Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

Alt 22.02.2005, 15:15   #1
ergin
Acemi Yiğido

ergin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 2 kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 ergin ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Dünya'da 7,5 milyar insan yaşamakta.FİFA'ya göre 1 milyar insan sürekli futbol izlemekte.Ülkemizde bu konuda henüz bir istatistik yok.Tahmin edilen rakam,5 milyonun üstünde bir sayının futbolla ilgilendiği.Bilindiği üzere FUTBOL Dünya'da ve ülkede en çok izlenen ve en çok haberi yapılan ve en çok taraftarı olan bir spor dalı.Futbolun kuralları sürekli değişmekte ve yenilenmektedir.Fakat 2 AS OYUNCUSU asla değişmemektedir.Sahada ki FUTBOLCULAR ve TRİBÜNDE ki taraftarlar.Futbolcular konusuna bu yazımda girmeyeceğim,bu idari ve teknik heyetin konusu.Yazımda daha çok 2 nci AS oyuncuyu,yani TARAFTARLAR konusuna değineceğim izninizle.Daha çok soru,cevap,yapılması gerekenler,öneriler ve olmazsa olmazlardan bahsedeceğiz.Kardeşlerim;bizle r eğer bu sorulara yeteri kadar cevap üretemeyip hayata geçiremezsek,bu sorular bugün ve yarın önümüze ''SORUN'' olarak sürekli çıkacaktır.Bu güzel sitemiz SİVAS'lı ve SİVASSPOR için eşi bulunmaz bir fırsat sunuyor bizlere.Bunu eniyi şekilde değerlendirmekte bizlere düşüyor.Bu vesile ile SİTE KURUCULARINA ve YÖNETİCİLERİNE bir kez daha teşekkürlerimizle beraber saygılarımızı sunuyorum.
Değerli kardeşlerim;38 yıl aradan sonra S.Lige bu kadar yaklaşmamız ne kadar güzel!Bu güzellik ve gerçeklik bizlere gittikçe artan bir sorumluluk duygusunu ciddiyetle ele almamız gerektiğini işaret etmektedir.Takımımız bizlere bu güzellik ve başarıyı,şu ana kadar aldığı başarılarla ve lider takım olma hüviyetiyle fazlasıyla vermiştir.Takımımızın başarılarının tesadüfi olmadığı ve HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR,İSTİKRAR BAŞARIYI GETİRİR...
Defalarca yinelemekte fayda görüyorum;SPOR'un ana amacı,milyonlarca insanı din,dil,ırk ve sosyal statü gözetmeksizin bir potada birleştirip,tanışmalarını,kült ürlerini tanıtmalarını ve ilişkilerini geliştirerek karşılıklı SAYGI ve SEVGİ esas olmak kaydıyla yaşamlarına zenginlik ve renk katmalarıdır.Bunların doğal sonucu da KARDEŞLİK ve BARIŞÇIL duyguların kökleşmesi ve kalıcı olmasını sağlamaktır.
Burada TARAFTAR PSİKOLOJİSİ üzerinde duracağım.Her takım taraftarının içinde çürük elmaların olabileceğine inanan insanlardanım.Bu konuda ki deneyimim, 83-90'lı yıllar arasında (X) takımının taraftarlarını tribünlerde yönlendirmekten geliyor.Küçük örneklemelerle devam edeceğim,izninizle;
arkadaşımız içmiş,ailesiyle sorunları var,sosyal statüsü iyi değil,işsiz,kişilik bozukluğu,agresif vb.durumlar mevcut.Tüm bu olgular sosyal çevremizde bir gerçek ve normal görüyorum,kesinlikle hiçbir insanı hor görmüyor ve küçümsemiyorum.Hangi birimizin sorunları yokki?Bunlar gerçek.Ancak,maç öncesi,tribünde ve maç sonrasında bu arkadaşlarımızın kontrolsüz olma durumu;pimi çekilmiş ama henüz mandalı bırakılmamış el bombası kadar tehlikelidir!!!Tekrar ediyorum;herkesin sorunları,çözemediği problemleri olabilir.Fakat bu gerçek TRİBÜNE,MAÇ ÖNCESİNE ve MAÇ sonrasına olumsuz şekilde şiddet olarak yansıtıldığında neler olabileeceğini ve olduğunu hepimiz biliyoruz.KİTLE PSİKOLOJİSİ üzerine bu gün bile DÜNYA'da tartışmalar sürmektedir.Kesin bir çözümü bulunamadığını biliyorum.Şu an için emniyet kuvvetleri ve Ceza Kanunları aracılığı ile bir önleme ve caydırma çabası bulunmaktadır.Ama bu önleyici tebdirlerin,maçlar öncesi,tribünlerde ve maçlar sonrasında çıkan olaylarda oldukça yetersiz kaldığını,yaşanılan üzücü gelişmelerden biliyoruz.PEKİ NE YAPACAĞIZ ?
