Cevap: Maçı Değerlendirelim
Yoruma hakemden başlamak istiyorum;bazılarının dediği gibi hakem çok kötü değildi..İki tarafın aleyhine de hatalar yaptı..Verdiği penaltı kararlarının doğru olduğunu düşünüyorum..Da Costa yı sarı karttan atmayabilirdi...Sivasspor ilk 25 dak. oldukça iyi oynadı;pozisyonlara girdi gollerini attı....Rakibe fazla pozisyon vermedi...ilk yarının sonu ve 2. yarı rakibin oyununu izledik;rakip orta sahayı çok kolay geçti..Bunun soncunda kalemizde üst üste pozisyonlar gördük..Korcan ın karşı karşıya çıkardığı pozisyonlar var...Penaltıyı kurtaran Korcan Atıf la beraber maçın en iyilerindendi..Aydın 2. yarı daha iyi oynadı..Utaka golün dışında fazla ortada görünmedi;rakibe baskı yapamadı..Yerine giren Refik hiç hazır görüntü vermedi;maç eksiği ve kondisyon sorunu olduğunu açıkca gösterdi...Ben 2. yarı dökülen orta sahada Carlos un Hakan ı oyuna almasını beklerdim...Sivasspor defans yapmayı beceremeyen bir takım;onun için topu hep ileride tutmalı..Bu işi Utaka ve Refik le şimdilik yapması zor gözüküyor..Mehdi orta sahada bu maçta iyi işler yaptı...Ziya ilk yarı fena değildi;2. yarı rakip atakları karşısında o da iyi değildi.....Da Costa iyi oyuncu olmasına rağmen defansta patlamaya hazır bomba gibi;golü atmasına rağmen bir penaltı yaptı,2. sarıdan atılıp takımını 10 kişi bıraktı..Hatta bir pozisyonda kendi kalesine bile gol atabilirdi...2. yarı oyuna giren Murat ın yaptığı penaltı çok gereksizdi...Aydın iyi oynamasına rağmen takımla olan uyum sorunu devam ediyor..2. yarı ben Aydın'ı çok beğendim.. Aydın ters kanatta aynı BJK lı Gökhan gibi serbest oyuncu olarak oynatılırsa sivasspora çok katkı yapar..Sivassporu alkışlayan Elazığspor taraftarları en güzel centilmenlik örneğini verdiler...Sivassporu kutluyor;G.B maçında galip gelmesini arzu ediyorum...
|