Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Maçı Değerlendirelim
Alt 02.02.2014, 18:01   #65
alboran
Yiğido

alboran - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

128 Mesajına 282 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 516 alboran FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Maçı Değerlendirelim

ben diğer maçlara da bağlı olarak teknik bir yorum yapmak istiyorum.kupa maçındaki akhisar deplasmanı,kayseri maçının ilk yarısı ve bu maç.rakiplerde ortak olan şey önde baskıydı.bu 3 maçta da sıkıntı yaşadık.sıkıntı yaşamayı da geçtim çıkamadık ve pozisyona giremedik.kayseri'nin uç elemanları erken yorulunca 2. yarı rahatladık.ama akhisar ve konya yorulmadı maç boyu önde press yaptılar.buna karşılık sivasspor takım olarak ne yaptı ? hiçbir şey.ya tamam anlıyorum pasa dayalı bir oyun anlayışımız var da bir barcelona değiliz.dünyada yüzlerce takım barca gibi oynamaya çalışıyor.ama herkes barca olmuyor işte.o takımın sol bekinde jordi alba, stoperlerinde puyol-pique oynuyor.senin stoperin ümit kurt bırak ters ayağı kullandığı ayağıyla düzgün pas vermekten aciz.ziya desen bir bakıyorsun esiyor bir bakıyorsun yanındaki adama pas veremiyor.orta sahada xavi-iniesta var.sende kadir-adem.

neden bunları söylüyorsun diyeceksiniz.onu açıklıyım önce.tabiki barça'ya da önde basan takımlar var.ama bu adamlar kalitesiyle pas yaparak aşıyor o baskıyı.biz çoğu maçta aşamıyoruz işte.böyle zamanlar içinde bir ''B'' planın olmalı.gerekirse boz o oyun anlayışını 1.91'lik santrafor almışsın koy ileriye top şişir rakip sahada yine yap pasını.beşiktaş her zaman bunu oynuyor mesela.almeida'ya şişir inen topla rakip sahada ne yapıyorsan yap.yoksa istersen rakibin 3 katı pas yap hiçbir şey olmaz.bugünkü gibi.carlos'a diyecek söz bulamıyorum.şu 2 maçta da rakibin önde baskısına hiçbir çözüm bulamadı bile diyemiyorum, çözüm aramadı.hiçbir hamle yok.1.91'lik pedro girince bir umut, anlayışımız değişir diye bekledim.ama hiçbir şey yok.ilk yarıdaki sivas'ın aynısı.artık şu aatif'ı da santrafor oynatmayı bırak be adam.ilk yarıdaki 45 dakikayı kaldır çöpe at.hiçbir şey yapmadık.bunun ilk sorumlusu da aatif'tır.bunun dışında 2. yarıda bomboş durumda topu pedro'ya atmadı.birkaç kez yaptı hatta bunu.kesinlikle uyarılması lazım bu konuda.adamı dışlar gibi işler yapıyor.bugün sırf kendine oynadı.her neyse diyeceğim o ki ''B'' planı olmadan olmaaaaaz.
alboran isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda alboran'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...