HER TAKIM TARAFTARI KENDİ İÇİNDE KONTROLÜ SAĞLAMAK ZORUNDADIR !Yani herkes kendi kapısının önünü süpürecek ve yan komşusunu uyaracak.''Efendim filanca takım taraftarı şöyle yaptı,böyle etti bizde böyle yaparız'' vb.gibi söylemler bizleri ilgilendirmeyecek!Şunu untmayacağız;''Ateşe,ateşle karşılık verenlerin ellerinde kalan genellikle küldür'' Bizler;SİVAS'lıyız ve SİVASSPOR'luyuz,işimize bakacağız.Sabır,metanet ve soğukkanlılık en güzel İNSANİ özelliklerdendir.Sadece tek bir hakkımız olabilir.FİZİKSEL SALDIRIYI SAVMAK,KENDİMİZİ KORUMAK!!
Küfür etti,hakaret yapıldı ve tahrik olduk,bizde dövdük,kırdık gibi olgular bile ŞİDDET için geçerli MAZERET OLAMAZ,OLMAMALIDIR !!
Sevgili kardeşlerim;tribünde yapılan küfürlü tezahüratlar;karşı takım taraftarından dahi gelse,bizler küfür etmemeliyiz.Yuh çekebiliriz,ıslıkllarla protesto edebiliriz.Ama bizler asla küfüre geçit vermemeliyiz!
Bir maça gelen her seyirci elbette takımını sevdiği ve benimsediği için gelir.Fakat unutulmamalıdır;seyirci demek her zaman TARAFTAR demek değildir.Taraftar;takımına bilinçli ve PROFESYONELCE destek veren ve seyircilere ÖRNEK olan bir seyirci grubudur.Hiç kimseyi tezahürata bir şekilde zorlayamayız.Ama teşvik edebiliriz.Bunu da usulune uygun yapmalıyız.Dernekleşmek en başta olmak üzere;maçlardan önce el bildirileri hazırlanıp dağıtılabilir.Sırasıyla hangi sloganlar atılacak bunlar yazıya dökülebilir vb.Aksi halde;''çekirdek yiyen ...... yesin,ya da bağırmayan ....... gitsin gibi atışmalarla insanları tezahürata çağırmak ve bunda da başarılı olacağımıza içimizde inanan varmı??Bu güne kadar başarılı olundumu??Tam tersi,seyirciyi espritüel yaklaşım ve söylemlerle taraftar yapabiliriz.ÖRNEK;''bağırmayan .......'lıdır.''vb.Yozgat'da bu yapıldı ve tribünler canlandı.
Diğer önemli bir husus,taraftar grupları.Çoğu takım taraftarlarının 2 ve 3 gruplu olduğunu unutmamalıyız.Dostane bir ilişki içinde olan 2 taraftar grubu aslında tribünde zenginliktir.bu güç ve zenginlik ancak 2 taraftar gruplarının liderlerinin birbirleriyle samimi ve sıcak ilişkileriyle ve güvenle mümkündür.Bu suretle grup liderlerine çok önemli sorumluluklar düşmektedir.Bu vesile ilede tribünde dostane ve barış içinde bir rekabet sahaya da yansıyacaktır.
Güzel kardeşlerim;sitemizin kuruluş ve işleyiş amacını burada ayrıca belirtmeye gerek duymuyorum.Bunu artık hepimiz biliyoruz.şahsen,site yöneticilerimizden 1-2 ricam ve temennim olacak.Birincisi;sitede aynı konuda veya benzer konuda oldukça çok topic bulunmakta.Acaba bunlar belli başlıklarda toplanarak ''topic kirliliği'' önlenebilirmi?Sitemizin işleyişi daaha düzenli ve daha anlaşılır olur diyorum.İkincisi;rakip takım taraftarlarının yazılarının (KÜFÜR ve HAKARET OLMADIĞI SÜRECE) silinmemesidir.Bu hususta TOLERANS asgari düzeyde tutulmalıdır.Site sadece bizlere ait olmamalıdır.Kuralları içinde her takım taraftarı düşüncelerini rahatca aktarmalı,eleştirilerine tahammül göstermeliyiz.Bu durum bizleri ve sitemizi küçültmez,yüceltir.Aynı zamanda da dışımızdan birilerinin bizler hakkında neler düşündüğünü bilmek,NASIL GÖRÜLÜYORUZ'un cevabını verecektir,yanlışlarımızı bu sayede de düzeltme ve gelişme için ivme kazanacağız.Bizlere düşende;karşı tarafa rekabetin barışçıl ve insani kurallar ve iyiniyet çerçevesinde mümkün olabileceğini aktarmaktır.Ama unutmamalıyız;cevabi yazılar düzgün ve anlaşılır kelimelerle mümkündür,buraya çok DİKKAT !!Etki tepkiyi doğurur prensibini asla unutmuyoruz.Aynı kurallar bizler içinde geçerli olmalıdır ki,muhabbetler sağlıklı ve tatlı olsun,zevk alınsın,dostluklar kazanılsın.Kışkırtıcı yazılarla da karşılaşabiliriz.Ancak cevap vermek zorunda değiliz,yokta sayabiliriz.Bunu bilhassa henüz ÇOK GENÇ KARDEŞLERİMİZDEN özellikle bekliyorum.
Hepimiz TARTIŞACAĞIZ,ÖĞRENECEĞİZ ve KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ.Kendim de dahil olmak üzere en yaşlımızdan en genç üyemize dek,tüm taraftarlarımızın bu hususlara dahil olduğunu düşünüyorum.

