Cevap: SİVASSPOR nasıl düzelir?
Sivasspor gerçekten çok zor durumda;Carlos un kaderini belki de sivassporun oynaycağı Eskişehir ve Balıkesir maçları belirleyecek...Böyle maçlar yedekte bekleyen oyuncular için kendilerini göstermeleri açısından büyük şanstır..Sivassporda şu anda fazla oynatılmayan 3 tane oyuncu var;biri Musa Sinan,diğerleri Cihan ve Pekin ..Bu 3 oyuncudan Musa Sinan geçen yıl 2. ligde Samsunsporun Play off oynamasında büyük katkı yapan play off dahil forvet oynamamasına rağmen 10 tane de gol atan bir oyuncu...Biraz önce Samsunspor tv tarafından yapılan Musa nın geçen yıl attığı gollerden oluşan 7 dak. lık özeti izledim...Daha önce de izlemiştim ama şimdi daha dikkatli ce izledim;gördüm ki Musa Sinan Carlos un oynatmaya değer bulmadığı kadar kötü bir oyuncu değil;fırsatçı,fırsatçı olduğu kadar da gole yakın bir oyuncu..Takımın santarforu olmamasına rağmen 10 tane gol atmak o kadar da zor olmasa gerek..M. Sinan bir çok golünü geçen yıl Şampiyon olan İstanbul B.B dahil zirveye oynayan Ordu gibi takımlara atmış...Aynı eski oyuncumuz Erman gibi uzaktan şut atmayı da seven ve deneyen bir oyuncu..Attığı gollerden 3-4 tanesini de ceza sahası dışından atmış...Aynı zamnda asist yapmayı da seven bir oyuncu;geçen yıl 4-5 tane de asist yapmış..Durum böyleyken R.Carlos un bu oyuncuya şans vermemesini anlamış değilim..Burhan ın bu kadar formsuz bir aşamada Musa Sinan şans alamıyorsa bunu R.Carlos un bir değil 2 defa düşünmesi gerekir..Sivassporun puana ve goller çok igitiuacının olduğu bir dönemde sivassporda ismine kariyerine bakılmaksızın herkesin şans bulmasının gerekli olduğu inancındayım..Adam formsuzda onu bir müddet dinlendirip diğerlerine şans verirsen formsuz olan kişi de yedek kalınca daha fazla canla başla çalışıp o formayı tekrar almaya çalışırişte böyle bir rekebet ortamında hiç bir futbolcu formanın ucuz olmadını anlar ve daha fazla çalışarak formasını kapmayı dener..Bu durumda da formsuzluk hikayesi de tarihe gömülür..Çünkü o oyuncu bilir ki formayı tekrra almak için çok çalışmalı ve tekrar eski kimliğine bürünmek ister..işte bence Carlos bunu yeterince yapamadığı için sivasspor şu anda yerlerde sürünüyor...Şu aşamada tekrar söylüyorum R.carlos kim formdaysa onu oynatmalı ;kadrosunu isimlerden çok formayı ıslatan,90. dak. koşan,mücadele eden,kendinden çok takımını düşünen,bencillik etmeyen oyunculara vermeldir..Carlos 8 haftada bence bunları yeterince göremediği için takım dibe vurmuş durumda...Cicinho nun da oynamadığı bu hafta sivasspor galibiyeti ancak takımı için koşan,mücadele eden ,kendine değil takımına oynayan futbolcularla alacaktır..Gerçek takım ruhu da ancak bu şekilde geri gelir..HAYDİ SİVASSPOR GÖSTER KENDİNİ!
|