Cevap: Maçı Değerlendirelim
Doğu Bey yaptığı yorumda çok güzel şeyler söylemiş;güzel de bir forvet tarifi yapmış..Yaptığı tarif aynı Enaramo'ya uyuyor...Maç aslında sivassporun kontrolündeymiş gibi bir hava verdi ama sivasspor takımı maç boyunca bal yapmayan arı gibiydi...Aslında Carlos da görüyor takımın sorununu ama yönetim transfer yapmayı hele ki biraz paraya kıyıp oyuncu almayı düşünmediği için o da kaderine razı olmuş durumda...Sivasspor g.antep maçı hariç sezon boyunca deplasmanlarda nasıl oynadıysa bu maçta da aynı oynadı..Deplasman karnesi zayıf olan bir sivassporun kopyasını izledik bu maçta..Beni rakipten çok sivassporun durumu ilgilendirdiği için rakip hakkında yorum yapmayacağım...Pazartesi günü izlediğim 2 spor proğramının birinde yorumculardan biri sivassporun yeni trasferleri Utaka ve Jebbur olacak demişti...Ben de diyorum ki bu oyuncular ilk yarı neyse 2. yarı da aynı şeklde oynayaklar;biz yine onları eleştirmeye devam edeceğiz..Utaka bu maçta acaba bir şeyler yapar mı diye bekledik ama maalesef yine yapacağını yaptı;ilk yarı bir pozisyonda sakatlık sorunu yaşadı 2. yarı bir de baktık ki oyuna Jebbur girmiş..Yani huylu huyundan vazgeçmemiş...Aslında bu oyuncuların daha iyi hazırlanmasına Carlos da fazla imkan vermiyor;çünkü ligde her takım en fazla 5 gün oyunculara izin verirken nedendir bilinmez bizim izin neredeyse 10 gün yani diğer takımların iki katı...Takıma 5 gün izin verilip idman eksiği olan oyuncuklara az da olsa yükleme yapılıp en azından 1 tane hazırlık maçı yapılıp Bursa maçına çıkılsaydı daha iyi olmaz mıydı?Sivassporda yedek kulübesinde oyncu olmadığını Uzaylılar bile gördü bir bizim yönetim göremedi...Aslında görmesine görüyorlarda birilerinin cebine akrep girdiği için olayı görmezden geliyorlar....3.ligde bile zor kadroya girecek cihan gibi oyuncular bu takımın kurtarıcısı olarak sahaya sürülmek zorunda kalıyorsa söyleyecek başka ne kalıyor ki...Allah aşkın bu Cihan da Carlos ne buluyor;tekniği dersen yok,adam kovala dersen kovalamaz,orta atmayı hiç sevmez;rakip takım bıoş bırakırsa senede bir kaleye şut atar....Bank Asya ya gönderirsin 35 yaşındaki oyuncuları kadroya alırlar Cihan ı kadoya almazlar..Durum böyleyken Bu oyuncu niye ilk 18 e alınıp oynatılır hala aklım almıyor...Gönderin kiralık gitsin belki kendini geliştirmek için bir şeyler yapar...Bu oyuncuya verilen şansın yarısı Timur a verilseydi sivasspor yeni bir Hakan kazanmıştı bu iyi biline..Sivassporda bu işleri iyi bilen bir başkan var;acilen olaya el atıp 3-4 tane oyuncu takıma acilen kazandırılmalı...Başka bir takımda olsaydı Utaka ya şu anda Fransa bileti verilmiş yola çıkmış tı bile..Sivasspor kendi sahasında ne yapıp edip maçları çeviriyor;umarım bu şansı lig ve kupa boyunca devam eder...Sivasspora bundan sonraki maçlarda bol şans diliyorum...
|