Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Trabzonspor maçının kendileri açısından çok önemli bir karşılaşma olduğunu belirtti.
Otyakmaz, kulüp tesislerinde takımın idman yaptığı sahada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ligde hafta sonu Trabzonspor ile yapacakları maçın takımları açısından önemine değindi.
Bu maça taraftarlar ve kendilerinin, bütün senenin semeresini alacakları bir karşılaşma olarak baktıklarını ifade eden Otyakmaz,
''Gerçekten çok önemli bir karşılaşma, bu karşılaşmayı kazandığımız takdirde, en azından Şampiyonlar Ligi yolunda çok dev bir adım atmış olacağız'' dedi.
Takımlarının stresi yüksek olan bu tür karşılaşmalara yıllardır oynayarak alıştığını ifade eden Otyakmaz,
''Bizim için olumsuz veya dezavantaj olacağını düşünmüyorum. İnşallah o coşkuyla taraftarımızla birlikte bu avantajlı sonucu elde edip Şampiyonlar Ligi yolunda dev bir adım atacağız'' diye konuştu.
Fikstür ve şu anki puan durumuna göre Sivasspor'u rakiplere oranla avantajlı görüp görmediklerinin sorulması üzerine Otyakmaz, şunları kaydetti:
''Şu an itibariyle en azından bir puan öndeyiz ve diğer rakiplerimize göre de avantajlıyız. Dengeli bir fikstürümüz var, bu bir avantaj olarak görülüyor. Ama Trabzonspor karşılaşması gerçekten çok önemli. Kazanırsak, Trabzonspor'un da en azından şampiyonluk ümitleri çok çok azalır. Fenerbahçe zaten şampiyonluktan uzaklaştı. Böylece Beşiktaş ve biraz fikstür bakımından avantajlı gördüğüm Galatasaray ile baş başa kalır, yolumuza devam ederiz diye düşünüyorum.''
SİVASSPOR'UN MİSAFİRPERVERLİĞİ
Sivas'a deplasmana gelen takımların Sivasspor'dan, Sivas'tan ve stat atmosferinden övgüyle bahsettiğini belirten bir basın mensubunun, Trabzonspor'u ağırlamaya yönelik özel çalışmalarının olup olmadığını sorması üzerine, Otyakmaz, süper lige çıktıkları andan, hatta İkinci Lig (A) Kategorisi'nden beri her gelen takımı en iyi şekilde misafir etmeye özen gösterdiklerini söyledi.
Maçlarda, gelen takımlara ve futbolseverlere, Sivas halkının misafirperverliğini gösterme fırsatı bulduklarını anlatan Otyakmaz, şöyle konuştu:
''Yine öyle bir karşılaşma olacak, yani en azından misafirperverliğimiz söz konusu olacak. Şehirde 30 bin öğrenci kapasiteli bir üniversite var. Mesela Fenerbahçe ile maç yaptığımız zaman Galatasaraylı bir grup bizim grubun arasına katılıyor, Beşiktaşla maç yaptığımız zaman diğer iki takımın taraftarları katılıyor ve cılız da olsa olumsuz tezahüratlar söz konusu olabiliyor. Tek sıkıntımız bu. Onları da engelleyebildiğimiz takdirde gerçek anlamıyla bir mavi bayrağı hak eden stadımız olacağına inanıyorum ve bu böyle devam edecek inşallah.''
Kulüp ikinci başkanı Mehmet Oflaz, yöneticiler Faruk Taşseten ve Mehmet Ali Topal ile idmanı izleyen Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun ile bir süre saha kenarında gezinerek sohbet etti. Otyakmaz, idman süresinde saha kenarında bulunarak futbolcuları zorlu Trabzonspor maçı öncesinde destek verdi.