Cevap: Sivasspor - Antalyaspor
Kıymetli Yiğido,
Sivasspor kısmen seyircisinden (taraftarından) mahrum olarak oynamak zorunda olsada bu maçı Allahın izniyle kazanır. Maçı izlemesi mümkün olamayacaklar için stadyum dışına dev ekran kurulsa ve oradan biricik takımımıza sonuna kadar destek olsak; takımımızın zaten halihazırda üst düzeyde olan motivasyonu kuşkusuz çok daha artar. Zaten açıkça herkes tarafından ''çok iyi bilinen'' ama maçın stresi ile maç esnasında uygulamada bazen eksiklikler yaşanabilen bazı temel doğruları hatırlatmayı naçizane görev sayıyorum.
1) Takımımız acele etmeden sakin oynamalı 2) Telaş ile rakip ceza sahasına (daha doğrusu rakip kalecinin hemen hemen mutlak egemenlik bölgesine) gelişigüzel ortalar yapılmamalı. Torku Konyasapor maçında D.Texira' nın ısrarla kovalayıp zor pozisyonda Tanase'ye aktardığı ve Tanase'nin Hasan Kabzeye yaptığı mükemmel assistle Kabzenin kaleye kafa şutunu mükemmel bir organizasyonun örneği olarak değerlendiriyorum. Daha buna benzer nice organizasyonlar vardı ve İnşallah var olacak. 3) Orta sahanın kesinlikle boşaltılmaması gerekir. Her an 4-5 oyuncumuz orta saha bölgesinde (en az 1-2 oyuncu merkez dairede bulunacak biçimde) bulunmalıdır. 4) Sarı+sarı=Kırmızı kart serisine lütfen artık bir son verelim. Özellikle diyelim 2-0 öndeyiz. Rakip oyuncu henüz olup olamayacağı belli bile olmayan gol pozisyonuna doğru ilerlese bile kart cezası gerektirecek (özellikle kırmızı kartı hiç ama hiç kabul edemiyorum) bir engelleme olmamalı. En fazla 2-1 olur. Yine sahada 11 kişi olur ve bir süre sonra skoru
3-1;4-1 vb. yapabiliriz. Bu liste uzar gider. Sözün kısası takımımız bu maçı kazanıp yoluna emin adımlarla devam edecektir İnşallah. Şimdiki 4 Eylül stadyumunda binlerce kez örneği sergilenmiş olan taraftarlık olgusunun devamı olarak, Yeni stadyumda genel spor camiası Yiğido taraftarlığı neymiş yeniden görecektir. Sivasspor taraftarı yiğidodur ve Sivasspor taraftarı bir olan takımdır. Yeniden şampiyonluk sahnesine bir daha inmemek üzere çıkacağımız günler çok uzak değildir inşallah. Yaptık, yapmıştık yine yapacağız, çünkü camiamız her zaman gerçekten çok büyüktür.
Saygılarımla.
|