Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Stad inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyo
Alt 29.03.2013, 23:32   #256
eyuphulagu
Usta Yiğido

1.466 Mesajına 3.580 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 922 eyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOKeyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Stad inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyo

.Bugün Fuar alanına yolum düştü..Gitmişken Stat inşaatının ne aşamada olduğunu da bir görelim dedik...Bugün ayın 29 u;kazık çakma işi için önceleri 1 tane iş makinesi(vinç) görevliyken bugün itibariyle 2 tane iş makinasına (vince)çıkarmışlar...Kaç aydır beton kazıklar,demir kazıklar çakılıyor hala da çakılmaya devam ediyor...Bu durum inşaat alanındaki yumuşak zemin sorununu iyice açığa çıkarıyor..Bugün fuar alanında zemin kazma çalışmaları devam eden Gençlik Merkezi İnşaatını da görme fırsatım oldu...Gençlik Merkezi içine çok amaçlı spor salonları(4 tane salon diye biliyorum) yapılacakmış diye duydum..Orada çalışan bir görevli zeminin bozuk ve yumuşaklığından şikayet edip buraya da zeminin sağlam olması için beton ve demir kazıkların çakılacağını söyledi...Ayrıca inşaat alanında çalışmaya başlayan iş makinesini(büyük vinci) işaret ederek;vincin uzun kolunun 35 m.-40m. civarında olduğunu;kazık çakarken bu 35-40 m. nin tamamının toprağın içine girdiğini söyledi...Aynı durumun stat inşaatı için de geçerli olduğunu;yani stat inşaatında kazık çakan vinçlerin de yumuşak zeminden dolayı yeraltında büyük delikler açıp kazık çakıldığını söyledi...İşte son durum bu;2 tane vinç ve etrafı aletlerle gözetleyen mühendis ve görevlilerin çalıştığı bir alan...Ayrıca bugünkü gezimde görevlilerin sahanın kenarlarının tamamını kazdıklarını ve buralara borular yerleştirdiklerini gördüm..Çalışmalar devam ediyor;İnşallah Nisan Ayı içerisinde bu çalışmalar biter ve temel atma işlemine geçilir..Bölge Hastanesi için 1000 in üzerinde kazık çakıldığı açıklanmıştı;burası daha da yumuşak bir zemin olduğu için kazık çakma işi bakalım daha ne kadar sürecek..
eyuphulagu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı eyuphulagu'a Teşekkür Ediyor...