SIVAS'IN SUCU NE
Lig’in 16. Haftasında kendi sahasında oynadığı Konyaspor maçından sonra çıkan olaylar nedeniyle Sivasspor’un sahası bir maç kapatıldı.
Futbol Federasyonu tarafından Konyaspor’a da aynı şekilde saha kapatma cezası verildi...
Sivasspor ile Konyaspor arasında Lig’in 16. Haftasında 4 Eylül Stadyumunda oynanan maçtan sonra çıkan olaylar nedeniyle her iki takıma da ceza geldi.
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Sivasspor-Konyaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle iki kulübe birer maç saha kapama cezası verdi.Kurul, önceki gün yaptığı toplantıda, 11 Aralık`ta Sivas`ta yapılan Sivasspor-Konyaspor maçında sahada meydana gelen olaylar nedeniyle iki kulübe de birer maç saha kapama cezası uyguladı. Sivasspor-Konyaspor arasında yapılan ve 1-1 berabere sona eren maçın ardından iki takım taraftarları arasında olaylar çıkmış, olaylarda 3 taraftar, 2 stat görevlisi ve 1 polis çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.
Bu olayların sonrasında Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu her iki kulüpten savunma isterken, PFDK önceki gün yaptığı toplantı ile her iki takıma da çıkan olaylar nedeniyle ceza verdi. Çıkan olaylar nedeniyle Sivasspor Yönetim Kurulu kendilerine hiç bir ceza gelmemesini beklediklerini açıklamıştı. Sivasspor Yönetim Kurulu PFDK’dan gelen bu cezayı ağır bulurken, haksızlığa uğradıklarını ifade ettiler. Olayları kendilerinin çıkartmadığını belirten Sivasspor Yönetim Kurulu, “Bizim taraftarlarımız olaylara karışmadı. Olayları tamamen Konyasporlu taraftarlar çıkarttı. Bu maçtan sonra biz ceza beklemiyorduk ama hak etmediğimiz bir ceza geldi. Verilen bu ceza çok ağır” şeklinde konuştular
|