmuşlar ama Sivas'ta Demir Çelik bölgesine kurulacağı söylenen 2. OSB tam 15 yıldır kurulamamış.

Sevgili dostlar stadyum konusu Sivas halkı için bir testtir, bir turnusol kağıdıdır. Bugün bu konuda iradeni, isteğini açık bir şekilde ifade etmekten aciz kalırsan, özellikle seçim döneminde senden oy istemeye gelen her bir kişinin yakasına yapışıp 'kardeşim ben şehrime en güzelini istiyorum, ben de bu ülkenin eşit haklara sahip bir vatandaşıyım, Gs taraftarı gibi ben de on numara bir stadyumda maç izleme hakkına sahibim, bu hakkımı istiyorum, başka şehirlere 35-40 bin kapasiteli stadyumlar yapılırken bana 25 bin kişilik stadyum yapıp beni kandıramazsın, başından savamazsın!' demezsen sen kaybedeceksin, Sivas kaybedecek!

Stadyum konusunda uysal koyun olursan, stadyumun uğrayacağı akıbetin benzeri senin şehrinin beklediği diğer tüm yatırımların başına gelecek. Lütfen bu testi başarıyla tamamla, bu sınavı kaybetme! İradeni, kişiliğini, 'oy'unu başkalarının ipoteğine verme. Sen 'sen' ol, şehrini düşün! Kolay lokma olmadığını, olmayacağını göster. Sana hizmet etmeyenleri cezalandırmasını bil.

helal olsun kardeşim bizlere tercüman olmuşun biz sustukça üzerimizden geçinen çok olur... sen kendi satsan adam etmezsin erdogan bayraktar haddini bil
serkan_ozcan58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla