Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Taraftarlar Bölümü > Taraftar

Taraftar SivasSpor Taraftarı hakkında yorumlar

Seçenekler Arama Stil

Çok gerideyiz çoook!..
Alt 25.04.2012, 07:38   #1
eyupk
Usta Yiğido

eyupk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

809 Mesajına 1.915 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 907 eyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannt
Standart Çok gerideyiz çoook!..

Çok gerideyiz çoook!..
2012-04-25

Abdullah YİĞİT

Geçtiğimiz hafta içerisinde öyle olaylara şahit oldum,öyle haberler okudum ki,bu konuyu bir kez yazmasam olmazdı! Cumartesi oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçında,Trabzon cezalı olduğu için maça sadece kadın ve çocuklar geldi. Avni Aker stadına gelen seyirci sayısının 21 binin üzerinde olduğu açıklandı. Ertesi gün,Bank Asya’da oynanan Sakaryaspor-Kasımpaşa maçında da ev sahibi ekip cezalı olduğu için de o maçada sadece kadın ve çocuklar vardı. Hemen şunuda hatırlatayım,Sakaryaspor’un ligden düşmesi haftalar önce kesinleşmişti. Buna rağmen 2 bine yakın bayan ve çocuk taraftar stada galip,küme düşen takımlarına destek olmuş. Ve yine aynı akşam TRT-3'’te yayınlanan “12. Adam” proğramını izledim. Burada da Eskişehirspor taraftarı ele alınmış. Şimdi başa dönelim.

Trabzonspor’un cezalı olduğu maça 20 binin üzerinde kadın ve çocuk taraftar geliyor. Söylenene görede en az 5 bin kişide stad dışında kalmış. Onun için hiç kimse Trabzon’a yapılan 40 bin kişilik stad için “ Onların nüfusu bizden az niye bize 25 bin kişilik stad yapılıyorda onlara 40 bin kişilik stad yapılıyor” demesin! Halep ordaysa arşında burada! Hatırlarsanız ligin 33. Haftasında Sivasspor son derece kritik İstanbul Büyükşehir maçına çıktı ve o maçı kazandığı takdirde Süper final Avrupa grubunu garantileyecek olmasına rağmen maça sadece 5-6 bin kişi gelmişti. Bu durum hem Sivasspor’lu futbolcuların,hemde Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ında dikkatini çekmiş ve eleştirilerde bulunmuştu. O kritik maçta Sivaslı takımına karşı bu kadar vefasız olmuştu.

Bank Asya liginden küme düşmesi daha önceden kesinleşen Sakaryaspor maçına 2 bin civarında bayan ve çocuk taraftarın gelmeside son derece ilginç. Belkide bize ilginç geliyor,onlar için normal bir durumda sayılabilir.

Bazen şunu düşünüyorum “ Sivasspor seyircisiz oynama cezası alsa,4 Eylül stadına kaç kadın ve çocuk taraftar gelir acaba?” Aşağı yukarı 30 yıldır 4 Eylül stadına maça giden birisi olarak benim tahminim,iddiasız bir maça 40-50,iddialı maça ise gelecek seyirci sayısı en fazla 300-400 olur,onların desteğide nasıl olur buda ayrıca merak konusu.

TRT-3'’te 12. Adam programını izleyen olmuştur herhalde. Orada Eskişehir taraftarını ele almışlar. Sokak röportajlarında kadınların,gençlerin,kısacası Eskişehirliler’in konuşmalarına hayran oldum. Birisi diyor ki; " Es es sevgisi bana babamdan kaldı, 2. Ligde olduğu zaman bile bizim evde sadece Eskişehir konuşulurdu".” Bir başkası “ "Eskişehir'’de tek takım tutulur, o da Eskişehirspor’dur. Buradaki mağazalarda başka takım forması bulunmaz, bulunsa da satılmaz"” derken, bir bayan Es es taraftar ise,” "Bizde iki takım olmaz tek takım vardır, o da Eskişehirspor’dur"”

Vallahi, şehirlerinin takımlarına bu kadar sahip çıkan,bu kadar seven insanların alınlarından öpmek lazım. Başka ne denebilir ki!..

Şunu yapmayalım ne olur. Trabzon,Bursa,Eskişehir gibi takımların taraftarlarıyla boy ölçmeye kalkışmayalım.

Ayıp olur!........

Hürdoğan
Cevap: Çok gerideyiz çoook!..
Alt 25.04.2012, 07:48   #2
Kizilirmak58
Yiğido

Kizilirmak58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

163 Mesajına 290 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 695 Kizilirmak58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Unglücklich Cevap: Çok gerideyiz çoook!..

