Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor’un sezon başından bu yana yaşadığı şanssızlıklar yetmiyormuş gibi, son maç öncesi de ciddi talihsizlikler yaşıyor.
Mustafa Denizli’yi kahraman ilan ettiler ama, bende iddia ediyorum, eğer Beşiktaş ballılığının ve şansının yarısı Sivasspor’da olsydı, şimdiye çoktan şampiyonluğunu ilan etmişti. Saymadım ama bir çok maçı 90+’dan sonra kazanan Beşiktaş,yine bir çok maçıda rakipin inanılmaz hatalarıyla kazandı (Tıpkı geçen haftaki Galatasaray maçında olduğu gibi).
Buna karşılık Sivasspor’da bir o kadar şanssızlık yaşadı. Cezalı ve sakat futbolcular bir yana futbol şansıda yanında değildi. Kaybettiği Gaziantep ve İstanbul Büyükşehir maçında 4-5 topu direkten dönen Sivasspor,yine büyük şanssızlıklar sonucu akıl almaz goller kaçırdı.
Ligin geneline bakıldığı zaman gerçekten şampiyonluğu Sivasspor hak ediyor. En uzun süre liderlik koltuğunda oturan Kırmızı-Beyazlı takım, yenildiği maçlarda bile rakiplerinden daha çok pozisyona giren takım oldu. Yukarıdada ifade ettiğim gibi, futbol şansı yanında olmadığı içinde kazanamadı.
Bizim malüm medyamız! şampiyonu ilan etti ama,unuttukları önemli bir şey var. ”Oynanmadan maç kazanılmıyor” Şimdi soruyorum, Beşiktaş’ın Denizli’yi deplasmanda yeneceğini kim garanti edebilir? Ya da Sivasspor’un Galatasaray’ı yenmeyeceğini? Üstelikte Denizli Beşiktaş’ı Sivasspor’da Galatasaray’ı yenmemiş bir takım değil ki!..
Dünde ifade ettim, yine ediyorum. Son gülen iyi gülecek. Ben Sivasspor’a sonuna kadar güveniyorum, inanıyorum. İnandığım bir şey daha var, o da; ”İlahi adalet”.
Bu hiç şaşmaz, değişmez!.. Bir takım şansıyla ve rakiplerin kendi kalelerinde goller atarak kazandığı maçlarla şampiyon olmamalı, olamazda.
Bu ilahi adalet bu hafta tecelli edecek, çünkü zaman kalmadı...