Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Resmi Kuruluş Yılımız Değişebilir
Alt 29.06.2011, 08:06   #24
sefilix
Tecrübeli Yiğido

232 Mesajına 447 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 656 sefilix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Resmi Kuruluş Yılımız Değişebilir

Alıntı:
B.DUMANLI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
1967 yilinda kurulan kulübümüzü daha önceden kurulmus gibi göstermenin anlami nedir bilemiyorum.Bu konuyu ortaya atan kisi o yilda hayattamiydi.1967 yilinda kurulan takimimizin maclarina 8 yasinda seyretmeye basladim.Her zaman resmi kurulus tarihine bakilir ,Sivasspor 1967 yilinda kurulmustur ve kayitlara gecmistir.
bu şehrin tarihini bilmek lazım.günü yaşayacaksak 4 tane medreseyi de kaldıralım mı. tarihi belgeler var. kayıtlar var
bu şehirde 1932 yılında sivasspor adında bir kulüp var. sonrası ne bilmiyorum. ama var. bu şehrin kültür yapısı ekonomik yapısı açısından önemli bir kayıttır.sporun nerede olduğunun kanıtıdır. eskiler anlatır bu şehirde atletizim musabakaları bisklet boks güreş gibi amatör sporlar o yıllarda çok popüler dallarmış.ama o hızı belli bir süre sonra kaybetmişiz. çok kaliteli sporcular yetişmiş. demirsporun amatörken yabancı takımlarla maçlarından bahsedildiğini duymuştum.1950 li yıllarda. sivasa ilk yabancı kulüp o tarihlerde gelmiş ve yine demirspor amatör bir kulüp olarak almanya ya maç yapmaya gitmiş. kısacası gerçekten araştırlıp bu günlere yol haritası çizecek bir konudur sivasta 1900 lü yıllarda başlayan spor faaliyetleri.ben sivasspor resmi kuruluş tarihi 1932 olsun demiyorum. ama sivasta futbol ve spor tarihi anlamında önemli bir belgedir bu tarih.
sefilix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla