Turkcell Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Sivasspor, İstanbul'a hareket etti.
Teknik direktör Bülent Uygun, zor bir periyota girdiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Her maçımızın birbirinden zor geçeceği aşikar. İlk yarınının bitiminde 22 puanı hedeflemiş durumdayız. Arka arkaya oynayacağımız Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray maçlarında en az 4 puan hedefliyorum. Eğer bu 4 puanı alır ve son iki maçımızı da kazanırsak 10 puan alarak 22 puan hedefimize ulaşmış olacağımızı düşünüyorum. Takım olarak inanmış durumdayız, mücadelemizi ve futbol anlayışımızı sahaya yansıtırsak bu arzuladığımız puana ulaşabileceğimizi düşünüyorum."
Sivasspor'un sezon başından beri talihsizlikler yaşadığını anlatan Uygun, "Yani biz sezon başından beri tam kadro hiçbir zaman olamadık. Şimdi de 3-4 tane eksik var. Ama onlar önemli değil. Diğer arkadaşlar da onların açığını kapatacaktır" diye konuştu.
Beşiktaş karşısında en az beraberlikle dönmeyi hedeflediklerini belirten Uygun, "Beşiktaş'ın zor günleri atlatmak açısından bizim maçı dönüm maçı olarak bakması işimizi zorlaştırıyor gibi gözükse de futbol anlayışı, mantelite ve inanç anlamında kendimizin futbolunu sahaya yansıtacağız. İyi bir futbolla puanla döneceğimize inanıyorum" dedi.
Uygun, ara transferde Sivasspor'un menfaatlerine uygun olarak takıma 2-3 takviye yapmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi. Daha sonra karayoluyla Kayseri'ye hareket eden ekibin buradan uçakla İstanbul'a geçeceği belirtildi.
Sivasspor'da Harun, Ertuğrul, Fatih, Ali Eren, Gürhan ve kart cezalısı Cem Can İstanbul'a götürülmedi.