Müthiş performansı ve golleriyle Sivasspor’u şampiyonluk potasında tutan Mehmet Yıldız’ın 2 aydır sakat sakat mücadele ettiği ortaya çıktı.
Takımı şampiyonluğa koşarken, arkadaşlarını yalnız bırakmak istemeyen, belindeki ağrılara rağmen büyük fedakârlık yaparak oynayan, bel bölgesindeki “spazm” yüzünden zor günler geçiren Yıldız’ın doktorların “mutlaka dinlenmen gerek” tavsiyesine kulak asmadığı ve her maça iğne olarak çıktığı öğrenildi.
Ankaraspor maçında sakatlığına boyun tutulması eklenen, kalan üç maçta en azından Şampiyonlar Ligi vizesi için takımdan ayrı kalmak istemediğini belirten kaptan özel açıklamalarda bulundu.
“Derbi berabere bitsin”
3 puan geride olmamıza rağmen 3 takımın da şampiyonluk şansı eşit. Galatasaray-Fenerbahçe maçı şampiyonu belirlemeyecek. Çünkü Galatasaray yenerse bizle deplasmanda oynayacak. Daha önce üç büyükler ile oynadığımız maçları aşırı motivasyon yüzünden kaybettik. Ancak evimizdeki Galatasaray maçının daha farklı geçeceğini düşünüyorum. Bu haftaki derbiden çıkacak her sonucun bize yarayacağını düşünüyorum. Beraberlik bizim için en iyi sonuç. Amacımız en azından Anadolu’dan bir kulübün ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılmasını sağlayarak tarihi bir başarı elde etmek”.
“Maça iğneyle çıkıyorum”
2 aydır belimden ciddi sıkıntı çekiyorum. Doktorlar iyileşmem için dinlenmem gerektiği uyarısını yaptı. Buna şimdi boyun tutulması eklendi Ancak şu önemli virajda takımımı yalnız bırakmam doğru olmaz. Tedavilerim sürüyor. Her maçtan önce iğne vurularak sahaya çıkıyorum. Bülent hocamın, gerek birlikte futbol oynadığımız dönemlerde gerek teknik adam olarak bana büyük emeği geçti. Onun için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırım. Takımdaki diğer arkadaşlarımın da aynı benim gibi düşündüğünü biliyorum”.
“Yabancı hoca olmazdı”
“Sivasspor’da daha önce Alman Lorant ve Slovak Karol Pecze görev yaptı. Onların döneminde oynatılmadığım için duygusal konuşmuyorum. Ancak yerli teknik adam yerine yabancı ile çalışsaydık bana göre başarı olamazdık. Sivasspor’a geçen yıl küme düşecek takım gözüyle bakılıyordu. Ancak Bülent hoca geldikten sonra takımın aldığı sonuçları ve oynadığı futbolu herkes gördü. Onun değişik çalışma metotları, antrenman programları bizi olumlu etkiledi. O, bir teknik adam olmaktan öte arkadaşımız, ağabeyimiz. Takımın başarısında başkanımızın, yöneticilerin, futbolcuların, taraftarların payı var. Ancak en büyük pay Bülent hocaya ait”.
2000’den beri
Mehmet Yıldız futbola Ankara Tigem takımında amatör başladı. 2000’de Sivasspor’a ilk profesyonel imzasını attı. Kırmızı-beyazlı takımda fazla forma şansı bulamayan Yıldız, Sivasspor’dan birçok takıma kiralık gitti, Çarşamba, Antalya, Türk Telekom ile İstanbulspor’da da forma giydi. Yıldız ilk kez bu sezon banko oynadı.
Sadece 1 maç
Sivasspor kaptanı bu sezon takımını sadece bir maçta yalnız bıraktı. 2007-2008 sezonunda tam 30 maça ilk on birde başlayan Yıldız, bu karşılaşmaların 29’unda 90 dakikalık performans gösterdi. Sadece bir maçta 67. dakikada oyundan çıktı. Şu ana kadar rakip fileleri 13 kez havalandıran Yıldız’ın 12 de gol asisti bulunuyor.