Cevap: Sivas'ta büyük panik
Panik olacak bir şey yok... Hala şansımız var bunda dünkü sonuçlardan sonra gördük...
Taraftarımızın umutsuz olması sadece Sayın Mesut Bakkalın oyuncu seçimlerinden kaynaklanmasıdır.
1-Kalecimiz Setkusun çizgi kaleciliğinden öte gidememesi ve çoğu maçlarda enteresan goller yemesi. Bir Karcemarskasdan örnek alması lazım. Dünkü spor programında adam sadece eldiveni ile 11 puan aldığından bahsedildi. Hepimiz burda Gaziantep bu ligin en kötü takımı olduğundan bahsediyorduk. Demekki bir eldiven nelere kadirmiş. Setkus mu Korcanmı desek herkes yine Setkus diyecek ama Korcanın hiç lig maçı oynamaması bunda etken.
2-Sağbekde Cicinho olmadığı zaman yerine sadece genç kardeşimiz Çağatay kalıyor. Mevki topçusudur. Acemidir ama mevkisinde az buçuk ne yapacağını bilir. Oraya devşirme oyuncu yerleştiriseniz saçmalar. Rakip bindirmelerinde faul yapar kart görür. ama mevki topçusu alan kapatır çizgiden bindirme yapar. John Boye elinden geldiği kadar iyi niyetle mücadele etti ama olmadı. Burdaki seçimi bence John Boye değil Çağatay olmalıydı.
3-Stoper mevkiinde İbrahim ve Omari oynadı. Omariyi çoğu taraftarımız beğenmiyor ama gün geçtikçe iyi oynuyor. Onun özelliği bir Da Costa olmasada alan daraltma ve topsuz oyunda çok iyi rakip pres yapıyor. Ayrıca topu oyuna sürebiliyor. Ama İbrahim biraz savruk. Oraya en iyi ikili John Boye ve Oumari olmalıydı. İbrahim Öztürk sakat cezalı olduğunda dinlenmiş olarak sahaya sürülebilir. Ve hiçde sırıtmaz.
4-Haftalardır Ziyanın kötü gidişatı görünüyor. Ziyanın tek özelliği sahayı tanıması, tecrübelenmesi ve bindirmeleri. Geri dönüşleri çok zayıf ve müdahalelerinde zayıf kalıyor. Boş alan çok bırakıyor ve rakip kontra yakaladığı zaman üzerine gidemiyor. Erciyesden alınan Emre kardeşimiz bir kaç maç oynadı ve bana göre çok iyi oynadı. Bir kaç maç denenmesi lazım.
5-Orta saha arka alanda Yiğit (sert) Mehdi (yumuşak ve pas atabilen) oynuyor. Çoğu arkadaşımız Yiğitden memnun değil ama ben aynısını düşünmüyorum. Çünkü bu bölge rakibi ilk karşılayan bölgedir.Rakip geçtiğinde defansı zor duruma düşürmemek ve olası bir çoklu kontraatağı önlemek için görev icabı sert de oynamalısınız. Bu bölge rakibin en korktuğu ve bir o kadar da faydalandığı mevkidir. Eğer bir sarıyı erken görürseniz rakip sizin üzerinize kart amaçlı oynar. Eğer kart görmezseniz bu sertlikden nemalanır rakibi korkutursunuz. Böyle kritik bir bölgedir. Ben seçimi doğru buluyorum. Ama esas sıkıntı Tanase-Aatıf-Beykan üçlüsünde Burdaki oyuncu seçimi çok hatalı. Aatıfı kanada çekip Beykanı kesmeniz lazım. Orta sahanın ortasına Etzazın (fit bir Etzazın) oynaması lazım. Moldeden tanıdığımız ve ben şahsen en az 3 maçını seyrettiğim Etzaz top dağıtımında etkin rol oynayabilir. Beykanın şaşkın ördek gibi gezmesi ve vurdumduymaz tavırları bizleri çileden çıkarıyor. Burdaki değişiklik fayda verecektir takıma. Geçen haftaki Rize maçını radyodan takip ettim. Spikerin dediği lafı hiç unutmuyorum. ''Top Beykana geldi, Beykan hızlı atağı şekillendiremedi ve Frene bastı'' Beykandan çok ümitliydim lakin bu tarzı hiç hoş durmuyor. Alternatif olarak düşünülmeli. Tanasede hala maç eksiği mevcut. Kendini zorluyor bir şeyler yapmaya çalışıyor. Şu kalan maçlarda inşallah bir şeyler yapmalı.
6-Son olarak Santrafor bölgesindeki seçimler oldukça çok tepki çekiyor. Hasanın oynaması taraftarı oldukça tedirgin ediyor. Texeria neden oynatılmıyor homurdanmaları yüksek sese dönüştü. Bence çok büyük hata.. Çünkü kafa toplarında araya kaçmalarda oldukça etkili olduğunu gördük. Mutlaka değerlendirmeli ve yaşı genç olan bu arkadaşı küstürmememiz gerekiyor. Hasan küssede bu vatan toprağının çocuğu mutlaka bir şekilde oyuna çift forvet olarak yada başka bir şekilde oyuna girer. Lakin Texeria'yı değerlendirmek lazım.
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|