Alıntı:
stain Nickli Üyeden Alıntı
hocam almanyaya bakalım milyonluk şehir sayısı 3 bilemedin 5 diğer şehirler hep 100 bin 200 bin nüfuslu ama stadlarına baktığın zaman dolu oluyor bizim burda 15 milyonluk istanbulda ki sözde büyükler bile stadlarını dolduramıyor.
burdaki mesele insanlardaki futbol kültürü, stadlarda güvenli ortam sağlanamaması , futbol oynanan sahaların insanların ihtiyaçlarını karşılayamaması diye düşünüyorum. bakın konya örneği güzel bir örnek stadın havası ve takımlarının futbol adına güzel şeyler yapmaya çalışması insanları ister istemez stada çekiyor. birde kötü örnek verelim Trabzon taraftarı her sezon en az 1-2 kez büyük çapta olay çıkarıyor futbolu çirkinleştiriyor.trabzon gibi bir tribüne kim niye gitsin kafasına koltuk yemek için mi gitmeli ...
iş tamamen futbolu pazarlamada bitiyor... futbolu markalaştırmada insanlara takımlarını sahiplendirmede bitiyor .
|
İngilterenin hangi takımına bakar iseneiz bakınız devamında Almanya da öyledir...50 bin nüfuslu bucak kasaba maçlarını en az 20 bine oynar ...Ben takımımı şehrimi övmüyorum ama Türkiyede Eskişehir Göztepe Bursaspor Trabzonspor sevmediğimiz Karşıyaka nefret ettiğimiz B jimnastik bu konuda asla ödün vermezler....Yani saydığım bu taraftar kitleleri Avrupada ki '' şehrine yaşadığın yere veya mükemmel olan takımın peşinden gitmeyip küme düşsede takımına sahip çıkma adına yıllar önce ulaşmış taraftar kitleleridir...selamlar..