Cevap: Maçı Değerlendirelim
Son dakikada yenilen ama hakemin iptal ettiği gol çok ilginç bir gol..Pozisyonu ligtv.com dan defalarca izledim...Top ortalanmadan önce Samsun'dan bir oyuncu ofsayt pozisyonunda..Top o tarafa atılıyor..Rada nın önündeki oyuncu da Rada dan önce kafayı vurup golü atıyor...Bu pozisyonda golü atan oyuncu Rada'ya faul yaptığı gerekçesiyle gol iptal edildi ; ya da Pasif ofsayttta ola oyuncu nedeniyle gol iptal edildi...Rada ya faul var gibi gözüküyor;ama ligimizde ve Avrup liglerinde böyle atılan ve iptal edilmeyen, geçerli sayılan çok sayıda gol var....
Sivasspor ilk golü yemesine rağmen maç genelinde iyi oyanamadı ama iyi mücadele etti...Cerny nin takıma ısınıp gollerine devam etmesi sivassporu gelecek haftalarda da daha da rahatlatacak..Bizim en büyük sorunumuz takımımızın kırılgan bir yapıya sahip olması..Çok gol atıyoruz ama çok da yiyoruz...Kaleci ve defansımız arasında uyum sorunu olduğunu zaman zamanda orta sahada Kadir'in kaptırdığı toplar nedeniyle çok fazla kontratak yiyoruz...
Ben Rada nın bu takıma faydalı olacağı inancındayım;hem ön libero hem de stoper ve libero oynama özelliği olan bir oyuncu hep forma girerse sakat ve cezalı oyuncuların olduğu zamnlarda takıma katkı yapabilir..
Şunu,bunu gönder demek çok kolay da gelen oyuncular acaba takıma %100 katkı sağlamazsa o zaman Sivasspor zor durumda kalmaz mı? artı bu oyuncuların kontrat durumlarını da bilmiyoruz;gitmek istemezlerse nasıl göndeririz bilmiyorum...
Atilla bence aynı Akın gibi 2. sınıf bir kaleci..Bize takıma katkı yapacak,takıma maç kazandıracak kaleci lazım...Böyle bir kaleci bizim ligde var mı bilmiyorum..2.olaraka da Borjan hatalı gollerde yese geleceği olan ,genç bir kaleci...Ayrıca bu kaleci Sırbistan milli takımı için bile aday gösterilen bir kaleciydi..Ama o Kanada milli takımını seçmiş...
Şu anda ligde hatalı gol yiyen çok sayıda kaleci var..Suçu sadece kalecilere atmak la da Sivassporun hatalarını örtmüş oluruz..Kayseri maçında da gördük ki bizim takım çok kırılgan bir yapıya sahip..Eğer takıma transfer yapılacaksa gerçekten defansı rahatlatacak ,topu oyuna sokma becerisi olan bir oyuncu;orta sahaya da iyi bir oyuncu kurucu lazım...Kale için ise temkinli olmak lazım..Elindekini gönderip gelen kaleci iyi çıkmazsa ya da iyi bir kaleci olup uyum sorunu yaşarsa o zaman Atilla ve Borjan ı da mumla ararız diye düşünüyorum...
Bence bu maçta en çok alkışı hakeden 2 oyuncu var;birisi ZİYA diğeri ise Cerny...Ligi çıkarılan bunca yaygaraya rağmen iyi bir yerde ve iyde bir puanla tamamladık..2.yarı eğer büyük hatalar olmazsa bu takım Playoff u zorlayacak..Hangi playoffu zorlayacağımızı 2. yarı göreceğiz...
|