Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil

HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ
Alt 03.01.2008, 18:35   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi
 
SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 257
Thanks: 5
4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ



Hakem Kurulu Başkanı (MHK) Hilmi Ok, "Şampiyonluk veya küme düşmelerinde rol oynamak istemiyoruz" dedi. Programda ayrıca Turckcell Süper Lig hakemlerinden Selçuk Dereli, ligin ikinci yarısı hakemlerin maç sırasında iletişimini sağlamak için kullanılacak telsiz kulaklığı tanıttı.

100. Yıl Futbol Sahası’nda yapılan fiziki yeterlilik testine toplam 154 hakem katılırken, hafta içi maçları bulanan 4 hakem ise bu programda yer almadı. Program dahilinde hakemler, 6.2 saniye barajıyla koşulan 6x40 ve 30 saniye barajıyla koşulan 20x150 metre kategorilerinin bulunduğu atletik testlerden geçti.

MHK Başkanı Hilmi Ok, ilk devrenin bitmesiyle birlikte hakemlerin, fiziki yeterlilik testlerinden geçirildiğini söyledi. Testlerin UEFA’ya bağlı federasyonlarda 2 ayda bir yapıldığını kaydeden Ok, "Profesyonel ligde maç yöneten hakemlerin zinde tutulmasını istiyoruz. Bu testlerde başarılı olan hakemler, ikinci devre maçlarında görev alabilecekler. Teste şuan 154 hakem katılıyor, 4 hakemimiz ise maçları nedeniyle bu programa katılamıyor" dedi.

Hakemlerin ilk yarı performansını da değerlendiren Ok, "İlk yarıda 1236 maç yapıldı. Bu maçlarda 4944 hakemimiz görev aldı. Bütün hakemleri dikkate alındığımızda genelde başarılı maç yönettiler. Fakat ligin ilk 5-6 haftasında istenmeyen hatalar oldu. Bu hataları düzeltmek için bu programları yapıyoruz. İkinci devrede aynı hataları yapmamak için çalışıyoruz. İkinci yarıda daha az hata yaparak ligi tamamlamak istiyoruz. Şampiyonluk veya küme düşmelerde rol oynamak istemiyoruz" diye konuştu.

Turkcell Süper Lig hakemlerinden Selçuk Dereli ise, ligin ikinci yarısı hakemlerin maç sırasında iletişimini sağlamak için kullanılacak telsiz kulaklığı tanıttı. Dereli, telsiz kulaklık sayesinde hakemlerin maç esnasında birbirleriyle daha rahat iletişim kurmalarını sağlayacağını belirtti. Herhangi bir butona basmaya gerek kalmadan konuşulanların direk aktarıldığını belirten Dereli, kulaklıkların düdük sesini ise almadığını belirtti. Dereli, kulaklıkların maç esnasında 4 hakemde de bulunacağını ifade etti.
__________________
SPOR SEVGİ BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR



Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....



Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ
Alt 03.01.2008, 20:47   #2
yigidomustafa58
Usta Yiğido
 
yigidomustafa58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.01.2006
Mesajlar: 4.428
Thanks: 666
715 Mesajına 1.156 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1149 yigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISIyigidomustafa58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ

gerçekten güzel bir şey Avrupada var bu teknoloji biz geç bile kaldık
__________________


Bak gülüm senin toprağında bu çiçek yetişmez,benim toprağımda da sen solup gidersin


yigidomustafa58
Mustafa SALTIK
yigidomustafa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ
Alt 04.01.2008, 00:12   #3
Ertugrul
Gast
 
Mesajlar: n/a
Standart -->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ

Telsiz kulaklıkla sahada ki hakemler arasında daha iyi iletişim
kurulur. MHK başkanımızın camiasına bir soru yöneltmesive cevabını
oturup hep birlikte düşünmeleri gerekiyor.
Türk hakemleri neden uluslararası organizasyonlarda görev alamıyor ?
  Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda 'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
FIFA kokartlı Türk hakemleri!
Alt 04.01.2008, 14:18   #4
tiryakisivaslı
Yiğido
 
tiryakisivaslı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 16.11.2006
Mesajlar: 196
Thanks: 69
54 Mesajına 102 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 689 tiryakisivaslı Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart FIFA kokartlı Türk hakemleri!

TFF tarafından belirlenen ve FIFA Hakem Kurulu tarafından onaylanan 7'si kadın 24 Türk hakeme kokartları, düzenlenen törenle takıldı.


Törende konuşan TFF Başkan Vekili Affan Keçeci, hakemlik mesleğinin en üst noktasının FIFA kokartı almak olduğunu belirterek, bu yıl 24 Türk hakeminin bu kokartı taşımaya hak kazandığını söyledi.

Futbol Federasyonu olarak hakemlerle yakından ilgilendiklerini ve daha iyi şartlarda çalışmaları için gece gündüz çaba gösterdiklerini ifade eden Keçeci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç kimse hakemlerimizi bizim düşündüğümüz kadar düşünemez. Hakemlerimize müjdeliyorum. 1 Ocak 2008'den itibaren yeni zamları hayırlı olsun. Bileğinizin hakkı ne ise onu alıyorsunuz. Belki ileride daha da iyi rakamlar alacaksınız."

FIFA KOKARTLI TÜRK HAKEMLERİ

FIFA kokartı alan hakemlerin hedef ve sorumluluklarının daha da arttığını, Türk hakemlerinin ise Avrupalı meslektaşlarından hiç bir eksiğinin bulunmadığını vurgulayan Keçeci, "FIFA kokartı alan hakem arkadaşlarımız, Türk Bayrağı'nı uluslararası arenada dalgalandıracaklar" dedi.

