Tekil Mesaj Gösterimi
Yalnızca Egemen Eren kesmez!
Alt 21.06.2012, 18:19   #18
Morten58
Usta Yiğido

Morten58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.176 Mesajına 2.680 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 769 Morten58 kann auf vieles stolz seinMorten58 kann auf vieles stolz seinMorten58 kann auf vieles stolz seinMorten58 kann auf vieles stolz seinMorten58 kann auf vieles stolz seinMorten58 kann auf vieles stolz seinMorten58 kann auf vieles stolz seinMorten58 kann auf vieles stolz seinMorten58 kann auf vieles stolz seinMorten58 kann auf vieles stolz sein
Standart Yalnızca Egemen Eren kesmez!

Yeni futbol sezonunda süper ligde görev alacaklar yavaş yavaş belli oluyor. Sivas’tan ilk defa bir hakem ( Egemen Eren) süper lig yardımcı hakemliği için seminere davet edildi. Tabi,bu olayın Sivas’ta bir ilk ve Sivas bölgesinden bir hakemin süper ligde görev yapacak olması bizi mutlu etmesi gerekir. Ama ben bunu “ Züğürt tesellisi” olarak kabul ediyorum. Süper ligde,hatta,profesyonel ligde bile takımı olmayan şehirlerden süper lige hakem gönderilirken,Sivas’dan ilk defa yardımcı hakemlik için birinin davet edilmesi tabiî ki beni tatmin etmez.

Sivasspor’un yıllardır süper ligde yer alması Sivas hakemliği için çok önemli. Zira daha önceki yıllarda “ Sivas’tan niçin 1.lige hakem gitmiyor” dediğimiz zaman bize ilk söylenen “ Sivasspor 1.ligde değilde ondan” deniyordu. MHK,sürekli bu durumu öne atarak çıkabilecek sesleri kesiyordu. Ama Sivasspor 7-8 yıldır süper ligde,hemde bu kısa sürede lige damgasını vurdu,Avrupa’ya gitti,ama daha yeni zorla bir yardımcı hakemimiz görev yapacak.

Egemen Eren’in süper lige gitmesine gerçekten çok sevindim. Kendisinide arayıp tebrik ettim, Diğer yandan,Adem Sarıtaş gibi çok iyi bir hakemin süper lig seminerine davet edilmemesine de çok şaşırdım ve üzüldüm. Bir kez daha gördümki,bu işler iyi hakem olmak,testlerden başarıyla geçmekle filan olmuyormuş. Öncelikle MHK’den kesinlikle torpilin olacak. Bu birinci şart! Öğrendiğime göre,TFF, yönettiği maçlarda ve girdiği sınavlarda Adem Sarıtaş’tan daha düşük not alan Kayseri bölgesi hakeminide süper lige almış.
Açıkca söylemek gerekirse,bu konuda Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın vebalı fazla, Çünkü MHK’nin başındaki isim olan Zekeriye Alp,Rıza hocanın çok yakın arkadaşı. Rıza hocaya Sivas hakemleriyle ilgili konunun gittiğini çok iyi biliyorum,hemde birkaç defa değil 5-6 kez,ama bir sonuç çıkmadı. Hiç kimse Rıza hocaya “ Sivas hakemlerine torpil yapılsın” diye gitmedi. Sadece başarılı olan Sivas bölgesi hakemlerine sahip çıkılması konusunda yardım istendi,ama maalesef sadece Egemen Eren’le avunmak zorunda kaldık.

Yeni futbol sezonunda ben şimdiden değerli hakemimiz Egemen Eren kardeşime yürekten başarılar diliyor,kendisinin kısa sürede daha iyi yerlerde olacağına inandığımı belirtmek istiyorum..

Abdullah YİĞİT
spor@hurdogan.com 2012-06-21
Morten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla