Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Çalımbay Dertli
Alt 09.01.2013, 18:06   #25
A.Turan Korkmaz
Usta Yiğido

A.Turan Korkmaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

777 Mesajına 1.838 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 748 A.Turan Korkmaz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Çalımbay Dertli

Ben bu haberin sadece bir cümlesine takıldım. .....altyapıdan oyuncu gelmemesinin.... cümlesi. Sivassporumuzun geleceği yalnızca ve yalnızca altyapıya vereceği öneme dayanıyor. Biliyorum, çok yönlü ve çetrefilli bir konu ama herşeyden daha önemli bu konu. Bir başlık açıp alabildiğine tartışmalıyız.
Şimdilik şunları söyleyebilirim. Türk futbolunda görev yapan hocaları üçe ayırıyorum:
1) Tamamen hazırlopçu,yani 6+ yabancıyı cebe koyup bunun yanına beş kalburüstü Türk oyuncuyu koyup altyapıdan geleceğe hiç fırsat vermeyenler
2) Kadroya birkaç tane altyapıdan oyuncu alıp her sezon en az bir iki oyuncuyu A takıma kazandırmak isteyenler
3) Altyapıya gerçekyen önem verip bunu prensip meselesi yapanlar.
En çok üzüldüğüm de kendileri altyapıdan tırnaklarıyla kazıya kazıya binbir zorlukla A takıma çıkıp orada da kendilerini ispatlamış eski futbolcuların teknik direktör olduktan sonra günübirlik davranıp altyapıyı unutmalarıdır.
Ben bir yönetim kurulunda olsam,şahsen,hocaya ilk sorum, bunca zamandır takımın başındasın, alttan hangi oyuncuyla ilgilendin,kimi kadroya aldın,kaç maçta şans verdin olurdu.
Neyse,hoca da dertli ben de.
A.Turan Korkmaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda A.Turan Korkmaz'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...