Cevap: Maçı Değerlendirelim
Sivassporun yedek kadrosunun yetersizliği bu maçta açıkça gözüktü..Sivasspor bugün oynayan kadroyla ligde sürekli oynasa kesinlikle bugünkü kadro küme düşmeye oynar...Devre arasında yolların ayılması gereken oyuncular açıkça gözüktü...R.Carlos Utaka ya nasıl bu kadar dak. sabrediyor anlamış değilim...Herkesin beğendiği Mehdi kardeşe devre arasında güzel bir pasaport verip İskoçya ya geri gönderilmeli..İlerleyen haftalarda böyle giderse daha daha da kötü Mehdi izleyebiliriz...Bu formuyla Utaka bu takımda oynarsa Grosecki haydi haydi haydi oynar..2.yarı Grosecki oyuna girdikten sonra takımın kanat ataklarını yaptığını gördük..Abdurrahman gibi ağır Alman tankının bu takımda ne işi var...Orta sahada bugün hiçbir şey üretemedi...Girdiğimiz 1-2 pozisyon dışında ligin en kısır maçlarından birini oynadık...Ben Carlosun yerinde olsam 2. yarı Utaka yı çıkarıp sol tarafa Eren i alır;Aydın ı da ileri uçta oynatırdım..En azından Aydın gerçek mevkisinde takımın hücum gücünü artırırdı..Bugün Jebbur da fazla ortada gözükmedi...Atıf ı iyi marke ettiler;Atıf ı kaleye fazla da yaklaştırmadılar...Ben defanstaki Murat ve Navratil e fazla bir şey söylemiyorum...İlk gol Abdurrahman ın kanadından geldi;bu golde Diarra nın büyük becerisi de vardı..2.golde Aydın geri dönemdi;kademeye giren oyuncumuz da topu kontrol edemeyince Emrah ın gol atması çok kolay oldu..Bu golden sonra oyuna Grosecki girdi ama iş işten geçmişti...Bu maç bizim için umarım iyi bir ders olur..Devre arasında bu takıma 2-3 tane ilk 11 oynayacak kapasitede oyuncu alınmalı..Yedek kadroya da 2 tane iyi takviye yapılırsa en azında zirveden kopma durumumuz olmaz..Bu takımın orta sahada iyi bir 10 numaralı beyine ihtiyacı var..Eğer Holman kiralanırsa ya da Sezer alınabilirse bu takıma büyük katkıları olur...Yurt dışından da eğer takımda en azından 2. yarıları oynayıp katkı yapacak 1-2 oyuncu alınabilirse bizim için çok iyi olur..Alınacak oyuncular 17-18 yaşında değilde 21-22 yaş civarı olursa en azından kadroya girme şansları olur...Bu maçın süratli bir şekilde unutulup bjk maçına çok iyi hazırlanmalı;bjk maçından alınacak 1 puan bile altın değerinde olur....
|