Çok gerideyiz çoook!..
2012-04-25
Abdullah YİĞİT
Geçtiğimiz hafta içerisinde öyle olaylara şahit oldum,öyle haberler okudum ki,bu konuyu bir kez yazmasam olmazdı! Cumartesi oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçında,Trabzon cezalı olduğu için maça sadece kadın ve çocuklar geldi. Avni Aker stadına gelen seyirci sayısının 21 binin üzerinde olduğu açıklandı. Ertesi gün,Bank Asya’da oynanan Sakaryaspor-Kasımpaşa maçında da ev sahibi ekip cezalı olduğu için de o maçada sadece kadın ve çocuklar vardı. Hemen şunuda hatırlatayım,Sakaryaspor’un ligden düşmesi haftalar önce kesinleşmişti. Buna rağmen 2 bine yakın bayan ve çocuk taraftar stada galip,küme düşen takımlarına destek olmuş. Ve yine aynı akşam TRT-3'’te yayınlanan “12. Adam” proğramını izledim. Burada da Eskişehirspor taraftarı ele alınmış. Şimdi başa dönelim.
Trabzonspor’un cezalı olduğu maça 20 binin üzerinde kadın ve çocuk taraftar geliyor. Söylenene görede en az 5 bin kişide stad dışında kalmış. Onun için hiç kimse Trabzon’a yapılan 40 bin kişilik stad için “ Onların nüfusu bizden az niye bize 25 bin kişilik stad yapılıyorda onlara 40 bin kişilik stad yapılıyor” demesin! Halep ordaysa arşında burada! Hatırlarsanız ligin 33. Haftasında Sivasspor son derece kritik İstanbul Büyükşehir maçına çıktı ve o maçı kazandığı takdirde Süper final Avrupa grubunu garantileyecek olmasına rağmen maça sadece 5-6 bin kişi gelmişti. Bu durum hem Sivasspor’lu futbolcuların,hemde Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ında dikkatini çekmiş ve eleştirilerde bulunmuştu. O kritik maçta Sivaslı takımına karşı bu kadar vefasız olmuştu.
Bank Asya liginden küme düşmesi daha önceden kesinleşen Sakaryaspor maçına 2 bin civarında bayan ve çocuk taraftarın gelmeside son derece ilginç. Belkide bize ilginç geliyor,onlar için normal bir durumda sayılabilir.
Bazen şunu düşünüyorum “ Sivasspor seyircisiz oynama cezası alsa,4 Eylül stadına kaç kadın ve çocuk taraftar gelir acaba?” Aşağı yukarı 30 yıldır 4 Eylül stadına maça giden birisi olarak benim tahminim,iddiasız bir maça 40-50,iddialı maça ise gelecek seyirci sayısı en fazla 300-400 olur,onların desteğide nasıl olur buda ayrıca merak konusu.
TRT-3'’te 12. Adam programını izleyen olmuştur herhalde. Orada Eskişehir taraftarını ele almışlar. Sokak röportajlarında kadınların,gençlerin,kısacası Eskişehirliler’in konuşmalarına hayran oldum. Birisi diyor ki; " Es es sevgisi bana babamdan kaldı, 2. Ligde olduğu zaman bile bizim evde sadece Eskişehir konuşulurdu".” Bir başkası “ "Eskişehir'’de tek takım tutulur, o da Eskişehirspor’dur. Buradaki mağazalarda başka takım forması bulunmaz, bulunsa da satılmaz"” derken, bir bayan Es es taraftar ise,” "Bizde iki takım olmaz tek takım vardır, o da Eskişehirspor’dur"”
Vallahi, şehirlerinin takımlarına bu kadar sahip çıkan,bu kadar seven insanların alınlarından öpmek lazım. Başka ne denebilir ki!..
Şunu yapmayalım ne olur. Trabzon,Bursa,Eskişehir gibi takımların taraftarlarıyla boy ölçmeye kalkışmayalım.
Ayıp olur!........
Hürdoğan