[IMG]/images/stories/sgon1885d54e187aaab5by.jpg[/IMG]
Yarım asrı geride bırakan Birinci Lig'de, İstanbul'un büyüklerinin saltanatına son veren tek takım Trabzon oldu.
Gönüllerin şampiyonu
Yarım asrı geride bırakan Birinci Lig'de, İstanbul'un büyüklerinin saltanatına son veren tek takım Trabzon oldu. 50 yılda bunu başaran ikinci bir takım çıkmadı.. Peki, Sivasspor bunu başarabilir mi? Rakiplerini evinde ağırlayacağı düşünülürse, bu mümkün gibi. Otoriteler 'zor' diyor, ama Yiğidoların çıkışına da alkış tutuyor...

Sivasspor'un ligdeki müthiş performansı akıllara ister istemez: “Sivasspor şampiyon olur mu?” sorusunu getirtiyor... Ve biz de bu soruyu futbolumuzun ünlü isimlerine sorduk... Aldığımız cevapların çoğu Sivas'ın bunu başarması temennisindeydi... Kısacası: Mutlu sona ulaşmasa da Sivasspor şimdiden “Gönüllerin Şampiyonu” olmuş bile...
TEK ENDİŞE: “KADRO”
Fikrini aldığımız değerli spor adamlarının hemen hemen hepsinin ortak temennisi, ifade ettiğimiz gibi Sivasspor'un şampiyon olması ve Türk futboluna renk gelmesi... Ama, temennilerinin ardından da Sivas'ın “handikaplarını” bir bir sıralıyorlar... Bu handikapların en başında da kırmızı-beyazlı ekibin “kadro” zenginliğinin yetersizliği geliyor...
İKİ ÖNEMLİ AVANTAJSivasspor'un “avantajlarına” gelirsek, iki önemli faktör ön plana çıkıyor... Bunların ilki kırmızı-beyazlı ekibin, rakipleriyle yani 3 büyük takımla kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak olması.... İkinci önemli unsur ise, Sivas'taki “iklim” şartları.... Kısacası: Yiğidolar, bu iki önemli kozu iyi şekilde kullanabilirse hayallerini gerçekleştirebilir...
Sistemi yerleştirmişler
SANLI SARIALİOĞLU
BÜLENT Uygun kadrosundaki oyuncuları kullanmasını çok iyi biliyor. Takımını strese sokmuyor. Beşiktaş maçının devre arasında oyuncularına, “Çıkın, keyif alın” demesi bunun en büyük örneği. Baskıyı hissetmeyen futbolcu performansını en üst düzeye çıkartabiliyor. Uygun Sivasspor'a belirli bir sistemi de yerleştirmiş. Kim oynarsa oynasın, çark dönüyor. Sakatlıkları büyük han dikap. Şampiyon olacağını sanmıyorum ancak çok aşağılara düşeceğini de kimse beklemesin.
Gelin “Sivaslı” olun
OSMAN TANBURACI
SİVASSPOR'un şampiyon olması için felaket teorilerinden vazgeçin. Yapılacak tek şey Sivas'lı olun veya olmayın, 5058'e sms gönderin. Türkiye'de 50 yıldır süren makûs talihi yenin. Sivas şampiyon olursa Türk futbolunun kurtuluşundaki ilk adım atılır. Tüm kalbimle Sivas'ın şampiyon olmasını istiyorum. Sadece Sivaslı'nın değil, herkesin yardım etmesini istiyorum. Herkesten daha fazla galip gelmiş, herkesten az gol yemiş, 40 puana varmış ve zorluktan hiç şikayet etmemiş bir takımın hakkıdır şampiyonluk. Bütün rakipleriyle sahasında oynayacak olması da avantajıdır.
Devleri devirmeli
OGÜN ALTIPARMAK
SİVASSPOR'un şampiyon olma şansı yüksek. Bunun en önemli nedeni 3 büyüklerle oynayacağı bütün maçları kendi sahasında oynayacak olmasıdır. Şayet Sivasspor bir kaç oyuncu transferi yaparak kadrosunu genişletir ve havaya girmesse şampiyon olma şansı çok yüksektir. Ama büyük takımlarla oynayacağı maçlarda yenilmemesi şartttır. Bütün gönlümüzle Sivasspor'un şampiyon olmasını temenni ediyoruz. Türk futbolunun kalkınması için bir Anadolu takımının şampiyon olarak örnek teşkil etmesi çok önemlidir.
Lider olmak Şampiyon olmaktan farklı
MUSTAFA DENİZLİ
ŞU ANKİ tablo Sivasspor açısından ne kadar “pozitif” görünse de, Anadolu ekibinin “Şampiyonluk” rüyasını gerçekleştirmesi mümkün değil... Çünkü “lider” olmakla “şampiyon” olmak çok farklı şeylerdir... Yani, liderlik kaldırılabilir ama şampiyonluk yükü ağırdır... Sivas'ın fikstür avantajı olmasına rağmen bu yarışı sonuçlandırabileceğini tahmin etmiyorum.... Bunu tüm gönlümle istememe rağmen Sivasspor'un bu potaya girdiği andan itibaren çok büyük “baskılara” maruz kalacağını düşünüyorum...Hatta, Sivas şehri bile futbolcuların üzerinde müthiş baskı kuracaktır..