Evet Abdullah bey çok doğru konuyu ele almışşınız tebrikler. Maaalsef ki taraftar cv'miz oldukça hemde çok çok kötü. fener galata bjk taraftarları bir yana, saydğınız Anadoludaki herhangi bir ligdeki takım taraftarından daha da gerideyiz. Bize 25 binlik stadyumda çok fazla.. Hakeden şehirler fazlasıyla alıyor. Proje yapılırken bunlarda ortaya konuyor ,taraftar büyüklüğü felan..... Sivassspor taraftarı olarak bizler haketmiyoruz
Alt 25.04.2012, 07:56   #3
RoKeT
Yiğido

89 Mesajına 182 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 576 RoKeT COK SEVILEN BIR KISIRoKeT COK SEVILEN BIR KISIRoKeT COK SEVILEN BIR KISIRoKeT COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Çok gerideyiz çoook!..

Nereye hak etmiyosun 25 bin kişi Gardaş sanki 2. el araba aliyosun stat ömürlüktür bugünü baz alip yapilacaksa bizim zaten Stad'dımız Var ayriyetten LANET OLSUN STAT YAPACAK LARA YAPMAYIN BİZ KALE ARKALARİNİ SAHA YAKINLAŞTIRIR BÜYÜTÜR ÜSÜTÜNÜ KAPATİR DAHA İYİ OLURDU BİZİ KAÇ SENEDİR OYALIYORLAR BİZİM STAD'ın yeri zaten mükennmel LANET OLSUN O stad yapcaklara'da yaptiracaklarada
RoKeT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı RoKeT'a Teşekkür Ediyor...
Alt 25.04.2012, 08:15   #4
izmirliyigido
Gast

Çok güzel bir yazı ve tespit olmuş yine. Güzel de bir konuya değinmiş yazarımız ama, ben bu saatten sonra STAD YAPILMASINI İSTEMİYORUM. Bu konuda da ciddiyim. Göz boyamak gibi birşey yapıyorlar zaten, yapılmasın ki bizim taraftarımız da başka stadları görünce, "bak elalem stadlarını dolduruyor onlara 35.000 - 40.000 kişilik stada yapılıyor" deyip belki önümüzde ki 3-5 yıl içinde stadı her maçta doldururuz, o zamana kadar da belki bizi sürekli kandıran hükümet değişir yeni gelenler de istenilen stadı yaparlar.

Yoksa bu 25.000 kişilik stadı kucağımıza verecekler bir 45 yıl daha bu yapılacak 25.000 kişilik stadla İDARE EDECEĞİZ. Ben istemiyorum, DAHA İYİSİ YAPILANA KADAR EN İYİSİ BU ELİMİZDE Kİ'dir..

Başkanımızın dediği gibi bizim şehrimize AVRUPA maçları, TÜRKİYE Milli maçları, Türkiye Kupası Finali, milli maçlar verilebilmesi için bir kere ŞEHRİMİZİN hazır olması lazım. En az 3 tane 5 yıldızlı otel, gezi ve turistik yerler, lüks restaurantlar, Alış Veriş Merkezleri, Eğlence yerleri olması lazım. Kriterleri sağlayamadan birtek "STADINIZ 35.000 KİŞİLİK, ALIN SİZE AVRUPA KUPASI MAÇI" demez FIFA, UEFA, TFF... Bir kere şehir her anlamda hazır değil. Yeterli yolların yok, 4 ve 5 yıldızlı otellerin yok, gelen konukları ağırlayacağın, gezdireceğin yerlerin yok. Yok, yok, yokk !..

Sonra da kalkıp 35.000 kişilik stad istemeyelim, önce şehre bakalım. Sayın Bakanlarımız, milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanımız, STO başkanımız, sanayicilerimiz, işadamlarımız, STK'lar !... Duyun bu insanları, duyun sesimizi. Önce iş, sonra sosyal statümüzü istiyoruz. Milletvekili sayımız her geçen gün düşerken, aslında sosyal statümüz küme düşüyor. Hepiniz, hepimiz birtek SİVASSPOR'un BAŞARISININ ARKASINA SIĞINDINIZ BÜTÜN HERŞEYİ TOZ PEMBE GÖRÜYORSUNUZ, GÖSTERİYORSUNUZ.

Alın stad sizin olsun. TOKİ denilen asalak şehrimizin en değerli yerini almasın, göstermelik stad da yapmasın, önce şehire baksın büyüklerimiz. 25.000 kişilik stadın yapılmasına, bu peşkeşe izin verecek her kim olursa olsun, ben kişisel olarak hakkımı helal etmiyorum.

.
Yukarıdaki Mesaj için 5 Kullanıcı 'a Teşekkür Ediyor...
Alt 25.04.2012, 08:15   #5
Kokomo
Usta Yiğido

Kokomo - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

943 Mesajına 1.796 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 980 Kokomo isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Daumen runter Cevap: Çok gerideyiz çoook!..

