Kısa adı ASIB olan Avrupa Sivaslılar Birliği Sivas’a çıkartma yaptı. Dernek üyelerinin yanısıra Almanya’da yaşayan Akademisyen, üniversite öğrencilerinden oluşan bir heyet Sivas ve Sivasspor’u ziyaret etti.
ASIB’ın kültür gezisi olarak düzenlendiği organizasyonda ilimizin tarihi ve kültürel mekanları ziyaretinin yanı sıra Sivasspor takımını da tesislerde ziyaret etti. Sivasspor’u ziyaret öncesi gurbetçiler, Sivasspor Store’ye giderek Sivasspor ürünleri satın aldılar.
Organize sorumlusu olan ASIB başkanı Rüştü Elmas, bu gezisinin amacının Almanya’da yaşayan Alman ve Türk gençlerin ilimizi tanıması adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, ‘organizasyondaki amacımız Sivasımızın tarihi ve kültürel bazda tanıtmaktır. Sivas’ımızın gözbebeği olan Sivasspor’umuzuda ziyaret etmek istedik. Sivasspor’lu futbolcularımızı tesislerde ziyaret etmemize yardımcı olan yönetim kurulundan Faruk Taşseten beye ve Roberto Carlos hocamıza teşekkür ediyoruz’ dedi. Sivaslı olup Sivas’ı ve Sivasspor’u görmeyen gençler ve Alman uyruklu olan Timo N. kardeşimizi Sivas’ı ve Sivasspor’u tanıtmış olduğunu belirten Elmas, ‘kültürel ve sosyal içerikli gezimizde hedefimize ulaşmanın mutluğunu yaşıyoruz’ dedi.
Alman uyruklu olan Timo N. ise, ‘Sivaslı olan üniversiteden arkadaşım Enes Elmas’ın Sivas’ı övgü dolu sözlerinden etkilenerek organizasyona dahil oldum. Sivas ve Sivasspor’u görmekten son derece mutlu oldum’ dedi.
Heyet Sivas’ın tarihi eserlerini de gezerek günlerini geçirdiler.
Alman Uyruklu Timo N. futbolculuğunda da çok sevdiği Roberto Carlos ile, hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmadı.