AVRUPA´DAN TEKLIF ALDIM.
Sivasspor'un vazgeçilmezlerinden, milli futbolcu Servet Çetin AjansSpor'a konuştu.Avrupa'dan teklif aldığını açıklayan Servet, taraftarlara seslendi ve kötü gündede takımlarına destek olmalarının öneminin altını çizdi.
Fenerbahçe'den Sivasspor'a transfer olduğu günden beri sergilediği performansla büyük beğeni toplayan Servet Çetin, AjansSpor.com'a önemli açıklamalarda bulundu. Sezon sonunda transfer olmayı hedeflediğini belirten defans oyuncusu, Fenerbahçe'de bulunduğu dönemde kötü olduğunu düşünmediğini ifade etti ve Türkiye'de yabancı futbolculara verilen önem sebebiyle aynı seviyedeki Türk futbolcuların arka plana itildiğini belirtti. Almanya ve İngiltere'den teklifler geldiğini söyleyen Servet, menajerlerinin Galatasarayla da başka takımlarla da görüştünü ama şu anda kesin bir gelişme olmadığını belirtti. Servet, eski takım arkadaşı, Fenerbahçe kalecisi Volkan'a yapılan eleştirilerin de abartıldığını söyledi ve Volkan bu durumları atlatacak karakterdedir dedi.
Servet sezon başında Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico sana şans vermedi, bunun sebebi sence neydi, Zico’nun gözünden mi düştün? Yoksa senin performansında bir eksiklik mi vardı?
Bunu gerçekten bende bilmiyorum bu hocanın taktiridir. Ben sonuçta maç oynamadım. Bunu bende bilseydim… Bu karara saygı duymak gerekiyor.
Peki Servet Fenerbahçe’den ayrılık sebebini açıklayabilir misin? Kadroya giremediğin için mi? Yoksa kulüpte seni üzen farklı şeyler mi vardı?
Yok Hayır. Ama Bu konulara girmeye gerek yok. Biz profesyonel oyuncularız şartlar bu şekilde gelişti ve ben de Sivasspor’a transfer oldum.
Servet Fenerbahçe’ye Lugano ve Edu transfer edildikten sonra kadroya giremedin. Sence onlar senden daha başarılı oyuncular mı? Son zamanlarda Fenerbahçe defansı çok eleştiriliyor. Sen onların yerinde olsaydın daha farklı olur muydu? Fenerbahçe’de senin değerin anlaşılamadı mı?
Şimdi onlar benim meslek arkadaşlarım ve onlar hakkında yorum yapmak bana düşmez. Bana göre kötü iyi yok. Bence ben oynadığım sezonda orada iyi günler de geçirdim. Onlar da kaliteli futbolcular ki Fenerbahçe’de oynuyorlar. Dediğim gibi onlar benim meslek arkadaşlarım ve onlar hakkında yorum yapmak bana düşmez. Sonuç olarak onlar yabancı oyuncular ve yabancı transferler biliyorsun ülkemizde daha çok talep görüyor. Bunun da bir sebebi vardır mutlaka.
Servet transfer döneminde Beşiktaş, Trabzonspor gibi birçok takımla adın anıldı. Sen Sivasspor’a transfer oldun. Bu tercihinin bir sebebi var mıydı?
Tercihimin sebebi, kulübümüzün bonservis bedeli yani para istemesiydi. Nitekim kulübün anlaştığı takımlar da vardı ama ben anlaşamadım. Son olarak da Sivasspor’a geldim. Artık sezon sonunda bakacağız.
Servet büyük takımda oynamak mı daha zor? Sivasspor’a gittikten sonra çok başarılı oldun ve göze battın. Sivasspor’da birçok transfer teklifi aldın ve daha çok ön plana çıktın. Büyük takımlarda oyuncuların değeri daha mı az biliniyor?
