Tatil rezervasyonu yapmıyoruz!
2011-06-15

Abdullah YİĞİT
Pazartesi akşamı Sivasspor Başkanı Sayın Mecnun Otyakmaz, telefonla katıldığı canlı yayında öyle şeyler söyledi ki, bir anda 20 yıl geriye gittim!
Sayın Başkan dedi ki “Biz bazı futbolcuları takıma değil Sivas'a getiremiyoruz” yani bazı futbolcuların Sivas'a gelmek istemediğini söyledi. Hatta örnekler verdi, bunlardan birisinin de Kayserispor'lu Mehmet Eren olduğunu, bu durum nedeniyle 3 futbolcuyla anlaşamadıklarını da sözlerine ekledi.
Başkandan bunları duyunca donup kaldım! Çünkü ben bu tür düşüncelerin yıllar öncesinde kaldığını sanıyordum. Şampiyonlar ligi maçlarının oynandığı, birçok yönden kabuğunu kıran, günde birden fazla uçağın olduğu Sivas'a bir futbolcu sırf bu yüzden “oraya gitmem” diyorsa, hemen “sen bilirsin” deyip kapıyı bir daha açmamak üzere kapatmak gerekir. Eğer bir futbolcu isteyerek Sivas'a gelmiyorsa, onu getirmek kadar büyük bir hata olamaz, bu futbolcunun adı ne olursa olsun.
Futbolcu öne o şehri ve o takımı sevecek, isteyecek. Bu nasıl anlayış, bu nasıl profesyonellik? Sivasspor sana bir başka takımdan daha fazla para verecek ve sen “ orada istediğim sosyal yaşantı yok” diye gelmeyeceksin. Güle güle!
Ayrıca şunu da sorgulamak gerekir. Buraya gelecek futbolcular top oynamak için mi, yoksa tatil yapmak için mi gelecekler?
Eğer akıllarında sadece futbol oynamak varsa, süper ligde Sivasspor'dan daha iyi bir kulüp bulması zor. Ama bar-pavyon deniz sahili istiyorlarsa ya İstanbul'a gidecekler, ya da Antalyaspor'a!
Sivasspor şu ana kadar ülkelerinin Milli takımlarında oynayan yabancı futbolcular aldı. Üstelik bunların hemen hepside geleceği olan futbolcular.
Milan Borjan Kanada Milli takımının kalecisi, Faty Senegal Milli takımında oynuyor, resmi imzayı atması an meselesi olan Çek futbolcu Milan Cerny yine aynı şekilde ülkesinin Milli takımında forma giyen 23 yaşındaki bir futbolcu. Bu futbolcular taa Dünyanın bir ucundan gelip Sivasspor'da oynamayı kabul ediyor, ama bizim yerli beyefendiler şehir beğenmiyor!
Dedimya, böyle futbolcular ağızlarıyla kuş tutsa Sivasspor'a alınmasına karşı olurum. Futbol önce giyeceği formayı ve şehri sevecek. Sevemiyorsa o zaman söylenecek tek şey var;
“Hadi başka kapıya…”
Hürdoğan