Büyükler maç kazanırken zorlanıyor
TURGAY ŞEREN
EĞER Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ligdeki “istikrarsız” gidişlerini sürdürürlerse Sivasspor şampiyonluk ipini göğüsler... Bakın Fenerbahçe'ye kendi sahasında maç kazanırken zorlanıyor, deplasmanda da bazı yıldızlarının “yetenekleriyle” puan alabiliyor... Galatasaray'daki tablo ise farklı değil, onlarda rakiplerinin hatalarından faydalanıyorlar... Özellikle de oynadıkları maçlarda “kaleciler” sarı-kırmızılı ekibe hatırı sayılır puanlar hediye etti, Beşiktaş onlara nazaran biraz daha derli toplu görünüyor...
Büyüklere baş kaldırı
KAZIM KANAT
Türkiye'deki futbolseverlerin çoğunun Sivas- spor'un şampiyon olmasını istemesi muhteşem bir olay, çünkü bu “üç büyüklere” başkaldırıdır... Bugüne dek şampiyonlukları “ipotekleri” altına almış olan bu üç İstanbul takımının artık hanedanlıkları sona ermelidir... Sivasspor böyle bir başarıya ulaşamasa da şimdiden “Gönüllerin Şampiyonu”dur...
Alkışı hak ediyorlar
ATİLLA GÖKÇE
“Şampiyonluk” endüstriyel futbol çağında saygı duyulacak bir başarıdır... Sivasspor'un bu başarıyı yakalamasını tüm kalbimle istememe rağmen gerçekleştirebileceğini zannetmiyorum... Bir zamanlar Göztepe, Eskişehirspor ve Adanaspor gibi Türk futbolunun güzide kulüpleri de bu hayalin peşinde koşarak büyük çaba sarfedip ter dökmüşlerdi, ama ne yazık ki hedeflerine ulaşamadılar... Her şeye rağmen Sivasspor, bu müthiş çıkışıyla “alkışı” şimdiden hak ediyor....
Futbola renk gelmeli
KEMAL BELGİN
Benim gönlüm Sivasspor'dan yana, ama kırmızı-beyazlı ekibin “şampiyon” olması için rakipleriyle, yani “üç büyüklerle” sahasında oynayacağı karşılaşmaları kazanması lazım... Bu da, kadro yetersizliği nedeniyle zor görünüyor... Ama olmayacak şey de değil.... Nasıl ki, basketbolda değişik kulüplerimiz bu başarıyı yakalıyorsa futbola da bu “rengin” bulaşması gerekir...
Artık tabu yıkılsın
AHMET ÇAKAR
“Hayali” bile zor, ama bu hayalin gerçekleşmesini çok istiyorum... Çünkü Türk futbolundaki “tabu” yıkılsın artık... Eğer Sivasspor bugüne kadar sergilediği azmini ve inancını kaybetmezse, onları yollarından hiç kimse çeviremez... Yani, bilinen ve dile getirilen; “Bazı güçler üç büyüklerden başkasının şampiyon olmasına izin vermez” düşüncesi koca bir palavradır... Kısacası; Sen çıkıp aslanlar gibi futbolunu oynar ve kazanmaya devam edersen hiç bir kötü niyetli gücün seni şampiyonluktan etme şansı ve ihtimali yoktur....
İnşallah yanılırım
RIDVAN DİLMEN
Sivasspor'un şampiyonluk ipini göğüslemesi zor diyorum. Çünkü yeterli kadroya sahip değiller, ama inşallah yanılırım... Çünkü sergiledikleri performansla ve yüreklerindeki inançla bunu fazlasıyla hak ediyorlar...
Kadro derinliği yok
LEVENT TÜZEMEN
Sivasspor'un şampiyonluk yarışını başarıyla tamalaması mümkün değil... Çünkü kırmızı-beyazlı ekibin en büyük handikapı “kadro derinliğinin” olmaması... Öte yandan, onları zorlayacak bir başka etken de “iklim şartları”nın Şubat ayından sonra değişecek olması... Ama her şeye rağmen yaptıkları iş küçümsenecek cinsten değil....
Fenerbahçe maçı kilit
ALTAN TANRIKULU
Bütün kalbimle dilerim ki, şampiyon olurlar... Ama bu işler dilekle olmuyor... Sivasspor'un en büyük avantajı “rakipleriyle” yani üç büyük takımla kendi sahasında oynayacağı maçlar, bu maçların içinde de en önemlisi Fenerbahçe ile yapacakları mücadele... Bana göre bu maç Sivasspor'un kaderini belirleyecek...
Bir “Yıldız” yetmez
TANJU ÇOLAK
Sivasspor'un şampiyon olması mümkün değil... Bir tek Mehmet Yıldız'la bu işi başaramaz... Samsunspor'da oynadığım 1986-87 sezonunda biz de bu hayali zorlamıştık, hatta ilk yarıyı “lider” olarak tamamlamıştık. Ama ne yazık ki, şampiyonluk ipini göğüsleyemedik ve ligi ancak 6'ıncı sırada bitirebildik...
yenişafak