Süper Ligi'n bitmesinin ardından gözler transfer borsasına çevrildi. Bu sezon Sivasspor'da oynadığı futbol ile beğeni toplayan ve transferin flaş isimlerinden Sivasspor'un başarılı kaptanı Mehmet Yıldız, hakında çıkan transfer haberlerine son noktayı koydu. Yıldız, "Ben kulübümden memnunum. Hiç bir zaman ayrılmayı düşünmedim" dedi.
2007-2008 futbol sezonunda aldığı başarılı sonuçlarla futbol otoritelerinin beğenisini toplayan Sivasspor oyuncuları Musa, Sezer, Mohammed Ali ve Akın gibi futbolcularına gelen transfer tekliflerinin mutluluğunu yaşıyor. Transferin flaş isimlerinin başında gelen ve son zamanlarda hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirten Sivasspor'un başarılı kaptanı Mehmet Yıldız ailesini ziyarete geldiği Sivas'ta hakında çıkan transfer haberlerini yalanladı.
DHA'ya özel açıklamalar yapan Mehmet Yıldız, "Ben hakkımda çıkan bu transfer haberlerini basından takip ediyorum. Benim ne Galatasaray ne de başka bir kulüple bir görüşmem olmadı. Ben kulübümden memnunum hiç bir zaman ayrılmayı da düşünmedim. Ama kulübüm ve benim menfaatlerim doğrultusunda gelişecek bir olay olursa bunu iki taraflı olarak oturur değerlendiririz.
Anlaşma olursa bu her profesyonel futbolcu gibi benim de hakkım ve giderim. Ama ben kulübümden memnunum. Şu anda çıkan bu transfer haberlerine söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu zamana kadar benim hiç bir kimseyle bir görüşmem olmadı. Çünkü Sivas artık benim kendi memleketim gibi oldu. Herkes tatilini yaparken ben Sivas'a geliyorum. Bende her futbolcu gibi dört büyük kulüplerde oynamak isterim tabi ama şartlar uymazsa hiç bir zaman Sivasspor'dan ayrılmayı düşünmüyorum" diye konuştu.
Transferiyle ilgili haberlere de değinen Yıldız, "Açıkçası hiç bir şey hissetmiyorum. Benim için bir sorun teşkil etmiyor. Ama çıkan bu asılsız haberlerle insanlar yanlış yönlendiriliyor. Bunun içinde rahatsız oluyorum" şeklinde konuştu.
37 yıllık tarihinde Avrupa Kupaları'na ilk kez katılacak olan Sivasspor'u başarıyla temsil edeceğiz diyen Yıldız, "Şu anda ligi en erken açacak takım biziz. İntertoto Kupası'na gideceğimiz için biz Sivas'ı, Sivasspor'u ve Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sivasspor'un ilk kez bir Avrupa tercübesi olacak. Bu bizim için de geçerli ilk kez bir Avrupa tercübesi yaşayacağız. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek ve en iyi yerde bitirmek istiyoruz" dedi.