Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

Alt 24.02.2005, 17:26   #1
ergin
Acemi Yiğido

ergin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 2 kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 ergin ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

.
Burada TARAFTAR PSİKOLOJİSİ üzerinde duracağım.Her takım taraftarının içinde çürük elmaların olabileceğine inanan insanlardanım.Bu konuda ki deneyimim, 83-90'lı yıllar arasında (X) takımının taraftarlarını tribünlerde yönlendirmekten geliyor.Küçük örneklemelerle devam edeceğim,izninizle;
arkadaşımız içmiş,ailesiyle sorunları var,sosyal statüsü iyi değil,işsiz,kişilik bozukluğu,agresif vb.durumlar mevcut.Tüm bu olgular sosyal çevremizde bir gerçek ve normal görüyorum,kesinlikle hiçbir insanı hor görmüyor ve küçümsemiyorum.Hangi birimizin sorunları yokki?Bunlar gerçek.Ancak,maç öncesi,tribünde ve maç sonrasında bu arkadaşlarımızın kontrolsüz olma durumu;pimi çekilmiş ama henüz mandalı bırakılmamış el bombası kadar tehlikelidir!!!Tekrar ediyorum;herkesin sorunları,çözemediği problemleri olabilir.Fakat bu gerçek TRİBÜNE,MAÇ ÖNCESİNE ve MAÇ sonrasına olumsuz şekilde şiddet olarak yansıtıldığında neler olabileeceğini ve olduğunu hepimiz biliyoruz.KİTLE PSİKOLOJİSİ üzerine bu gün bile DÜNYA'da tartışmalar sürmektedir.Kesin bir çözümü bulunamadığını biliyorum.Şu an için emniyet kuvvetleri ve Ceza Kanunları aracılığı ile bir önleme ve caydırma çabası bulunmaktadır.Ama bu önleyici tebdirlerin,maçlar öncesi,tribünlerde ve maçlar sonrasında çıkan olaylarda oldukça yetersiz kaldığını,yaşanılan üzücü gelişmelerden biliyoruz.PEKİ NE YAPACAĞIZ ?
HER TAKIM TARAFTARI KENDİ İÇİNDE KONTROLÜ SAĞLAMAK ZORUNDADIR ...
Sağlıcakla kalın..

...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK,
AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR...
ergin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır