Alıntı:
adres58 Nickli Üyeden Alıntı
İşte benim/bizim tezimizin cevabı burada...
Yıllardan beri üzerimize oynanan çirkin olayların sonucu burda yatıyor.
Yok efendim biz bu stadı doldurabilecekmiymişiz. Yok efendim bu kadar kapasite bize yetermiş-miş... Alın size kapasitenin önemi...
UEFA diyorki en az 35 bin olacak en az 40 bin olacak bu kapasitenin altında olursa oraya maç vermem... Böyle bir kriteri vardır. Yok şu kadar modernmiş-miş, yok enerjisini kendi üretiyormuş-muş buna bakmaz. İllede kapasite illede kapasite...
Daha böyle organizasyonlar çıkacak önümüzde ki 20 li yıllarda. Ama fosss biz gözümüzü belerdip bakacağız Kayseride Rizede Trabzonda oynanan maçlara... Bu organizasyonlar sayesinde vilayetlerine sıcak para, lüks marka oteller, Günü birlik turistler çekecekler. İlerleyen ekonomi istatistik verilerini yukarı çekecekler. Biz sadece 25 bin kapasite ile onlara gıpta ile bakacağız. Hadi bakalım şimdi Sivası satsan o kadar edermi lafını yiyinde göreyim. Kimse çıkıpda bana hala Sivasspor taraftarı Stadı dolduramaz bahanesinin arkasına sığınmasın. Biz illede (ilk verilen söz) 30-35 bin derken ilerisini düşünüyorduk. Bunların olacağını biliyorduk.
Bu şampiyonaya aday oluruz olmayız. alırız yada alamayız onu bilemeyiz ama daha bir çok organizasyona aday olacağız ve Sultan Şehrimiz böyle dal ayazda kalacak görün bakın...
|
bende bu konuyu bir iki yerde dile getirdim buldunda beğenmiyon mu olduk insanlarımızda şu zihniyet var daha önce ne yapıldı ki bunu beğenmiyorsun 50 yıl öncede eminim aynı mantık vardı bugünlere geldik 50 yıl sonrada yine aynı şeyler konuşulacak bizde il olarak gelişmiş illere verilen değeri istiyoruz ama bu zihniyet değişmedikçe 2. 3. sınıf olarak kalmaya devam ederiz.