Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
İlk yarı ve 2. yarısı çok hızlı geçen tempolu bir maç izlenmedi..Maçı statta izledim..Borjan ilk yarı 1-2 tane net hata yaptı;gol da olabilirdi..Rakibin ayrıca direkten dönen bir topu da var..2.yarı Utaka nın pozisyonu dışında net bir pozisyonumuz da yok;ama atılan 2 gol var..2.yarı girilen fazla da pozisyon da yok...Sahamızdaki ilk maçta fazla eleştiri yapmak da istemiyorum...Kazanan takım her zaman haklı;hocası da iyi hocadır...Bana gelecek maçlar için fazla umutlu olabilecek bir oyun malesef göremedim...Çünkü iyi oyun iyi oyuncularla oynanır....Utaka tek forvet oynayabilen bir oyuncu değil;zaten şu anda takıma alışma aşamasında ve oldukça da güçsüz...Mehdi ye gelince öyle bazılarının abarttığı kadar iyi bir oyuncu olarak görmedim..O da takıma alışma aşamasında..Ben olsam orta sahada Kadir-Mehdi ve diğer oyuncuyu oynatmam..3 oyuncuda birbirine benzer oyuncular;burada Erman tipinde bir 10 numaraya ihtiyaç var..İlerde Timur'un cezası bitip hazır olunca bence bu bölgede Timur oynamalı..Timur un hatta Hakan'ın Mehdi'den hiç bir eksiği olduğunu düşünmüyorum..Mehdi koşan bir oyuncu ama fizik gücü de zayıf bir oyuncu..Bir pozisyonda topu alıp kaleye gitmeyi denedi;çalıma girdi ama topu kaybetti..Kaybettiği topu kovalamadı;o top Konya ya pozisyon oldu;11 Numaralı oyuncuları çok iyi vurdu ama Borjan da o topu müthiş kurtardı..O top gol olsa herkes Mehdi yi suçlayacaktı...Maç genelinde Ziya ve Atif iyi birer ikili olmadılar malesef..Atif bugün her aldığı topu ezdi...Hocamız acemi bir hoca;belki zamanla iyi olacak...AMA yedek kulübesini yeterli görmüyor ki herhalde son 2 maçta oyuncu değiştirmeyi fazla düşünmedi..Son maçta değişiklikleri son dak. larda yaptı..Hele bir yaptığı değişiklik var ki kimse anlayamadı;Sağ bek oynatacağını vurgulayarak söylediği Cihan'ı forvet arkasına 2. bir forvet gibi oyuna almasını açıkcası çok garipsedim.. Ben son 15-20. dak. da Ahmet i ve Hakan'ı oyuna almasını bekliyordum...R.Carlos yeni bir hoca ama sivasspor lige yeni bir çıkan takım değil..Sivasspor Utaka ile kesinlikle tek forvet oynayamaz ;bu sorun ilerde başımız çok ağrıtır..6+0+4 kuralı bizim başımız çok ağrıtacak..Çünkü sivassporda oynayan oyuncularla yedekler arasında büyük kalite farkı var...Bu maçtaki orta saha diğer maçlarda da oynarda sivasspor zor pozisyona giren bir takım görüntüsü verecek..İnsanın gönlünden niye sivasspora Bursa daki Battalla gibi;bjk daki Fernandes gibi bir 10 numara alınmıyor diyor..Manuel da Costa yı bir çok kişi beğendim diyor ama ben de diyorum ki bu oyuncu çok kart görecek ve yaptığı gereksiz kaleciye paslarda başımıza çok iş açacak..Da Costa 2 hafta da 2 tane sarı kart gördü haftaya F.B maçında herhalde olmayacak..Yıl içinde bu oyuncu böyle oynarsa sivassporun başı da çok ağrıyacak..
|
Sen Statda izledim belki ama ben gurbetde oldugum icin Tv'den izledim. Bazi kisimlarda haklisin ama okadar da abartmaya gerek yok bence.Cicinho , Adem Kocak , Burhan Eser , gibi oyunuclar cok iyilerdi.
Ayrica Timur konusunda haklisin ve Sivasspor 2 transfer daha düsünüyor , bence gelecek icin gayet olumlu isler yapti Sivasspor.
Son 4 yillin en iyi oyunlarini oynadi son iki hafta , bir kac hata oldu ama o iyi oyun hatalari kapatiyor.
Manuel Da Costa konusunda bencede haklisin ama eminim gereken yapilacakdir ve daha iyi olacaktir.