Cevap: Maçı Değerlendirelim
Uzun bir aradan sonra özlenen futbol ve güzel, farklı bir galibiyet hem de Anadolu derbisinde...Uzun süredir adeta hayalet gibi kaybolan fakat bugün muhteşem futboluyla geri dönüp kayseri solunu felc eden bir Kamil Grosicki...Ardında adeta 2 ciğerle oynayan Ziya Erdal...Takımı hücumda daima ileriye taşımayı bilen Atıf ve Sivasspora geldi geleli bence en iyi maçını çıkaran Adem Koçak... Bir sağ bek olarak attığı süper depar ve hazırladığı mükemmel golle Uğur ve takımın dinamoları Kadir ve Erman...Bugün takımda iyi işler yapan adamlar bunlar...Eleştirilecek tek isim ısrarla iyi bir kaleci olmadığını düşündüğüm ve yan toplarda hep yüreğimi ağzıma getiren Borjan...Bir de Rıza hocanın Abdülkadire son 10 dakika da olsa şans vermesini beklerdim...Bugünkü maç için olumsuz anlamda söylenecek son bir husus da maçın 4-0 dan sonra bırakılması ve pisi pisine 2 gol yenmesi...
•Biz ileride basıp hızlı oynadığımızda sonuca giden bir takımız nitekim ilk yarım saat hep ileride bastık Eskişehir maçının tersine geriye çekilmedik ve de kayseri neye uğradığını şaşırdı ve özellikle sol tarafı Kamil ve Ziya felc ettiler.. Ama 2.yarı oyunu rölantiye almak isteyince 2 gol yedik çünkü rolanti oyunu top tutacak oyunu beceremiyoruz zaten top tutacak 3 adamımız da sonradan oyundan çıkmıştı yani Atıf Erman ve Kamil...Aslında istesek 2.yarı 60.daikaya da iştahımızı devam ettirek en kötü 6-1 bitecek bir maçtı...Ama derbi atmosferi herşeye rağmen güzeldi ve Yiğido Gençliğin pankartı stattaki ambians çok güzeldi..
•Gelelim kayseriden güya maç izlemeye gelen fakat her yıl aynı b...ku yiyip tribündeki koltukları kırıp sahay atan ve stattan köpek gibi atılan kayserili taraftar bozuntularına...Maçta vip tribünündeydim, maça yarım saat falan kala girdim stada maç öncesi ve başlangıç anında öyle bizimkilerin kayseriye falan aşırı bir sataşması ve küfürünü de görmedim derken maç başladı ve bizim üst üste 2 golümüz gelince adamlar birden küfürlü tezahürata başladılar sonra bizimkiler karşılık verdi neyse 3 -0 oldu bu sefer Azizin köpeği s...miş Mecnun diye başkana sövdüler ilk yarının sonunda tansiyonu iyice gerdiler..2.yarı başında 4-0 olunca bu sefer iyice kudurp geçen senki gibi sanki bi yerlerine g...ren koltukları kırıp sahaya ve polise atmaya başladılar...Eğer ki stat dışına alınmasalar bugün o bir avuç i...ne yüzünden olaylar daha da büyürdü..Bu sitede daima duyarlılık ve centilmenlikten bahseden arkadaşlar inşallah bugünkü o rezil taraftar grubunun çirkefliklerini görmüştür de ona göre fair play hikayelerine devam ederler! Sivas deplasmana kayseriye giidnce hiç bu kadar koltuk kırma stattan atılma gibi şeyler oluyor mu? Bunu neden göremyip hala dostluk şu bu diye yorum yapılıyor? Neden bu maçlar öncesi kayseri yönetimi veya taraftarından hiçbir olumlu adım göremiyoruz? Olaylardan acı zararı gören biz yine sağ duyuyla yaklaşalım diyen biz..Oldu canım işte böyle alttan alırsan bu köpekler salyalarını hep akıtırlar..Artık birşeyleri yorumlarken ortada kabak gibi olan gerçekleri ve çirkeflikleri de görmezden gelemeyiz kusura bakmayın!
• Özetle biizm adımıza Anadolu derbisine yakışır bir furbol (2.yarının son 20 dakikası hariç) ve skor vardı..tek kızdığım şey ise 4-0 dan sonra yenilen 2 ucuz gol ve o çirkef kayseri seyricinin yaptıklarına cevap olarak 2-3 gold aha atıp maçı 6-7 golle bitirmekti..Onun dışında herşey güzeldi, teşekkürler Sivasspor..