Alıntı:
58_SEMİH_58 Nickli Üyeden Alıntı
Kredi Dosya Masrafı iadesi
Kredi dosya masrafı iade geri alma örnek dilekçe. Son 10 yıl içinde kredi kullanan vatandaşlara müjde! 12 milyon vatandaş, bankalara başvurarak kredi dosya masraflarını geri alabilecek.
Yargıtay'ın verdiği karara göre son 10 yılda kredi kullanan vatandaşlardan dosya masrafı adı altında aldığı paraları geri ödemeyen bankalara yerel mahkemelerden tokat gibi bir karar daha çıktı. Yargıtay'ın "dosya masrafını iade" kararının ardından, her türlü kredi kullanıcısı geriye dönük olarak 10 yıllık kredi masraflarını geri alabilecek. Yargıtay kararının ardından bankalara Kredi Dosya Masrafı Geri Alma Dilekçesi yağmaya başladı.
Bankanın kredi dosya masrafını iade etmesi durumunda sorun kalmayacak. Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi durumunda, kaymakamlıktan hakem heyetine gidin. Dosya masrafı miktarı bin 161 liranın altındaysa bulunduğunuz ilçenin tüketici hakem heyetine dilekçe ile başvurun. Dilekçe vermenizin ardından 1-3 ay arasında sonuç çıkıyor. Sonuç çıktıktan sonra şahıs ve bankaların karara itiraz için 15 gün yasal süreleri bulunuyor.
Kredi Dosya Masrafını Geri Almak İçin Ne Yapmak Gerekiyor
Bankadan alınan her türlü kredi için, kredi tutarına göre kesilen dosya masrafı yeni çıkan bir kanuna göre geri alınabilecek. Kredi dosya masrafını geri almak için, ilk önce bir dilekçe yazmak ve bu dilekçe ile kredinin çekildiği banka şubesine başvurmak gerekiyor. Bankanın dosya masrafını ödemeyi kabul etmemesi üzerine, kaymakalıklardaki tüketici hakem heyetine başvurmak gerekiyor. Alacağınız kredi dosya masrafı 1.161,67 TL'nin altında ise bulunduğunuz ilçenin Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. 1.161,67 TL'nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine dava açılmalıdır. Tüketici mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemelerine başvurulması yeterlidir.
İlgili başvurudan sonra 1-3 ay arasında sonuç alınabiliyor. Dosya masrafı iadesi sonucu çıktıktan sonra şahıs ve bankaların karara itiraz etmek için 15 gün yasal süreleri oluyor.
Kredi Dosya Masrafını Geri Almak için Örnek Dilekçe 2012
....... BANKASI ......... . ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
..... nolu müşterinizim ......, ............ Bankası Şube Müdürlüğünden ...... tarihinde .... ay vadeli olarak .... faiz oranı üzerinden ...... TL ......kredisi kullandım ve ... ay ödeme yaptım.
...... kredi faizlerinde indirim olması sebebiyle .... yılı .... ayında kredi yapılandırması için .... şubesine başvurdum. Benden Yeniden yapılandırma nedeniyle ..... TL komisyon alındı.
Benden tahsil edilen ..... TL'nin Ankara 7. Tüketici Mahkemesi ve Yargıtay 13. Dairesinin onayladığı emsal karar doğrultusunda, haksız alınan bu paranın tarafıma iade edilmesini istiyorum.
Günün Tarihi - İmzanız
Adınız ve Soyadınız
Dosya Masrafı (Hakem heyeti Dilekçe) Örneği
T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI
(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)
Şikayet Eden:
Adresi:
E- Posta & Telefon:
Şikayet Edilen :
Adresi:
Şikayetin Parasal Değeri:
Şikayetin Tarihi:
Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)
|
Buna göre benim tüketici mahkemesine dava açmam gerekiyor.Bankaya dilekçe yazdım insan gibi şu benden aldığınız parayı verin dedim olumsuz cevap verdiler.