Sivasspor Teknik patronu Bülent Uygun, düzenlediği basın toplantısı ile 2007-2008 sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başarılı Teknik adam yeni sezon ile ilgili planlarını da açıklarken, ligi şampiyon olarak bitirdiklerini söyledi. Uygun, “Şampiyon biz olduk. Çünkü Türkiye’deki herkesin takdirini topladık ve herkes tarafından Gönüllerin Şampiyonu ilan edildik” dedi.
Sivasspor Teknik patronu Uygun, Büyük Otel’de düzenlenen basın toplantısın da değerlendirmelerde bulunan Uygun, “Sivasspor olarak 2007-08 sezonunda inanılmaz derecede birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir başarı yakaladık. Taraftar, camia olarak kilitlendik. Son derece büyük ve önemli bir başarı elde ettik” dedi.
Kendilerine inanan insanları mutlu ettiklerini belirten başarılı Teknik adam, “Bizi destekleyen 40 milyon insana da layık olmak için var gücümüzle çalıştık. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Eminim ki bizi destekleyen insanları mutlu ettik. Futbol adına Anadolu'da bir kulübün en fazla galibiyet alma başarısını gösterdik. Biz insanlara rakibiniz kim olursa olsun, evinizde en iyi şekilde ağırlayıp karanfillerle karşılayıp alkışlarla uğurlamayı öğrettik. Şampiyonluk maçımıza çıktık ve kimsenin burnu bile kanamadı. İnsanlar burada değişik takımların bayrakları ve formalarıyla gezdi. Tarihi bir maçtı ve kimsenin burnu kanamadı. İnsanla kardeşlik ve huzur içinde rahatça gezebildi. Böyle bir ortam içerisinde Sivas’ta herkese sporun kardeşlik olduğunu yeniden gösterdik. Bizde bu güzel taraftarı olan ilimize güzel bir başarı hediye ettik. Bu başarı da bizler için ellerinden geleni yapan Yönetim Kurulumuza ve Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sezona sadece birkaç transfer yaparak başladık. Anadolu'da da bir kulübün şampiyon olabileceğini gösterdik. Şampiyon olamadık belki ama insanların gönüllerin şampiyonu olmayı başardık. Bu bizim için son derece önemli. Bizim ligdeki konumumuz itibariyle İntertoto Kupası'nda mücadele etmemiz söz konusu. Bu nedenle sezona önce başlayacağız. 9 Haziran'da ilimizde çalışmalarımıza başlayacağız. 23 Haziran’a kadar da burada bulunacağız. Ardından kampımıza gireceğiz.” dedi.
SİVASSPOR’DAYIM!..
Hakkında çıkan transfer haberlerini de değerlendiren Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Uzun yıllardır Sivasspor'dayım. Buraya hizmet etmekten mutluyum. Ben idealist bir insanım ve ideallerim var. Bunları yerine getirmeyi istiyorum. Her zaman daha iyisini yapmayı istiyorum. Başkanımızla bizim yollarımız asla ayrılmaz. Sivasspor'un menfaatleri olduğu bir alanda da giderim. Başkanımız Mecnun Odyakmaz'la yollarımız her zaman aynı yere çıkar. Burada olmasa bile şeref tribünün de hemen yanındaki koltukta olurum. Eğer o koltukta olmasam bile Mecnun Başkanım, araba da arka koltukta oturur bende şöfor koltuğunda olur, şöfürlüğün yaparım. Bizim Başkanımızla yollarımız bu nedenle asla ayrılmaz. Ama Sivasspor için iyi olacağını düşündüğüm bir alanda da Başkanımla gitmeme kararımızı veririz. Benimde hedeflerim var bunları zamanı geldiğinde yapmak bende istiyorum"
MİLLİ TAKIM VE MEHMET YILDIZ!...
Mehmet Yıldız’ın Milli takıma alınmaması konusa da değinen başarılı çalıştırıcı, “Olabilir. Bu Fatih Terim'in tercihidir. Ben verilen karara saygılıyım. Hocamız ne derse o doğrusudur. Türkiye'nin en iyi golcüsü bana göre Hakan Şükür'dür. Şuanda o bile kadro da yok. Mehmet daha çok genç. İleri de Mehmet Ay yıldızlı formayı uzun yıllar giyecektir. Fatih hocamın kararlarına karşı saygı duymak lazım. Sonuçta her futbolcu milli formayı giymek ister. Milli takımımız da başarılı olacak ve iyi yerlere gelecektir. Bundan da eminim” dedi.
TRANSFER!
Yeni sezon hakkında planlarını açıklayan başarılı Teknik adam, “Takıma iki yabancı iki de yerli futbolcu almayı istiyoruz. Şuanda bu futbolcuların isimleri belli. Ben bu hafta içerisinde yurt dışına giderek bu futbolcuları yeniden takip edeceğiz. Önümüzdeki hafta da Türkiye’ye dönerek Yönetimimize bu isimleri vereceğim. Ardından ise Yönetimimiz transfere başlayacak. Başarının devamını istiyoruz. Bu nedenle önemli transferler yapacağız” dedi.
Yabancı transferlerinin birisini forvete birisini de orta sahanın soluna alacaklarını açıklayan Uygun, “ Bu futbolcular ise bütçemize uygun olacak. Bununla birlikte de aile yapımıza uyacak isimler olacak” dedi.
HİÇ OLMADIĞI KADAR ZOR GEÇECEK
Süper Lige çıkan takımlar hakkında da yorumda bulunan Uygun, “Çıkan takımların Anadolu kulüpleri olması bizi mutlu etti. Özellikle Kocaelispor beni mutlu etti. Çünkü futbola burada başlamış bir insan olarak bu takımın Süper Lig’de olması beni sevindirdi. Bana göre çıkan takımlar lige renk katacaktır. Bu sezon Süper Lig’de hiç olmadığı kadar zor geçecek.” şeklinde konuştu.