Abdullah Yiğit / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor suç mu işledi?
Evet..Basına göre Sivasspor Beşiktaş’ı yenmekle suç işledi! Böyle bir zaferden sonra güzel şeyler yazmak isterdim ama dün Ulusal basında bu maçla ilgili yazıları okuduktan sonra kararımı değiştirdim. Maç sonrası yazılan hemen hemen bütün yazıları okudum. Bir kaç yazar hariç,herkes hakemi eleştirip, yenilginin faturasını ona çıkarmış.
Hakemin hangi kararına itiraz ediyorlar, gelin hep birlikte bakalım. Sivasspor’un attığı 2. gol öncesi Bobo’ya yapıldığı iddia edilen pozisyona. Bu pozisyona bazı yazarlar “penaltı değildi, Bobo gücü olmadığı için topa istediği gibi vuramadı” derken kimiside, tam tersini iddia ediyor. Bana sorarsanız, hakem o pozisyonda penaltı versede vermesede bir şey denmezdi. Pozisyon öyle bir pozisyondu. Bizim İbrahim Toroman’ın atılmasının yanlış olduğunu söyleyen yazarlarda var. İnsaf! O pozisyonda hakem ne verebilirdiki? En hafif karar sarı kart olurdu,öyle bile olsa yine ikinci sarı kartla oyun dışı kalırdı.
Neticede,Sivasspor yine bir İnönü klasiği yapıp, Beşiktaş’ı yenerek puanını 28 yaptı.
....
Tabi bu maç öncesi söylenenler, yazılanlar ve maç esnasında Beşiktaş taraftarının tutumuda skorda etkili oldu. İnönü stadında oynayan her takım en önemli dezavantajı Beşiktaş taraftarıydı. Bizim maçta Beşiktaş taraftarının maçla fazla ilgisi olmadı. Hatta yaptıkları tezahüratlarla ve gösterdikleri tepkilerle işimizi biraz daha kolaylaştırdı. Beşiktaş taraftarını zaten çok severdim, Cumartesi akşamı daha çok sevdim!
....
Sivasspor’un nasıl oynadığına gelince. İlk yarıdaki Sivasspor’u tanımak mümkün değildi.Sanki Sivasspor stresliydi, sanki Beşiktaş taraftarı Sivasspor alehine tezahürat yapıyordu,sanki bu maç onlar için son şanstı! Öylesine stersli çıktı maça. İkinci yarıda beklenen Sivasspor’u yavaş yavaş görmeye başladık. Önce firikik kralı Mohammed’in nefis golü, ardındanda ikinci yarı giren Gurbanov’un bitirici vuruşu. Sivaslıyım diyen herkesi bir kez daha onurlandıran futbolcuları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.