---Bağıracağız;ama tribünde,
---Ateşli olacağız;ama kontrollü,
---Konuşacağız;ama tartarak ve düşünerek,
---Eleştireceğiz;ama kırmadan,dökmeden,
---Sevineceğiz;ama ölçüyü kaçırmadan,
---kuracağız;ama bir yerleri yıkmadan,
---İsteyeceğiz;ama kimseyi zorlamadan,
---Fikirlerimizi dökeceğiz;ama kimsenin onurunu kırmadan,
---Övüneceğiz;ama kimseyi küçük görmeden,
---Anlatacağız;yalnız gerçekleri,
---Engelleyeceğiz yanlışları;korkmadan ve çekinmeden,
---Cevap vereceğiz;ama sevgiyle,
---Dinleyeceğiz;amaisteyerek ve anlayarak,
---Destek olacağız;ama sonuna kadar,

Kardeşlerim,tüm bunları başarmak ve istikrarı yakalamak hepimizle mümkündür ve İMKANSIZ değildir.
Sadece ve sadece istemek,iyiniyetli olmak ve saygıyı,sevgiyi ete kemiğe büründürüp hayatımıza uyarlamak yeterde artar bile.
Unutmamalıyız !! BİZLER SİVAS'LI VE SİVASSPORLUYUZ.Bizlere de bu yakışır.

Hepinize içten saygı ve selamlarımı sunuyorum....

...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK,
AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR...
ergin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 23.02.2005, 19:07   #2
RüStü ElmaS
Administrator

RüStü ElmaS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.514 Mesajına 3.999 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 RüStü ElmaS isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Ergin gardasim tek kelimeyle süper,
su an icin söyleyecek veya ekleyecek bisey bulamiyorum.
RüStü ElmaS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 24.02.2005, 21:28   #3
türkçerap_yakup
Tecrübeli Yiğido

türkçerap_yakup - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3 Mesajına 5 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 türkçerap_yakup ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

ya abi ben bunu nasıl okuyacam.. 8O 8O
türkçerap_yakup isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 25.02.2005, 06:15   #4
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

