Turkcell Süper Lig lideri Sivasspor, Kocaelispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını Kulüp Tesisleri'nde aralıksız sürdürüyor.
Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleşen idmana, dizindeki sakatlığı devam eden Hayrettin Yerlikaya ile izinli oldukları bildirilen Mehmet Yıldız ve Pini Felix Balili katılmadı.
Sezon başında Diyarbakırspor'a kiralık olarak gönderilen genç savunma oyuncusu Aytaç Ak'ın da yer aldığı idmanda, futbolcular ısınma hareketlerinin ardından bir süre koştu.
Kayserispor maçında ayağına aldığı darbeyle sakatlanan Onur Tuncer, takımdan ayrı çalıştı. Sakatlığı nedeniyle dünkü antrenmanda takımdan ayrı çalışan Herve Germain Tum ile yeni transferlerden Murat Erdoğan da takımla birlikte idman yaptı.
Koşunun ardından Teknik Direktör Uygun, yarı sahada kurulan 4 ayrı kalede futbolcularına maç yaptırdı. İdman, yaklaşık 1,5 saat sürdü. İdmanda teknik heyet ve futbolcuların neşeli olduğu gözlendi.
PETKOVİÇ'E ÖVGÜ
İdman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bülent Uygun, Galatasaray karşılaşmasında 4 penaltı atışında 3'ünü kurtaran Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç'e de övgülerde bulundu.
Kaleci Petkoviç'in ismini penaltı listesinde 5'nci sıraya koyduğunu anlatan Uygun, Petkoviç'in ayak parmak tırnağında ağrıları bulunduğunu, bu ağrılarının topa vurmasını zorlaştırdığını söyledi.
Petkoviç'in tırnağındaki bu ağrıların soğuk havaların da etkisiyle daha da arttığını ifade eden Uygun, “Ama yine de ben ona penaltıyı atabileceğini, kendisine güvendiğimi söyledim. O da 'mesele yok' dedi. Biliyorsunuz her zamanki gibi soğukkanlılıkla. Kendisi penaltı atmaya gerek bırakmadan penaltıları kurtardı. Çünkü ben ona (Bu maçı kurtaracak, kahramanı olacak kardeşimizsin, istersen, arzularsan hem penaltıları kurtarırsın, hem de penaltıyı atarak bize yarı finali getirirsin) dedim. Daha o atmadan bize yarı finali getirdi, onu tebrik ediyorum'' diye konuştu.
Bu arada, idmanı izleyen 2 minik taraftar, Uygun ve futbolcularla fotoğraf çektirdi.
Sivas`ın Sesi Gazetesi