Keçeci, kokart almaya hak kazanan hakemler ile salondaki diğer hakemlere, "Hepiniz başarılı olmak zorundasınız. FIFA kokartı alamayan diğer hakemlerin tek hedefi ise kokartı almak olmalıdır. Sizler 'ben bu hedefe ulaşamam' gibi bir duruma düştüyseniz, bu işi bırakın. Hedefsiz insan, hiç bir işte başarılı olamaz" diye seslendi.

Konuşmaların ardından törende, hakemlere FIFA kokartları, Affan Keçeci ile yönetim kurulu üyeleri tarafından takıldı. Törende kokart takan erkekler orta hakemlerde, geçen yıl FIFA kokartı alan Selçuk Dereli, Cüneyt Çakır, Bülent Demirlek, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım ile bu yıl ilk kez kokartı hak eden Vedat Yüksel ve Hüseyin Göçek bulundu.

Yardımcı erkek hakemlerde ise Baki Tuncay Akkın, M. Emre İyisoy, Bülent Gökçü, Alper Ulusoy, Bahattin Duran, Cem Satman, Cemal Gemici, Serkan Ok, Erdinç Sezertam ve Tarık Ongun FIFA kokartı aldı.

Bayanlar orta hakemlerde Hilal Tuba Tosun, Kadriye Gökçek ve Dilan Gökçek, bayanlar yardımcı hakemlerde ise Seçim Demirel, Necla Akdoğan, Sibel Yamaç ve Belgin Kumru, FIFA kokartı takılan hakemler oldu.

Öte yandan, TFF tarafından hakemlere bu yıl verilen ücretlerin maç başına yüzde 20 artırıldığı da öğrenildi.
tiryakisivaslı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ
Alt 04.01.2008, 15:27   #5
EyüphanAydın
Usta Yiğido
 
EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 10.08.2007
Mesajlar: 6.006
Thanks: 3.350
1.269 Mesajına 946 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1291 EyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yok
Standart --->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ

BENCE BİRAZ GEÇ OLDU.AMA TAM OLDU İNŞ DAHA HAKEMLERİMİZ HATA YAPMAZLAR DAHA AZ HATA OLUR.TELSİZ KULAKLIK UYGULAMASI ÇOK İYİ VE DÜZENLİ GİDİYORDUR.İNŞ DAH ADİKAKTLI OLURLAR
__________________
http://img.blogcu.com/uploads/erkans...0000266796.gif
Hayat böyledir dostum,
Geçer beklemekle,
Ümitlerin bittiği yerde
Abdest al ve sabahı bekle...
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ
Alt 04.01.2008, 18:01   #6
sivas_kangallı
Usta Yiğido
 
sivas_kangallı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 24.02.2007
Yaş: 32
Mesajlar: 2.944
Thanks: 2.827
509 Mesajına 806 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 963 sivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart --->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ

geç kaldık ama olsun önemli olan olması...
__________________
sivas_kangallı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ
Alt 05.01.2008, 14:12   #7
BAYPİPO
Yiğido
 
BAYPİPO - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 10.10.2006
Yaş: 46
Mesajlar: 299
Thanks: 22
15 Mesajına 20 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 702 BAYPİPO FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ

gerçekten geç kalınmış bir uygulama umarım hakemlerimiz en azından teknolojiyi kullanma konusunda başarılı olurlar; malum normalde bir çok hakemin ne kadar başarılı olduğu ortada!
BAYPİPO isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: -->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ
Alt 05.01.2008, 23:03   #8
albina58
Usta Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 52
Mesajlar: 1.661
Thanks: 1.858
363 Mesajına 804 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 906 albina58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: -->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ

Alıntı:
cahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Telsiz kulaklıkla sahada ki hakemler arasında daha iyi iletişim
kurulur. MHK başkanımızın camiasına bir soru yöneltmesive cevabını
oturup hep birlikte düşünmeleri gerekiyor.
Türk hakemleri neden uluslararası organizasyonlarda görev alamıyor ?
İyi iletişim:Sanmıyorum ağa,bizim hakemler öncelikle,saç modellerinden,sırıtmaya,caka taslamakdan,düşen bir futbolcuya göre düdük çaldıkları müddetçe,bu yeni teknoloji olsa olsa sahada olan azıcık futbol bilgileride kaman çorman olur,aklı-fikri karışır bunların.
Uluslarası organizasyonlarda maç yönetememeleri çok ciddi düşünmeleri gerek,ben bu konuya şöyle bakıyorum,önceden 4 yıllık üniversite kazanılır,o okulda doktor-mühendis vs. çıkılırdı,açıköğretimler çıkdığında ise,o okulları kazananlarda üniversiteli kapsamına alındı.işte bizim hakemlerin uluslar arası arenada yönettikleri maçlara bakdığımız vakit,18 yaş altı,hazırlık maçları,uefa ön elemede üçüncü-dördüncü torbadan çıkan takımların maçlarını yönettiklerinde,üst düzeyde maç yönetmiş addediyorlar kendilerini.

Bu gidişlede zor ki zor.geçen sene v.manisa-sakarya,bu sezon başında ts-SİVASSPOR maçlarında hakemleri gözlemlediğimizde,olayları önsezisel önleme tedbir anlamında cezalandırmalar bir yana,olaya lakayt kalmaları sonucu futbolu katlettiklerine tanık oldum.Yani sözün özü,bu görünüm ile zor.
__________________
.............BU TECRÜBE BU ÖMRE YETMEZ......
albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ
Alt 06.01.2008, 12:27   #9
nuri_58
Usta Yiğido
 
nuri_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 06.07.2007
Mesajlar: 3.064
Thanks: 1.338
582 Mesajına 801 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 964 nuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekannt
Standart --->: HAKEMLERE SON TEKNOLOJİ

hayırlı olsun hakemlerimize.......
nuri_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git