357 Mesajına 678 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1232 puar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblick

tek kelime ile süper açıkladın...gerçekten süper ligde centilmen faır-play adında klub görmeiyoruz...süper lig tecrübemiz olmamasına raiğmen sivasspor süper ligde...herkeze ornek olacağına inanyorum nitekimde büyük potansiyeliz...herkezin gözü bizim üzermizde olacak bunun içinde dikkatli,tahriklere gelmeden takımızı desteklemiyiliyiz..SİVASSPOR herşeyin en iyisine laiktir
puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 27.02.2005, 10:18   #5
V1CT0RY
Usta Yiğido

V1CT0RY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

86 Mesajına 186 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 960 V1CT0RY FAZLA SÖZE GEREK YOKV1CT0RY FAZLA SÖZE GEREK YOKV1CT0RY FAZLA SÖZE GEREK YOK

olması gerekende bunlar zaten.yazı super...
Alt 07.06.2005, 22:04   #6
CAGLAYAN
Usta Yiğido

CAGLAYAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 72 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 929 CAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
ergin Nickli Üyeden Alıntı
[size=6]Dünya'da 7,5 milyar insan yaşamakta.FİFA'ya göre 1 milyar insan sürekli futbol izlemekte.Ülkemizde bu konuda henüz bir istatistik yok.Tahmin edilen rakam,5 milyonun üstünde bir sayının futbolla ilgilendiği.Bilindiği üzere FUTBOL Dünya'da ve ülkede en çok izlenen ve en çok haberi yapılan ve en çok taraftarı olan bir spor dalı.Futbolun kuralları sürekli değişmekte ve yenilenmektedir.Fakat 2 AS OYUNCUSU asla değişmemektedir.Sahada ki FUTBOLCULAR ve TRİBÜNDE ki taraftarlar.Futbolcular konusuna bu yazımda girmeyeceğim,bu idari ve teknik heyetin konusu.Yazımda daha çok 2 nci AS oyuncuyu,yani TARAFTARLAR konusuna değineceğim izninizle.Daha çok soru,cevap,yapılması gerekenler,öneriler ve olmazsa olmazlardan bahsedeceğiz.Kardeşlerim;bizle r eğer bu sorulara yeteri kadar cevap üretemeyip hayata geçiremezsek,bu sorular bugün ve yarın önümüze ''SORUN'' olarak sürekli çıkacaktır.Bu güzel sitemiz SİVAS'lı ve SİVASSPOR için eşi bulunmaz bir fırsat sunuyor bizlere.Bunu eniyi şekilde değerlendirmekte bizlere düşüyor.Bu vesile ile SİTE KURUCULARINA ve YÖNETİCİLERİNE bir kez daha teşekkürlerimizle beraber saygılarımızı sunuyorum.
Değerli kardeşlerim;38 yıl aradan sonra S.Lige bu kadar yaklaşmamız ne kadar güzel!Bu güzellik ve gerçeklik bizlere gittikçe artan bir sorumluluk duygusunu ciddiyetle ele almamız gerektiğini işaret etmektedir.Takımımız bizlere bu güzellik ve başarıyı,şu ana kadar aldığı başarılarla ve lider takım olma hüviyetiyle fazlasıyla vermiştir.Takımımızın başarılarının tesadüfi olmadığı ve ....HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR,İSTİKRAR BAŞARIYI GETİRİR...
Defalarca yinelemekte fayda görüyorum;SPOR'un ana amacı,milyonlarca insanı din,dil,ırk ve sosyal statü gözetmeksizin bir potada birleştirip,tanışmalarını,kült ürlerini tanıtmalarını ve ilişkilerini geliştirerek karşılıklı SAYGI ve SEVGİ esas olmak kaydıyla yaşamlarına zenginlik ve renk katmalarıdır.Bunların doğal sonucu da KARDEŞLİK ve BARIŞÇIL duyguların kökleşmesi ve kalıcı olmasını sağlamaktır.
Burada TARAFTAR PSİKOLOJİSİ üzerinde duracağım.Her takım taraftarının içinde çürük elmaların olabileceğine inanan insanlardanım.Bu konuda ki deneyimim, 83-90'lı yıllar arasında (X) takımının taraftarlarını tribünlerde yönlendirmekten geliyor.Küçük örneklemelerle devam edeceğim,izninizle;
arkadaşımız içmiş,ailesiyle sorunları var,sosyal statüsü iyi değil,işsiz,kişilik bozukluğu,agresif vb.durumlar mevcut.Tüm bu olgular sosyal çevremizde bir gerçek ve normal görüyorum,kesinlikle hiçbir insanı hor görmüyor ve küçümsemiyorum.Hangi birimizin sorunları yokki?Bunlar gerçek.Ancak,maç öncesi,tribünde ve maç sonrasında bu arkadaşlarımızın kontrolsüz olma durumu;pimi çekilmiş ama henüz mandalı bırakılmamış el bombası kadar tehlikelidir!!!Tekrar ediyorum;herkesin sorunları,çözemediği problemleri olabilir.Fakat bu gerçek TRİBÜNE,MAÇ ÖNCESİNE ve MAÇ sonrasına olumsuz şekilde şiddet olarak yansıtıldığında neler olabileeceğini ve olduğunu hepimiz biliyoruz.KİTLE PSİKOLOJİSİ üzerine bu gün bile DÜNYA'da tartışmalar sürmektedir.Kesin bir çözümü bulunamadığını biliyorum.Şu an için emniyet kuvvetleri ve Ceza Kanunları aracılığı ile bir önleme ve caydırma çabası bulunmaktadır.Ama bu önleyici tebdirlerin,maçlar öncesi,tribünlerde ve maçlar sonrasında çıkan olaylarda oldukça yetersiz kaldığını,yaşanılan üzücü gelişmelerden biliyoruz.PEKİ NE YAPACAĞIZ ?
