Abdullah Yiğit / HÜRDOĞAN
Ligin bitmesine 9 hafta kala liderin sadece bir puan gerisinde olmasına rağmen Sivasspor`un bu yarışta var olduğunu hala görmeyenler, daha doğrusu görmek istemeyenler var. Ancak güneş balçıkla sıvanmıyor! İster kabul edin, ister etmeyin Türkiye`de bir Sivasspor gerçeği var.
Özel hayatı bir yana oynadığı futbola hayran olduğum Sergen Yalçın`ın önceki gün yaptığı açıklama gerçekten bir Sivaslı olarak kanıma dokundu.
Eski bir Beşiktaşlı olarak şampiyonlukta en şanslı takımın siyah-beyazlı takım olduğunu söylemesini anlayışla ve saygıyla karşılarım. Fakat,her şey ortadayken,Sivasspor liderin sadece bir puan gerisindeyken senin çıkıp Sivasspor gerçeğini görmemezilkten gelerek "şampiyonluk üç takım arasında geçer" demeni samimi bir açıklama olarak kabul etmiyorum. Oysa ben Sergen`i deli-dolu ama özü sözü bir futbolcu olarak biliyordum. Her şeyden önce bir futbolcunun böyle bir açıklama yapması meslektaşlarının emeğine ,akıttıkları alın terine saygısızlıktır.
Sahi şampiyonlukta en şanslı gördüğün Beşiktaş`ı Sivasspor, üstelikte İnönü stadında evire çevire yenmedimi Sergen efendi! Aynı Sivasspor`la aynı Beşiktaş 4 hafta sonra 4 Eylül Stadı`nda karşılaşmayacakmı?Beşiktaş`ı bu açıklamalar kurtarmaz. Sivasspor şampiyon olur veya olamaz, orası ayrı ama kabul etsende etmesende bu yarışın içerisinde Sivasspor`da var.
Halen bir Anadolu takımında forma giyen Sergen Yalçın`ın bu konuda yapacağı en güzel açıklama "Benim gönlümden Beşiktaş`ın şampiyon olması geçiyor, olacağına da inanıyorum, ama Anadolu`dan bir takımın şampiyonluk mücadelesinide saygıyla karşılıyorum" olmalıydı.
Lig için gerçekci bir şeyler söylemek gerekirse,Beşiktaş liderlik koltuğunda tamamen tesadüf oturuyor. Son oynadığı Gençlerbirliği maçıda dahil, bu sezon tam 8 puanı 90+`larda attığı golle aldı. Süper ligde hiç bir takım bu kadar puanı maç bittikten sonra almadı. Yani şansı yaver gitmeyip eğer o dört maç berabere bitmiş olsaydı şu anda Beşiktaş 47 puanla Kayserispor`un hemen üzerinde yer alırdı. Bu tür açıklamalar yapılırken insanların biraz gerçekci,birazda dürüst olması lazım.
Neyse, biz mücadelemize bakalım! İnşallah sezon sonunda Sergen ve onun gibi düşünenler Sivasspor`un ne için mücadele ettiğini görür ve sonrada takdir etmek zorunda kalırlar.