Son derece doğru tespitler, Sivas'ın taraftar olarak büyük camia olmasına on yıllar var ...
Kokomo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı Kokomo'a Teşekkür Ediyor...
Alt 25.04.2012, 08:24   #6
Poyrazcan
Yiğido

186 Mesajına 336 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 567 Poyrazcan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

TEBRİKLER RoKeT! ONLARIN DERDİ SİVASSPORU VE SİVASSPORLUYU SİYASET SAHNESİNDE KULLANMAK, BAŞKA BİŞEY DEĞİL!
SİVASSPORUN DOSTU SİVASLIDIR. TIPKI MALİK EJDER GİBİ...
Poyrazcan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.04.2012, 08:32   #7
fanatikk
Yeni Yiğido

6 Mesajına 11 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 fanatikk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Maçlara gidenler bilirler. Sivas'ta taraftara hiç değer verilmiyor.Maçlara girerken adeta taraftarlara zulüm yapılıyor.Bundan dolayıda doğal olarak seyirci azalıyor.Yönetimin bu konuya care bulması gerekiyor.
fanatikk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 4 Kullanıcı fanatikk'a Teşekkür Ediyor...
Alt 25.04.2012, 08:58   #8
yigido_furkan
Usta Yiğido

yigido_furkan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

226 Mesajına 403 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 875 yigido_furkan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

güzel bir yazı olmuş ama bazı dusuncelerıne katılmıyorum. örnegın surda sukadar taratfar gelıo onlara 40 bın kısılık bızde az gelıyor 25 bın kısılık stad dıyor abdullan abi. ona bakarsan kayseride maca kac bın kısı geliyor da o kadar buyuk stad yapıldı yada şanlıurfaya yada erzumun stadı aynı şekilde . yapılan bu stadların hepsı ılerıye donuk yapılan stadlar yapılacak stad 35 bin kısıden az olucaksa zaten hıc yapılmasın kale arkalarını yıkıp yakınlastırıp ustunu kapatsınlar daha ıyı. taraftarlık konsuuna gelınce herkes zaten bılıo nekadar yetersız oldugumuzu bısey soylemeye gerek yok
yigido_furkan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda yigido_furkan'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 25.04.2012, 09:22   #9
KaRiZmA YiĞiDo
Acemi Yiğido

40 Mesajına 67 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 608 KaRiZmA YiĞiDo COK SEVILEN BIR KISIKaRiZmA YiĞiDo COK SEVILEN BIR KISIKaRiZmA YiĞiDo COK SEVILEN BIR KISIKaRiZmA YiĞiDo COK SEVILEN BIR KISI

Öncelikle Tüm Hemşehrilerime selam ve saygılar sunuyorum.Sivas Spor Güçlü ve Büyük bir camiadır.Lafta ama... şimdi gelelim gerçeklere öncelikle işsizlik ve hayat şartlarının çok zor olması nedeniyle çok göç veren bir şehir olarak asimile olmuş bir şehrin evlatlarıyız.Sivas Spor taraftarı eskiden taraftardı o rahmetli amigo ihsanların dönemindeki gibi.
Şimdi ise maça taraftar getirmek için yönetim hiç bir etkinlik yapmadığı gibi , maça gidenleride gittiğine gideceğine bin pişman ediyormuş gidenler hep böyle söylüyorlar Biz İzmir'de ikamet ediyoruz ancak ege takımlarıyla olan maçlarına gidebiliyoruz.Taraftarlar ise organize değil sıradan bir mahalle takımı taraftarı gibiler onlarında maçlara renk katacak,çeşitli etkinlikler yapacak,toplu stada yürüme gibi,meşalelerle maça gitme gibi,şehir meydanında tezerruat yapma gibi bir niyetleri yok gördüğüm kadarıyla.Maç biletleri normal bir sigara bile 5-10 TL. buna diyecek yok.Ben hep gıptayla seyrediyorum ESKİŞEHİR spor taraftarını stadta bando takımıyla harika gösteriler yapılıyor,hep birlikte görsel bir şov yapıyorlar.Peki bunu kim yaptırıyor? İşte sorun burda YÖNETİM ve TARAFTAR Grupları halk onlara eşlik ediyor.Halka her geçen gün büyüyor ve bu muhşeşem tablo ortaya çıkıyor.Bilmem anlaşıldımı?..
KaRiZmA YiĞiDo isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.04.2012, 09:25   #10
58hsn58
Tecrübeli Yiğido

58hsn58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

302 Mesajına 568 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 612 58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI58hsn58 COK SEVILEN BIR KISI

hay agzina saglik abi... Sivasimizda butunlesme yok, herkes baska bi takimi tutuyor... en buyuk sorunda orda basliyor zaten... Sivasta sadece sivassporlu olsaydi, sesimiz daha gur cikardi, 1 kisi degilde 5 kisi yuklenirse bir konunun uzerine bak nasil yapiliyor... taraftar bir olsun, sivasta sadece sivassporlu olsun, cogu problemler ozaman duzelir insallah...
58hsn58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
çok, Çoook, gerideyiz