Hafta sonu 4 Eylül Stadı'nda oynayacakları Beşiktaş maçı için açıklama yapan Mehmet Yıldız, "Şu anda Beşiktaş şampiyonluğa oynayan bir takım. Biz de prestijimiz ve Avrupa için oynuyoruz. dedi.
sahaya çıkacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Pazar günü sahada çok farklı ve istekli bir Sivasspor olacak. Onu tahmin edebiliyorum. Geçen hafta mağlup olduk. Bu nedenle kendi sahamız ve seyircimiz önünde galip gelmek istiyoruz. Ben kendi adıma pazar günü sahada elimden gelenin en iyisini yapacağım. İnşallah Runje'ye gol atmak tekrar bana nasip olur" diyerek sözlerini tamamladı.
Ligin ilk yarısında teknik direktör Karol Pecze’nin, oyuncu anlayışına uyum sağlayamadıklarını ifade eden Mehmet Yıldız, "Ligin ilk başında hocamız Pecze’nin oyuncu anlayışına uymuyorduk. Bülent hoca gelmeden önce elimizden geleni yapıyorduk ama hocamız bize bir türlü şans vermiyordu. Göreve Bülent hocanın gelmesiyle birlikte bize güvendi ve formayı verdi. Ben de onu mahçup etmemek için elimden geleni yaptım. Şans bekliyordum ve elime gelen bu şansı da iyi değerlendirdim” dedi.
Bülent Uygun’un kendisine özgüven verdiğini söyleyen Yıldız, “Bana neler yapacağımı söyledi. Bendeki bu yeteneğin farkında olmamı istedi. Özgüven bir futbolcu için herşeydir” ifadelerini kullandı.
Mehmet Yıldız, Mili Takıma gidişini ise şöyle anlattı:
"Milli Takıma gitmek onur ve gurur verici bir duygu. Bana sorduklarında ben dört büyüklerden önce milli takıma gitmek istediğimi söyledim. Bundan sonra daha zoru başladı. Çünkü oraya bir bir kere gidip daha gitmemek var. Orada kalıcı olmak için elimden gelenin en iyisini yapmam gerek. Onun için çalışıyorum" dedi.
Transferi konusuna açıklık getiren Yıldız, "Şu an için bana gelen resmi bir teklif yok. Sivasspor'dan ayrılmak gibi bir niyetim yok. Çünkü burada çok mutluyum. Sonuçta ben Mehmet Yıldız olduysam Sivasspor sayesinde oldum. Ama tabii ki benim ve kulübümün menfatine bir teklif gelirse 4 büyük takımlardan birine giderim. 4 büyüklerin dışında da bir takıma gitmem" dedi.
Fizik gücünü Allah vergisi olarak nitelendiren Yıldız, "Benim futbolumu öne çıkaran biraz kuvvetli olmam. Ama bunun içinde ekstra bir şey yapmıyorum. Antrenmanlarda çalışıyorum. Bir başka yere gidip ayırı bir çalışma yapmıyorum. Yaşantıma dikkat ediyorum" diye konuştu.
<!-- / message -->