Sivas Valiliği tarafından başlatılan Sivasspor’a destek kampanyasında yaklaşık bir yıllık sürede 122 bin 500 YTL’nin toplandığı açıklandı.Bu paranın Sivasspor’a aktarıldığını belirten Vali Veysel Dalmaz, kampanyaya destek olan Sivas halkına teşekkür etti.
Bu desteğin önümüzdeki yıl da süreceğine inandığını vurgulayan Vali Dalmaz şehirdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte sivil toplum örgütlerinin ve esnafın da devam eden kampanyaya katkılarını beklediklerini söyledi.
Sivas Valiliği Sivasspor’a Yardım Kampanyası adı altında Ziraat Bankası’ndaki 44062351-5001 nolu hesap numarası ile kampanyanın 1 yıl daha uzatıldığını dile getiren Vali Veysel Dalmaz, “Başarılı bir çizgi yakalayan takımımızın şımarmadan, ve centilmenliği elden bırakmadan sessiz ve derinden çıkışını sürdüreceğini ümit ediyorum.
Ligi’nde büyük başarılara imza atarak üst sıraları zorlayan takımımıza destek olmak bizlerin görevidir. Manevi olarak destek verdiğimiz takımımızı, maddi yönden de desteklemeliyiz. Sporun her branşına gerekli desteği veren Valiliğimiz, futbolda da gerekli altyapı çalışmalarını yaparak sporun şehirde yayılmasına büyük önem vermektedir. İlin tanıtımında büyük rolü olan Sivasspor aynı zamanda şehrin gelişmesinde de büyük pay sahibidir. Sivasspor ile gurur duyuyoruz” dedi.
Sivasspor taraftarına da seslenen Vali Dalmaz, tribünleri boş bırakmayarak takıma destek olunması gerektiğini vurguladı. Kulübün son birkaç yılda sürekli yükseliş içerisinde olduğunu hatırlatan Vali Veysel Dalmaz, “İnşallah Sivassporumuz bu yıl önceki yıllara nazaran daha başarılı olarak Sivas’ı UEFA Kupasında temsil edecektir. Bizler buna inanıyoruz. Valilik olarak her zaman arkasında olduğumuz Sivasspor’umuza Sivas halkının da sürekli ilgi ve katkısını bekliyoruz. Tesisleşme ve altyapı yönünde de büyük adımlar atarak kendini kanıtlayan takımımızın her zaman yanında olalım” diye konuştu.
Sivasspor’a yapılacak olan yardımların yalnızca takıma yapılan yardım olarak görülmemesi gerektiğini de belirten Vali Dalmaz, bu şekilde hem sporun altyapısının gelişeceğini, hem de Sivas’ın tanıtımında etkin rol oynayarak il ekonomisinin iyi bir konuma geleceğini söyledi. Takım yöneticileri ve teknik heyeti de başarılı sonuçlardan ötürü kutlayan Vali Veysel Dalmaz, pazar günü yapılacak olan Sivasspor-Bursaspor maçında taraftarın stadı doldurmasını istedi.