HER TAKIM TARAFTARI KENDİ İÇİNDE KONTROLÜ SAĞLAMAK ZORUNDADIR !Yani herkes kendi kapısının önünü süpürecek ve yan komşusunu uyaracak.''Efendim filanca takım taraftarı şöyle yaptı,böyle etti bizde böyle yaparız'' vb.gibi söylemler bizleri ilgilendirmeyecek!Şunu untmayacağız;''Ateşe,ateşle karşılık verenlerin ellerinde kalan genellikle küldür'' Bizler;SİVAS'lıyız ve SİVASSPOR'luyuz,işimize bakacağız.Sabır,metanet ve soğukkanlılık en güzel İNSANİ özelliklerdendir.Sadece tek bir hakkımız olabilir.FİZİKSEL SALDIRIYI SAVMAK,KENDİMİZİ KORUMAK!!
Küfür etti,hakaret yapıldı ve tahrik olduk,bizde dövdük,kırdık gibi olgular bile ŞİDDET için geçerli MAZERET OLAMAZ,OLMAMALIDIR !!
Sevgili kardeşlerim;tribünde yapılan küfürlü tezahüratlar;karşı takım taraftarından dahi gelse,bizler küfür etmemeliyiz.Yuh çekebiliriz,ıslıkllarla protesto edebiliriz.Ama bizler asla küfüre geçit vermemeliyiz!
Bir maça gelen her seyirci elbette takımını sevdiği ve benimsediği için gelir.Fakat unutulmamalıdır;seyirci demek her zaman TARAFTAR demek değildir.Taraftar;takımına bilinçli ve PROFESYONELCE destek veren ve seyircilere ÖRNEK olan bir seyirci grubudur.Hiç kimseyi tezahürata bir şekilde zorlayamayız.Ama teşvik edebiliriz.Bunu da usulune uygun yapmalıyız.Dernekleşmek en başta olmak üzere;maçlardan önce el bildirileri hazırlanıp dağıtılabilir.Sırasıyla hangi sloganlar atılacak bunlar yazıya dökülebilir vb.Aksi halde;''çekirdek yiyen ...... yesin,ya da bağırmayan ....... gitsin gibi atışmalarla insanları tezahürata çağırmak ve bunda da başarılı olacağımıza içimizde inanan varmı??Bu güne kadar başarılı olundumu??Tam tersi,seyirciyi espritüel yaklaşım ve söylemlerle taraftar yapabiliriz.ÖRNEK;''bağırmayan .......'lıdır.''vb.Yozgat'da bu yapıldı ve tribünler canlandı.
Diğer önemli bir husus,taraftar grupları.Çoğu takım taraftarlarının 2 ve 3 gruplu olduğunu unutmamalıyız.Dostane bir ilişki içinde olan 2 taraftar grubu aslında tribünde zenginliktir.bu güç ve zenginlik ancak 2 taraftar gruplarının liderlerinin birbirleriyle samimi ve sıcak ilişkileriyle ve güvenle mümkündür.Bu suretle grup liderlerine çok önemli sorumluluklar düşmektedir.Bu vesile ilede tribünde dostane ve barış içinde bir rekabet sahaya da yansıyacaktır.
Güzel kardeşlerim;sitemizin kuruluş ve işleyiş amacını burada ayrıca belirtmeye gerek duymuyorum.Bunu artık hepimiz biliyoruz.şahsen,site yöneticilerimizden 1-2 ricam ve temennim olacak.Birincisi;sitede aynı konuda veya benzer konuda oldukça çok topic bulunmakta.Acaba bunlar belli başlıklarda toplanarak ''topic kirliliği'' önlenebilirmi?Sitemizin işleyişi daaha düzenli ve daha anlaşılır olur diyorum.İkincisi;rakip takım taraftarlarının yazılarının (KÜFÜR ve HAKARET OLMADIĞI SÜRECE) silinmemesidir.Bu hususta TOLERANS asgari düzeyde tutulmalıdır.Site sadece bizlere ait olmamalıdır.Kuralları içinde her takım taraftarı düşüncelerini rahatca aktarmalı,eleştirilerine tahammül göstermeliyiz.Bu durum bizleri ve sitemizi küçültmez,yüceltir.Aynı zamanda da dışımızdan birilerinin bizler hakkında neler düşündüğünü bilmek,NASIL GÖRÜLÜYORUZ'un cevabını verecektir,yanlışlarımızı bu sayede de düzeltme ve gelişme için ivme kazanacağız.Bizlere düşende;karşı tarafa rekabetin barışçıl ve insani kurallar ve iyiniyet çerçevesinde mümkün olabileceğini aktarmaktır.Ama unutmamalıyız;cevabi yazılar düzgün ve anlaşılır kelimelerle mümkündür,buraya çok DİKKAT !!Etki tepkiyi doğurur prensibini asla unutmuyoruz.Aynı kurallar bizler içinde geçerli olmalıdır ki,muhabbetler sağlıklı ve tatlı olsun,zevk alınsın,dostluklar kazanılsın.Kışkırtıcı yazılarla da karşılaşabiliriz.Ancak cevap vermek zorunda değiliz,yokta sayabiliriz.Bunu bilhassa henüz ÇOK GENÇ KARDEŞLERİMİZDEN özellikle bekliyorum.
Hepimiz TARTIŞACAĞIZ,ÖĞRENECEĞİZ ve KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ.Kendim de dahil olmak üzere en yaşlımızdan en genç üyemize dek,tüm taraftarlarımızın bu hususlara dahil olduğunu düşünüyorum.

