Bülent Uygun, Fenerbahçe maçı sonrasında çok ağır eleştirilere maruz kaldığını belirterek, “Dostumuzu ve düşmanımızı görme fırsatımız oldu.” dedi.
Sivasspor Teknik direktörü Uygun, aldıkları yenilgi ile bazı gerçekleri görme fırsatlarının olduğunu belirterek, “Farklı yenildik, kötü oynadık. Ancak çevremizdeki düşmanları da çok iyi gördüm. Maçtan sonra Sivasspor'u karıştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Bu ülkenin sırtından geçinen, tek kuruş vergi ödemeyen, kendini birşey sanan köşe yazarları ülke sporunun en büyük düşmanıdır. Yenildiğimiz maçta değeri trilyonları bulan Fenerbahçe takımının ne kadar iyi oynadığını değil de Sivasspor'un neden oynamadığını, niçin kötü olduğunu hep irdelemeye çalıştılar. Üstelik kötü niyetle. Çünkü Fenerbahçe'nin kazanması onları rahatsız etti. Sivasspor'a öfkelenip Sivasspor'u yerden yere vurmaya kalktılar. Ben zaten sorumluluğu üzerime almıştım. "Yenilgi benim yüzümden oldu" dedim. Bugün bunu kaç tane teknik adam yapıyor. Bu açıklamamı takdir edecekleri yerde kötü niyetle işin içinde başka şeyler arıyorlar. Biz sadece kötü oynadık ve yenildik. Her takımın sezon içinde böyle kötü oynama hakkı vardır. Ancak kötü niyetli yaklaşımlar, Sivasspor'u karalama çabaları beni çok üzdü...
MORALE İHTİYAÇ VAR
Şimdi Sivasspor olarak yeni bir morale ve stratejiye ihtiyacımız var. Oyuncularım ve ben bunu başaracağız. Kimse merak etmesin, düşüşe geçmeyeceğiz. Sivasspor yoluna yine aynı şekilde devam edecek. Futbolcular o kadar çok üzüldüler ki, onları öyle görmek beni de üzdü. Ancak bunun altından kalkacağız. Oyuncularımın ve benim yeterince tecrübem var. Hepsi Aslanlar gibi.
KRAMPON TERCİHİNİ İYİ YAPTILAR
Fenerbahçe maçında rakibimizin yaptığı çok akıllıca birşey vardı. kırkayak diye bildiğimiz kaymayan kramponlardan aldılar. hepsi sahada ayakta durmayı başardı. O saha şartlarına alışkın benim oyuncularım bile zorlanırken Fenerbahçeli futbolcular rahat oynadılar. Fenerbahçe büyük bir derbi maça çıkacakmış gibi motive olmuştu. Kazanmayı çok istediler. Onların olumlu motivasyonu bizim için kötü oldu. Ayrıca maç günü çok şanssızdık. Kalecimizin ayağının kaymesı, bazı kritik pozisyonlarda topun bizi sevmemesi yenilgiyi getirdi.
HAYAT DEVAM EDİYOR
Herşeye rağmen hayat devam ediyor. Biz bu maçı unuttuk. Ancak maksatlı eleştiriler ve acımasızca yapılan suçlamalar bize iyi bir ders oldu. Bunlara gerekli cevabı önümüzdeki haftalarda vereceğiz. Gaziantepspor maçının hazırlıklarına başladık.” şeklinde konuştu.
Sivasın Sesi