Cevap: Stad inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyo
Bu saatten sonra yapacak hiçbirşey yok...Zaten şu an kapasite 28.000 e yaklaşmış durumda(27.532)...Geçen yıl sivasspor.com sivassporun kapasitenin koltukların sıklaştırılarak 29.000 in üzerine çıkarılacağını söylemişti..Bu haber sivasspo kuübü tarafından yalanlansa da sivasspor.com un bu olay la ilgili bilisi olmasa herhalde özel haber yapmazdı diye düşünüyorum..Öyle ya da böyle kapasite şu an 28.000 lere ulaşmışmış durumda..Bu da yetmezse demokrasilerde çareler tükenmez;çünkü en üstteki tribünün yani 5. katın üstündeki çatının olduğu yerde şu anda en az 3-4 sıralık bir boşluk var;sivasspor kulübü eğer isterse(ben 4 büyüklerle yapılacak maçlardan dolayı isteyeceğini düşünüyorum) buraya aynı Konya Stadında yapılan Portatif Tribün gibi 3-4 sıralık portatif tribünün eklenebileceğini düşünüyorum..Bu da yaklaşık olarak 3000-4000 arasında bir koltuğa denk geliyor..27.500 +3.500=31.000 kişilik kapasite kendiliğinden oluşuyor...Bu kapasite artık bize en az 20 yıl yeter herhalde...Gelecekte de olur ya Sivas Büyükşehir olur il nüfusu da 1000.000 üzerine çıkarsa stat her maç tıklım tıklım dolup ihtiyaç olursa büyüklerimiz de tamama deyip kapasite artışına evet derlerse işte o zaman çatı sökülüp arkada bulunan yayla gibi boşluğa yeni tribün basamakları inşa edilip kapasite 35-40.000 arasına çıkarılır..Olay bu kadar basit...Şu anda yukarda bahsettiğim 30.000 lere ulaşan kapasite bize uzun süre yeter..Önemli olan şu anda taraftarın passoligini çıkarıp maçlara gelip yeni stadı doldurması diye düşünüyorum...Önce hayırlısıyla şu yeni statta biraz maç izleyip ,yeni modern stadın keyfini çıkaralım ondan sonra ne gerekiyorsa onu yaparız diye düşünüyorum...
|