Büyük takımlarda her maçta iyi oynamanız lazım. Sivasspor’a geldikten sonra yıldızlaştım ya da her maçta daha da iyi oynuyorum gibi görüşlere katılmıyorum. Ben her maçta iyi bir şekilde oynamak istiyorum. Sivasspor’da çok daha fazla şans bulduğum için performansım da doğru orantılı bir şekilde arttı. Dediğim gibi futbolcu oynadığında Sivas olur Fenerbahçe olur fark etmiyor. Sebebi de budur. Yoksa Sivasspor’da ekstra bir şey yaptığım yok. Ben Fenerbahçe’deyken de iyi oynadığımı düşünüyorum. Nitekim çok ciddi sakatlıklar atlatmama rağmen döndüğümde de iyi oynadığımı düşünüyorum.
Servet sence büyük takımlarda Türk futbolcuların işi daha mı zor ya da daha mı az değerli görülüyor?
Sadece büyüklerde değil Anadolu takımlarında da yabancı oyuncular daha çok ön planda oluyor. Aynı seviyede olan Türk futbolcusu da var ama yabancı oyuncu tercih ediliyor. Bizim için sakıncası olan da bu!
Servet kısa sürede milli takımın da vazgeçilmezleri arasında yer aldın. Bu sürede Avrupa’dan teklifler geldi mi?
Avrupa’dan teklif aldım. Bu doğru, ama şu sakıncası var biz Avrupa’da yabancı statüsünde oluyoruz ve orada transfer ücretinin %5’ini vergi olarak ödüyorsunuz. Çok iyi bir paraya anlaşılırsa ve şartlar iyi olursa bende Avrupa’da oynamayı düşünüyorum. Takım adını vermeyelim ama Almanya ve İngiltere’den teklif aldım. Kısmet işi ve şartlar iyi olursa bende Avrupa’yı düşünüyorum.
Servet yeni sezon için Sivasspor dışında bir takım var mı? Transfer durumun nedir?
Birkaç takım var. Ama şu anda isim vermek çok yanlış.
Servet adın bir ara Galatasaray ile geçti. Bu konuyla ilgili bir gelişme var mı?
Menajerlerim görüşmüştür ama neticeyi bende bilmiyorum. Galatasaray da var başka takımlar da var. Ancak şu anda sezon sonunda anlaştığımız bir takım yok!
Servet sezon sonunda Sivasspor’da kalmayı düşünmüyor musun?
Hedeflerim var. Düşüncelerim var. Büyük konuşmak istemiyorum ama sezon sonunda bir başka takıma gideceğim. Şu andaki düşüncem, sezon sonunda kesin olarak ayrılmak. Tabii ki benim için de hayırlısı olsun ama dediğim gibi bu şimdiki düşüncem.
Servet eski takım arkadaşın Volkan son zamanlarda çok eleştiriliyor. Sence bu durumda defansın da payı var mı?
Bu durumları kesinlikle defansa da bağlamak lazım. BVu bir takım oyunu ve takım halinde defans yapılıyor. Bence Volkan’ın üzerine çok fazla geliniyor ve yediği gollerde de çok fazla hatası yok. Volkan’ın kalitesi belli ve Volkan milli takım kalecisidir. Bu olaylar Volkan’ın moralini bozuyordur ben ama Volkan konsantre olduğunda Türkiye’nin en iyi kalecilerinden olduğunu biliyorum. Volkan da bunun bilincindedir. Üzerinde çok gelindi ama Volkan bu durumları atlatacak karakterdedir. Defans takım halinde yapılır, yeri geliyor biz de hata yapıp kaleciyi zor durumda bırakıyoruz. Yeri geliyor tam tersi oluyor. Bunlar bu kadar büyütülmemeli normaldir diye düşünüyorum.
Servet son olarak taraftara iletmek istediğin bir mesajını alabilir miyiz?
Ben taraftarların birkaç maç kötü gittiğinde desteklerini çekmemelerini istiyorum. Bütün taraftarlara sesleniyorum; zor günlerde de destek olunduğunda takımlar daha da başarılı olurlar.
Servet antrenmanın hemen ardından bize vakit ayırdığın için çok teşekkürler, başarılar diliyoruz?
Bende çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere…
Ajansspor
|