Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
Önce şunu söyleyeyim bizim kapasite meselesi ancak seçimden önce kesinleşir..Bunu inşallah hepimiz yaşayarak göreceğiz..2.olarak Tavarih e katılıyorum artık bu saatten sonra kapasite konusunu bırakıp stat ismi,stadın ne zaman biteceği,stat projesinin ayrıntıları gibi meselelere kafa yormamız gerekiyor...3. olarak eğer kapasite 25.000 deseler bile koltuk sayısı kesinlikle 25.000 olmayacak;çünkü internette stat projeleri çizen bir kaç mimarın röportajını okudum(içlerinde bizim stadı çizen Bahadır Kul da var);hepsinin ortak söylediği:Statlardaki loca sayısı,kapı sayısının değişmesi,tribünlerin farklılığı gibi nedenlerden dolayı kapasiteler kesinlikle farklı oluyor diyorlar;ayrıca örnek de veriyorlar ;kapasite 25.000 olsa da koltuk sayısı projeye bağlı olarak 26500 ile 28.000 arasında olabildiğini kapasite 33.000 de olsa koltuk kapasitesi 34500 ile 36.000 arasında değiştiğini açıkca söylüyorlar..Bunun canlı örneğini de ben Eskişehir ,G.antep,Samsun,konya stalarında görebiliyoruz....Bu statlardan Samsun Stadı 33.000 olmasına rağmen projesinde koltuk sayısı 35.500 civarında çıkmış;33.000 kişilik G.Antep stadının da koltuk sayısının da internette 36.000 olduğu haberini ve proje resimlerini gördüm..Bizim statta eğer 25.000 kişilik ise ben 27500-28.000 kişilik koltuk sayısı bulunacağını düşünüyorum..Yakında tribün inşaatı yükseldikçe basamak sayısına bakarak bu stadın kaç kişilik olduğunu bir çoğumuz rahatlıkla tahmin edeceğiz...Çünkü bizim tribünde Mersin gibi,Kadir Has,Malatya Stadı gibi çift katlı;Görsellerde bu statlarda kaç tane basamak olduğu açıkca görünüyor;bizim tribünün basamak sayısını sayarak gerçeğe yakın bir tahminde bulunacağımızı açıkca söylüyorum...
|
Samsunun stadı 40.000 e de çıkar. Neden çünkü sayın bakanın kendi memleketi. Ama helal olsun vizyonları genişmiş. Benim takımım ikinci ligde seyirci çekirdek yer gibi görünür dememişler bizim başkan gibi. Bizim bakan da ismi gibi samsun stadına bakan olsun öyle de kalsın. Stadyumların ihtişamı kapasite ile oluyor. Yani aslolan iki katın tamamı aynı olması. Mesela mersin stadına bakarsan alt kat çok güzel ama ikinci kat ta sırf ikinci kat yapılmak içn yapılmış gibi duruyor. Bu da bence stadın ihtişamını götürüyor. eğer 33.000 kişilik olsaydı ikinci katta ilk kat gibi olacak ve işte o zaman gerçekten ihtişamlı bir görüntü ortaya çıkacaktı. Daha önce de dedim bizim yöneticilerle bu kadarı bile fazla. En azından elimizden bunlar da gitmesin ona bakalım.