Mecnun Otyakmaz, F.Bahçeli oluşu ile ilgili speküslasyonlara sert çıktı.
“1 yaşımdan beri Kadıköy’deyim, her Kadıköylü gibi Fenerli oldum. Ancak Sivas başkanı seçildiğim günden beri F.Bahçe beni kesinlikle ilgilendirmiyor.”
SÜPER Lig lideri Sivasspor’un başkanı Mecnun Otyakmaz, takımı ile ilgili son dönemde gündemde olan konulara açıklık getirdi. Radyospor’a konuşan Otyakmaz transferlerden teknik direktör Bülent Uygun’a verilen 4 maçlık cezaya, şampiyonluktan F.Bahçe ile olan ilişkisine kadar merak edilenleri yanıtladı. İşte başkanın sözleri:
F.Bahçe ile ilişkisi: “Sivasspor için gelen teklifi kabul ettiğim günden beri beni başka bir kulüp ilglendirmiyor. Sivasspor’un onuru bana emanet edildikten sonra tek derdim Sivasspor’un başarısı. En büyük amacım bu konuda aksini düşünenleri utandırmak. İnşallah 22 Nisan’da F.Bahçe’yi kupa rövanşında 2-0 ya da daha farklı yenip finale çıkacağız.”
Beşiktaş maçı: “Beşiktaş’a karşı Sivas’ta 3 maç kaybettik, deplasmanda 3 maç kazandık. Bu kez bu istatistiği bozmak ve Beşiktaş’ı yenmek istiyoruz. Kazanmaya yakın taraf biziz.”
Transfer: “Bilica için F.Bahçe’den teklif almadık. Mehmet Yıldız’ın G.Saray’a satılması şeklinde özel bir anlaşma yok. Satılmayacak futbolcu yoktur. Hangi futbolcumuza teklif gelirse, sezon sonunda değerlendiririz.”
Uygun’un geleceği: “Eğer Bülent hocaya önemli bir teklif gelirse, onun adına değerlendirmekte fayda olur. Ama Sivasspor şampiyon olur ve Şampiyonlar Ligi’ne giderse hocamızın Sivasspor’dan ayrılacağını düşünmüyorum.”
Uygun’un cezası: “Ankaraspor maçındaki davranışları Bülent hocanın tarzına yakışmadı. Ancak 4 maçlık ceza çok ağır. Tahkim Kurulu’na başvurduk.”
Federasyon: “Sezon başında ve kulüpler birliğinde alınmış kararların arkasındayız. Federasyonun arkasındayız. Diğer kulüpler bu karardan vazgeçmeleri onların sorunları. Hakemlerin performansını beğenmiyoruz ama hakemlere iyi bir çalışma ortamı sağlamak bizim görevimiz.”