---Bağıracağız;ama tribünde,
---Ateşli olacağız;ama kontrollü,
---Konuşacağız;ama tartarak ve düşünerek,
---Eleştireceğiz;ama kırmadan,dökmeden,
---Sevineceğiz;ama ölçüyü kaçırmadan,
---kuracağız;ama bir yerleri yıkmadan,
---İsteyeceğiz;ama kimseyi zorlamadan,
---Fikirlerimizi dökeceğiz;ama kimsenin onurunu kırmadan,
---Övüneceğiz;ama kimseyi küçük görmeden,
---Anlatacağız;yalnız gerçekleri,
---Engelleyeceğiz yanlışları;korkmadan ve çekinmeden,
---Cevap vereceğiz;ama sevgiyle,
---Dinleyeceğiz;amaisteyerek ve anlayarak,
---Destek olacağız;ama sonuna kadar,

Kardeşlerim,tüm bunları başarmak ve istikrarı yakalamak hepimizle mümkündür ve İMKANSIZ değildir.
Sadece ve sadece istemek,iyiniyetli olmak ve saygıyı,sevgiyi ete kemiğe büründürüp hayatımıza uyarlamak yeterde artar bile.
Unutmamalıyız !! BİZLER SİVAS'LI VE SİVASSPORLUYUZ.Bizlere de bu yakışır.

Hepinize içten saygı ve selamlarımı sunuyorum....

...ARSLANLARIN GERÇEK TARİHLERİ YAZILANA DEK,
AVCILIK ÖYKÜLERİ AVCILARI SÜREKLİ YÜCELTECEKTİR...
[/size]

[size=7]+ IMZA [/size]
CAGLAYAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır