Cevap: SİVASSPOR nasıl düzelir?
11 Kasımda bende bu başlığa yorum yazmışım..Aradan 1 aylık bir zaman geçmiş ...Herkes kendince bir şeyler yazmış..Bir çoğu da %100 doğru...Bugünkü f.b maçından sonra sivassporun yeniden yapılanmya ihtiyacı olduğunu %100 düşünüyorum..Bu aşamada bunun nasıl yaparız ?Gerçekten çok zor..Bu maçta Kadir,Adem'in,Mehdi nin artık sivasspora ne kadar yetersiz olduğunu daha iyi görme fırsatım oldu....Sivassporun en iyisi gösterilen ,hekesin öve öve bitiremediği Cicinnho bile ilk yarı Emenike ve Caner in kanadından ileri çıkıp doğru düzgün orta bile yapamadı...Bu maç ta göstedi ki bu takımın acilen gençleşmeye ihtiyacı var;bu işe orta sahadan başlamak gerekiyor...Kadir,Mehdi,Adem 3 lüsünün bence miadı doldu..Artık bu bölgede koşan ,mücadele eden tekmeye kafa sokan,oyunun 2 yönünü de oynayan orta saha oyuncularına ihtiyacımız var..Bu gün olmazas yarın bu oyuncular sivassporu daha da zor durumda bırakacak..Onun için devre arasında orta sahaya direkt oynayacak 2 tane nokta atışı yapılmalı...Alınacak oyuncular sadece ön libero değil;kaleye direkt gidebilecek,şut atma ve gol atma özelliği olan oyuncular olmalı..Herkes Cicinho yu övüyorda bu bölgeye de bence onun olmadı maçlarda oynayacak bir oyuncu lazım..Fatih Kıran bu yılı Göztepe de kiralık geçiriyor;ben bu çocuktan umutluyum ;seneye sivassporda Cicinho nun iyi bir yedeği olabilir diyorum...Defansa ise ben Berk in sürekli oynatılrsa ilerde Ziya ya iyi bir rakip olacağını düşünüyorum..Berk ten iyi bir oyuncu bulmak için sivassporun 1-2 milyon euroyu gözden çıkarmalı;onu da yapamayacağımız için Berk e daha fazla şans verilip daha fazla oynatılmalı diye düşünüyorum..Çünkü süper ligde bu ilk yılı...Sol kanada Aydın düşünülüyor ama kiralık olacağı için eğer alınabilirse Bursasporlu Ferhat ın
bonservisi alınarak bu mevkiye de iyi bir transfer yapılmış olur....Forvet için keşke iyi bir oyuncu alabilsek;sivasspor hem de ara transfer de Enaramo tipinde (bir kaç yaş daha gencini)bir oyuncuyla anlaşırsa herkesten çok ben sevineceğim...Trabzonsporda kadroya giremeyen gurbetçi Deniz Yılmaz da bu mevki için düşünülmeli...Eğer R.Carlos kalacaksa artık Brezilya dan iyi bir oyun kurucu veya iyi bir ön libero transferi bekliyoruz..Brezilya 1. ligi olmazsa bile 2. liginde de çok iyi genç yetenekler var;biz niye düşünmüyoruz...Zamanında Trbzonspor Mehmet Aurelio ve Da Silva gibi 2 genç oyuncuyu Brezilya 2. liginden getirmişti.. G.Birliği,G.Antep,Ankarasporda Brezilya 2.liginden çok ucuza Java,Vederson,Tita gibi pek çok yetenekli oyuncu getirmemiş miydi;biz de Dos Santos,Bastos gibi oyuncuları 2. ligden almadık mı?Niye şimdi yeniden yapılanmaya giderken bu tür oyuncuları almayalım...Son olarak ben bir daha söylüyorum..Sivassporun transferde yardımcı hocamız Orhan Kaynak tan yararlanması gerektiğini düşünüyorum..Çünkü Orhan hoca 7 yıl Rıza Hoca nın ekibinde görev almış;çok sayıda başarılı transferleri izleyip alınmasını sağlamıştır..Sivasspor yönetimine duyrulur...Son olarak 4 Eylül Belediye de oynayan Mustafa Cevret de benim beğendiğim bir oyuncu;bu oyuncu bana eski bjk lı Tümer Metin in gençliğini hatırlatıyor;yönetime duyrulur...U-21 takımında oynayan Aykut Emre Yakut gibi genç oyuncularda bu takımın oyuncusu ;bunlara da şans verilmeli diye düşünüyorum..
|